Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

a ja szukałam Twojego drapaka na stronie i znaleźć go nie mogłam <roll> do głowy mi nie przyszło, że można tak tuleje przenieść :-) czy górną część można samemu przekręcać? na zdjęciach jest w dwóch wariantach, a chciałabym np. żeby tuleja była równolegle do pólki i jeszcze jedno pytanie, zmieniałaś coś w słupach? i ja jakiej wielkości jest rozeta? :-) przepraszam, że tak ''truje'' ale chce być pewna zakupu :-)
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

tuleja jest zawsze w jednym miejscu tylko jak przekręcisz słup w jedną albo w druga stronę to ona zmienia położenie, Ja wolę jak jest tak jak na drugim zdjęciu!

słupów nie zmieniałam a rozetę mam średnią (45 cm)
Awatar użytkownika
Agnes

bardzo Ci dziękuje, wysyłam do nich jeszcze jednego maila :-)
Awatar użytkownika
yohjia

Post autor: yohjia »

Lumi pisze:mnie Hakan kusi (teraz przyznaje, że coraz mniej) ze względu na to, że ten dywan wydaje się być taki mięciusi <roll>
u nas stoi i Rufi i Hakan i jeśli chodzi o dywany to ten rufiowy jest zdecydowanie bardziej miękki i przytulny. Dywan z Hakana jest bardziej gęsty ale też i dwa razy krótszy od Rufiego przez co jest "twardy" w dotyku. Jeśli więc chodzi o przytulność dywanu to wg mnie lepszy Rufi ale oba są porządnej jakości i żadne drapanie kotów im nie straszne.
Co do rozety - moje mają 45 cm i 40 cm i gabarytowo są ok, na większe bym nie zamieniła :-)
Awatar użytkownika
Agnes

yohjia pisze:
Lumi pisze:mnie Hakan kusi (teraz przyznaje, że coraz mniej) ze względu na to, że ten dywan wydaje się być taki mięciusi <roll>
u nas stoi i Rufi i Hakan i jeśli chodzi o dywany to ten rufiowy jest zdecydowanie bardziej miękki i przytulny. Dywan z Hakana jest bardziej gęsty ale też i dwa razy krótszy od Rufiego przez co jest "twardy" w dotyku. Jeśli więc chodzi o przytulność dywanu to wg mnie lepszy Rufi ale oba są porządnej jakości i żadne drapanie kotów im nie straszne.
Co do rozety - moje mają 45 cm i 40 cm i gabarytowo są ok, na większe bym nie zamieniła :-)
ciesze się, że napisałaś o tej dywanowej różnicy, wizualnie bardziej podoba mi się dywan Hakana, ale wiem, że to nie dla mnie ;-)) jednak jeśli ten dywan jest twardszy, to i mojej Lumi sie bardziej spodoba :-) ona nie lubi miękkich powierzchni, co na początku bardzo mnie dziwiło i na siłe chciałam ją ulokować w mieciutkim posłaniu <lol> dostałam odpowiedź i propozycje od obu firm. Podjeliśmy decyzje, http://www.hakan.drapaki.biz/index.php? ... emium-plus słupy podniesione do 50 i 90cm, grubość 14, rozeta 50 :-)
Awatar użytkownika
Mały Lew
Hodowca
Hodowla: MAŁY LEW*PL (zamknięta)
Kontakt:

Post autor: Mały Lew »

A my zrobiliśmy projekt, wszystko rozpisane, wycenione i mogłabym sobie dać coś uciąć, że przed długim weekendem rozety w sztruksie (Hakan) były tańsze o ok. 30 zł niż teraz :-( a dokładnie chodzi mi o rozety L - teraz są po 100 zł (były po 70 lub 75 zł) za sztukę. Może coś mi się pomyliło, jutro będę dzwonić i się dowiem - może ktoś z Was pamięta? Dla porównania w Rufim rozeta 45 cm jest za 78 zł.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Agnieszko, wstrzymaj się jeszcze z zamówieniem i daj do wyceny Rufiemu.
Na mnie Hakan nie robi najlepszego wrażenia. Mówię o podejściu do klienta, bo same drapaczki mają fajne.
Awatar użytkownika
Snusia
Hodowca
Hodowla: Miziaki*PL
Kontakt:

Post autor: Snusia »

:-) Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała drapak z tych co mogą być na zewnatrz?
Chce coś wstawic mojej kocie i zastanawiam się czy same półki czy tez moze ktos juz ma jakis projekt?
Awatar użytkownika
Mały Lew
Hodowca
Hodowla: MAŁY LEW*PL (zamknięta)
Kontakt:

Post autor: Mały Lew »

Mago pisze:Agnieszko, wstrzymaj się jeszcze z zamówieniem i daj do wyceny Rufiemu.
Na mnie Hakan nie robi najlepszego wrażenia. Mówię o podejściu do klienta, bo same drapaczki mają fajne.
Chodzi o to, że Mirek zrobił projekt i chcemy zamówić tylko słupki i dwie rozety, a resztę sami zrobić. Jestem trochę rozczarowana, bo cena podskoczyła niemal o połowę, chyba że ja coś źle spojrzałam wcześniej, ale nic więcej nie ma, są tylko droższe w dywanie, a napisałam jak byk w notatkach 2 x 70zł więc już nie wiem.
Wygrałam tą zniżkę na dowolny drapak i jeden bierzemy a inny chcemy zrobić, dlatego chciałam wszystko zamówić w jednym miejscu.

Widzę też, że wersja drapaka który wybrałam też zdrożała - tym razem o równe 100 zł... ciekawe, którą cenę wezmą pod uwagę przy zamówieniu.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Aga, rozumiem. Pewnie podnieśli ceny.
Zablokowany