Holly & Bibi Nagada*PL i Lulu Agilis Cattus*PL
- Bartolka
Dziękuję DanusiuDanusia pisze:Moniko ale piękna okładka z LULU <serce> jesteśmy bardzo dumne z Kalą z takiej siostruni![]()
Bardzo sie ucieszyłam w rzeczy samej kolejny powód do wielkiej radości z takiej hodowlanej rodzinki <lol>
A muzykaja praktycznie nie ogladam TV tylko słucham , słucham radia i własnie muzyki , oba futerka śpią równo przy muzyce <mrgreen>
U mnie muzyka cały czas gdzieś się "sączy" i jestem pewna, że kotki dobrze się z tym czują :-) Oczywiście jako wielbicielka " Led Zeppelin" lubię też mocniejsze brzmienia, ale to również kiciom odpowiada
Nie wyobrażam sobie życia bez muzyki :-)
Nawiązując do terapeutycznej funkcji :-) Zauważyłam, że przy pewnej płycie Bibi jest wyraźnie zrelaksowana, nawet rozanielona <lol> Myślę, że oprócz jednostajnego, spokojnego brzmienia, które jej odpowiada ogromne znaczenie ma sytuacja, w której zapadło jej to w ucho - pozytywnie sie kojarząca. Poprzez skojarzenie przyjemnych emocji wyciszają się w niej te stresogenne :-)
A poniżej Bibulek... :-)
Zapewniam - żyje i nie jest pod wpływem narkotyków <lol> Może nie zawsze jest aż tak zrelaksowana, ale taka pozycja jest dowodem, że czuje się bezpiecznie :-)

A muzyka gdzieś tam w tle...

:-)
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Bibulek <zakochana> poza zniewalająca <serce> CUDNA
A ja zauważyłam ,że jak kotu jest bardzo dobrze, ma bezgraniczne zaufanie do swojego opiekuna własnie przybiera takie pozy <mrgreen>
Nasz Koloruś od jakiegos czasu gdy jest już po kastracji , gdy bardzo postawiła go na cztery łapy lekarka ( mamy teraz pączusia)w zasadzie śpi tylko w takich pozach jak Bibulek , łasi się , wtula , robi koziołka na okragło .
Według mnie takie zachowanie kota i to ,że tak cudownie układa się to tylko może świadczyć o wspaniałym kocim domu <lol> <offtopic> ale wywód zrobiłam
A ja zauważyłam ,że jak kotu jest bardzo dobrze, ma bezgraniczne zaufanie do swojego opiekuna własnie przybiera takie pozy <mrgreen>
Nasz Koloruś od jakiegos czasu gdy jest już po kastracji , gdy bardzo postawiła go na cztery łapy lekarka ( mamy teraz pączusia)w zasadzie śpi tylko w takich pozach jak Bibulek , łasi się , wtula , robi koziołka na okragło .
Według mnie takie zachowanie kota i to ,że tak cudownie układa się to tylko może świadczyć o wspaniałym kocim domu <lol> <offtopic> ale wywód zrobiłam
- Agnieszka7714
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent