Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

u nas wersja balkonowa jest bardzo prosta gdyż ograniczeni jesteśmy metrażem (żygownik dosłownie ) ;-))

http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne/130-ex-1.html

jedyną zmianą jaką wprowadziłam są oczywiście poduchy :-/ zrezygnowałam z nich gdyż moje Futra nie preferują puchu pod łaputakami , Pan Rufi uszył nam podkładki do rozet z dywanu :ok:
Awatar użytkownika
Snusia
Hodowca
Hodowla: Miziaki*PL
Kontakt:

Post autor: Snusia »

:-) ja myslalam o takim sufitowym...bo poszedlby pod sciane
http://www.drapaki.pl/pl/sufitowe/83-s-1a.html
moze zrobią mi w wersji "podworkowej" ....
Ale Wasz Dorotko tez fajny....tylko bałabym sie u mnie ze za szeroki ...
Awatar użytkownika
Snusia
Hodowca
Hodowla: Miziaki*PL
Kontakt:

Post autor: Snusia »

:-) wersja Ex 5 tez moglaby byc
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Dorszka pisze:
yohjia pisze:(...) Z wieloma już reakcjami się spotkałam, ale to co zaprezentował i wciąż reprezentuje Hakan są dla mnie wielką zagadką. Dlatego od dłuższego już czasu bacznie śledzę ich stronę i dalsze poczynania firmy. Czy oni naprawdę nie rozumieją, że sami sobie wbijają nóż w plecy? A być może mają już tylu klientów, że takie szare ludziki z konkursów nic dla nich nie znaczą?
Mam dokładnie takie same wrażenia, mój kontakt z tą firmą był bardzo krótki i neutralny, ale skończył się realizacją zamówienia u Rufiego, chociaż wyszło mnie to trochę drożej :)

widzę ,ze jednak kultura i dobre obyczaje zwyciężają co mnie bardzo cieszy.

Trzy razy miałam do czynienia z Rufim i za kazdym razem było wszystko bardzo perfekcyjnie ,a przede wszystkim własnie kulturalnie i bardzo rzeczowo i na czas . Pan Leszek jest przemiłym człowiekiem bardzo kochającym futra :-) nam doradzał osobiście dwa razy ,a przesyłki jego niemal powalaja na kolana swoją dokładnością , zawierają wszystko co potrzeba łaczniez kluczami do śrub <shock> . Dla mnie jest to najlepsza prawdziwie profesjonalna firma ,a cena :-? jak chce porządne buty to tez musze wiecej zapłacić :ok:
TeeS

Post autor: TeeS »

Ja po przeczytaniu wszystkich stron i w sumie miesięcznym zastanawianiu się zdecydowałem się na zakup tego o to drapaka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na ten moment było dla mnie najrozsądniejsze wyjście ze względu i na cenę i wykonanie tego drapaka. Nie jest to ani Hakana ani Rufi, ale jestem mega zadowolony, bo drapak solidnie wykończony, jest bardzo stabilny, słupy grube i wysokie, no i ma kilka różnych legowisk. Dodam, że Maniuś równie zadowolony co można zobaczyć w jego wątku powitalnym.
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

ja również zadowolona jestem z rufiego, co prawda kontakt miałam tylko mailowy ale rzeczowy i cierpliwy :-P
trochę pytań wysłałam ...., wiadomo .... chciałoby się mieć odpowiedź natychmiast ... <lol>
ale przy tak dużej ilości zamówień i pewnie zapytań wiedziałam, że muszę być cierpliwa .. <mrgreen> odpowiedź przychodziła najpóźniej na drugi dzień :-)

Jak komuś się spieszy mamy od tego telefony ... :-D
Wszystko zostało rzeczowo uzgodnione, wprowadzono pewne zmiany i w ciągu tygodnia drapak był już w domu.
Dobrze zapakowany, wykonany, niczego nie brakowało ...
a i na pytanie w sprawie prawidłowego montażu już po wysyłce odpowiedź przyszła bardzo szybko. Tak więc nie narzekałam ani na kontakt przed zamówieniem ani po nie pozostawiają bez pomocy :-P

Cena jak cena ... wysoka, ale nie żałuję. Drapak bardzo solidny i bardzo ładnie wykonany ... mam nadzieję, że długo posłuży ... :-)
Olga

Post autor: Olga »

Kupiliśmy drapak z budką i dwiema półeczkami dla 10- letniego kocura, który nigdy w życiu czegoś takiego nie miał i nie za bardzo orientuje się, że to dla niego (pomimo użycia kociej miętki). Czy jest jaki sposób, żeby zachęcić go do zabawy lub wylegiwania się na półeczkach?

Pozdrawiam
Olga
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Olgo, a możesz podać linka, albo zrobić zdjęcie, żebyśmy mogły zobaczyć jaki to drapaczek?
Przyczyn może być kilka:
- z punktu widzenia kota: zły dostęp do drapaka,
- mało atrakcyjne miejsce ustawienia drapaka,
- trzeba dać kotu czas na spokojne poznanie nowych miejscówek :-)
- sam drapaczek może być za mały, niestabilny
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Najczęściej winą "nietolerancji" drapaka jest złe ustawienie. I tak jak Mago napisała, kot nie może się swobodnie do niego dostać. Czasami wystarczy go delikatnie przestawić i po kłopocie.
Olga

Post autor: Olga »

Obrazek

drapak jest taki. ustawiliśmy go pod oknem,żeby pan kot mógł sobie z najwyższej półeczki podziwiać świat za oknem,okno jest na stronę zachodnią. Drapak stoi między stołem a drzwiami wyjściowymi na balkon. Do tej pory Morfeusz drapał wiklinową skrzynię,na której jest jego legowisko i drapie ją dalej. Drapak stoi od piątku wieczora,więc póki co czekamy cierpliwie,tyle że Morfeusz nie wykazuje żadnego zainteresowania nowym obiektem...
Zablokowany