Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

a do czego używasz najczęściej?
fajnie wygląda .... napisz coś więcej .... <mrgreen>
może taką sobie kupię ...
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

aneby pisze:Nie wiem, czy tu gdzieś już była taka szczotka - co prawda do ręki, nie do odkurzacza, ale kłaki ściąga super http://www.multi-talent.pl/index4.php?id=1
Nabyłam na wystawie kotów w Krakowie ;-))
oglądałam ją na tej właśnie wystawie - interesująca :)
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

Używam do czyszczenia dywanu. Odkurzaczem sierści nie ściągnę, bo nie mam specjalnej szczotki - dywan mam bordowy i pomimo odkurzania wygląda jak pokryty szarym nalotem <roll> Ta miotła ładnie kłaki ściąga. Niestety trzeba na kolanach, ale u mnie czasowo wcale nie wychodzi dłużej niż odkurzanie. Można nią też podłogę pozamiatać. Kota też można przeczesać :-P Sprzedająca pokazywała jeszcze jak fajnie z polaru sierść i włosy schodzą - ja jeszcze nie próbowałam. Do zmiatania śniegu z auta podobno też się nadaje.
Przekonała mnie demonstracja na wystawie, bo w ciemno bym nie kupiła. Tanie to nie jest :-/
Szyszka/Graffi

Post autor: Szyszka/Graffi »

ta szczotka jest super!...sama jak mieszkałam z kuzynem i jego persem to ciocia przywiozła mi taką szczotkę z Austrii. Super zbiera sierść a jeszcze lepiej jak się ją delikatnie zwilży! - polecam - jak ktoś posiada dywany czy sofy, fotele itp. pokryte materiałem!
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

no to chyba się przekonałam ... <mrgreen>
dzięki za opinie ...
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

Jak będę szczotkować, mogę zamieścić zdjęcie "poglądowe" ;-))
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

<mrgreen>
Awatar użytkownika
Witcha

Post autor: Witcha »

GOSIA pisze:
To jak już ktoś odświeżył wątek odkurzaczy.... szukam patentu na odkłaczenie grzejnika. Mam duży i szeroki grzejnik i w czasie sezonu grzewczego moje koty śpią na grzejniku jak na grilu :-> A ja mam problem z odkurzeniem sierści ze środka grzejnika. Takie końcówki szczelinowe są za duże/szerokie i nie mieszczą mi się w dziurki obudowy grzejnika. Nie będę odkręcać grzejnika od ściany, żeby wyczyścić kłaki, a wkurza mnie to bo strasznie je widać. Na razie zakrywam pięknym kocykiem :mimbla:
Może widzieliście jakieś wężyki ale elasyczne, żeby dało się je wepchać do środka grzejnika?
ja mam patent taki, że puszczam drugą stroną odkurzacz od dołu i mi te kłaczki wydmuchuje... (i kurz taki sfilcowany, mimo że stosunkowo często tak robię) nic innego nie wymyśliłam ale tej zimy Nina się jeszcze jakos straszliwie nie leniła (teraz nadrabia) a Rysiek przybył na końcówkę zimy... a obecnie kaloryfery nie istnieją dla kotów... ;)

a dla kaloryferów które odstają od ściany mam taki odkurzacz bezprzewodowy mały i on ma taką długą wąską końcówkę, tym dam radę...
http://www.hoover.pl/maly_sprzet/minisi ... &width=714

ale on jest generalnie słąbego ciągu, dywanu nie posprząta dobrze - on jest przedpokojowy, jak się nasypie, napruszy czy piach naniesie to szybciutko odkurzam... i zahaczam też o kuchnie z okruszkami oraz o kąty z "kotami" kłaczkowymi...
a na moim home-made drapaku zamocowałam zszywaczem tapicerskim poszewkę na poduszkę z aksamitu.... w tym dniu chyba miałam zaćmienie umysłu.... odkurzenie tego tałątajstwa z całej masy kłaków to dobre 10 min... i to "prawdziwym" odkurzaczem....
Aleks_1
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Aleks_1 »

To ja się pochwalę a co.
Mój tatuś (niektórzy już wiedz a jaki mój tata jest fajny ;)) zanabył dla mojej bany irobota o wdzięcznej nazwie Rumba.
Jako że futra, żwirku i innego badziewia wala się po podłodze masa, to podeszliśmy do zakupu mocno sceptycznie. Ale test Rumba zdała pierwszorzędnie. Specjalnie nie odkurzałam dywanów ze 2 dni, więc bylo żwirku i fjutra masa. Rumba tak długo jeździła w kółko, aż uznała że jest czysto. Mi się jej czysto nie podobało więc skierowałam ją spowrotem i odkurzała kącik koci jeszcze kilka razy, aż jej czysto pokryło się z moim czysto.

Pierwsze kilka odkurzań było koszmarne - całe szczeście, że Rumba radzi sobie sama - śmieci z pojemniczka wyrzucałam niemal co kilka minut. Ale teraz....
Rumba sprząta chyba co 2 dzień, pojemniczek starcza na posprzątanie 3 moich pokoików. Uwielbiają ją i koty i moje dziecko, które boi się zwykłego odkurzacza ;/.

A co najważniejsze w domu jest czysto na tyle, że można kogoś wpuścić, a sprzątanie nie zabiera mi czasu, bo badziewko samo sprząta.

Tak prawdę mówiąc troszkę sugerowałam się informacjami z forum o irobotach i dlatego Rumburaka kupiliśmy.
Mogłaby być dokładniejsza, ale i tak daje radę :)
Jakby co dziewczyny to polecam, i służę kontaktem do gościa, który badziewka sprzedaje :)
sweetka

odkurzanie a kocia i psia sierść

Post autor: sweetka »

Słuchajcie, nadszedł czas pożegnać się ze starym odkurzaczem, który już ledwie zipie..
No i rzecz jasna, trzeba zakupić nowy :)

Mam na oku parę, ale chciałabym zasięgnąć rady porządnych kociarzy :D
Większość w domu to posadzka + jeden pokój panele drewniane i dwa wełna..

Może ktoś coś wie? Może poleci?
Wiem, że musi być mocny więc tak min. 2000W/450W

Zastanawiam sie nad:
http://www.agito.pl/odkurzacz-philips-f ... attr=1-615
http://allegro.pl/nowy-electrolux-progr ... 02087.html
Zablokowany