Bentley - niebieski brytyjczyk

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Miss_Monroe pisze:tak się zastanawiam... czy pod rozetę, tzn. tak w połowie słupa nie zakupić w Rufim dodatkowo hamaka, żeby drapak był "atrakcyjniejszy" (nie dla mnie oczywiście <lol> )
jakiej wysokości masz słup??
bo to długie jest mam w Kolorka apartamencie <lol>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Danusia pisze:
Miss_Monroe pisze:tak się zastanawiam... czy pod rozetę, tzn. tak w połowie słupa nie zakupić w Rufim dodatkowo hamaka, żeby drapak był "atrakcyjniejszy" (nie dla mnie oczywiście <lol> )
jakiej wysokości masz słup??
bo to długie jest mam w Kolorka apartamencie <lol>
hmmm... długość słupa a raczej jego fragment (od półki do rozety) wynosi tak z 40cm wzwyż(nie mam miarki...i patrzę "na oko" :-/ )
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Lenka ten hamak to półka taka ala poducha i pod tym dyndajacy drugi hamaczek od umocowania do końca hamaczka 42-43 cm ,wiec jak podczepisz pod rozetą to ten drugi hamak będzie leżał na półce :-(
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Danusia pisze:Lenka ten hamak to półka taka ala poducha i pod tym dyndajacy drugi hamaczek od umocowania do końca hamaczka 42-43 cm ,wiec jak podczepisz pod rozetą to ten drugi hamak będzie leżał na półce :-(
aha... a to nie ma takiej jednej poduchy tzn. bez tego dołu dyndającego :-( ? chciałam lepiej... ehhhh :-| myślałam jeszcze o tym http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

ja mam taki

http://www.drapaki.pl/pl/24-pokrowce-hamaka-metalowego

to co Ty wskazałaś to taka półka z poduchą
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Miss_Monroe pisze:
Danusia pisze:Lenka ten hamak to półka taka ala poducha i pod tym dyndajacy drugi hamaczek od umocowania do końca hamaczka 42-43 cm ,wiec jak podczepisz pod rozetą to ten drugi hamak będzie leżał na półce :-(
aha... a to nie ma takiej jednej poduchy tzn. bez tego dołu dyndającego :-( ? chciałam lepiej... ehhhh :-| myślałam jeszcze o tym http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf
Lena, ten hamak z mdf-u pewnie spokojnie by się zmieścił na słup, ale przed zakupem zapytałabym pana Leszka z Rufiego, czy po zamocowaniu hamaka drapak nie stanie się niestabilny - pewnie chciałabyś skierować hamak w stronę przeciwległą do obecnej półki (z tubą pod spodem). Wtedy hamak wyszedłby poza podstawę drapaka - chyba trochę zagmatwanie to napisałam...
Ja w swoim drapaku, gdy zamieniłam rozetę z 45 na 50, musiałam poszerzyć podstawę o 5 cm z każdej strony. Ważna jest stabilność, bo nasze koty trochę ważą :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Z tego ,co czytałam na forum,kotki lubią tzw.sztywne hamaczki.Właśnie taki o jakim myślisz.Ja mam ten sztywny z płyty mdf,ale jeszcze nie mam kotków,więc nie wiem ,czy przypadnie im do gustu.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Agnieszka ma rację.Przy rozbudowie drapaka,trzeba brać pod uwagę wielkość podstawy.W/g mnie jak zawiesisz hamak po przeciwnej stronie półki,to podstawa może być za mała,a jak nad półką to trochę bez sensu
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Danusia pisze:ja mam taki

http://www.drapaki.pl/pl/24-pokrowce-hamaka-metalowego

to co Ty wskazałaś to taka półka z poduchą
Danusiu ale to co Ty masz chyba u mnie się nie zmieści:( właśnie zastanawiam się nad tą półką z poduchą... ten link co mi dałaś to jest cena tego hakama? bo jest dziwna nazwa tzn. pokrowce hamaka metalowego :-|
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

To jest cena za sam pokrowiec
Zablokowany