Huckelberry - Luludi*Pl

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Paulina

Post autor: Paulina »

ile tygodniowo miało być*
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Jeśli wziąć by np. taki Royal Canin Kitten 36, to trzebaby liczyć do 80g dziennie jeśli miałby być na suchym. Więc wychodzi niemal 2,5 kg na miesiąc.
Ale to teoretyczne rachunki ;-))
Awatar użytkownika
Paulina

Czyli na sam początek kupować tą karme Royal Canin... musze się zaczynać orientować powoli:)
Awatar użytkownika
Paulina

a karma firmy Perfect dla kotków jest dobra?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Na sam początek wziąć to, co da hodowca - nie zmieniać karmy, kociak ma jeść to, co w hodowli. A potem można sobie poszukać, dać kotu popróbować, nie musi być RC, jest mnóstwo różnych, naprawdę dobrych marek - kocie podniebienie i tak zdecyduje, która lepsza :) Nie ma sensu kupować w tej chwili zapasów, które mogą okazać się nieprzydatne :)
Awatar użytkownika
artur
Hodowca
Hodowla: Debricon*PL
Kontakt:

Post autor: artur »

Zapewniam że P.Eliza wszystko doskonale napisze jeśli chodzi sprawy żywieniowe :) Co kociak lubi, co jadł itp.
Awatar użytkownika
Paulina

Nie wiem w jakim wątku to umieścić więc pytam w swoim :) ...zastanawia mnie sprawa kastrowania mojego przyszłego kocurka. Znajoma też ma kociaka i mówiła, że zaczął znaczyć już w wieku 3 miesięcy( ma "dachowca")... i tak się właśnie zastanawiam czy jak odbiorę swojego malca to już też będzie znaczył? będę go miała u siebie w pokoju więc jest to istony szczegół dla mnie. Nie chciałabym go tak szybko wysyłać na zabieg więc dlatego pytam.

;)
Awatar użytkownika
kesja
Hodowca

Post autor: kesja »

często hodowcy preferują tzw. wczesna kastrację od 12 do 16 tyg zycia kociaka a potem po ukonczeniu 7-8 miesięcy. Brytki to koty późno dojrzewające raczej więc wiek 7 miesięcy powinien byc odpowiedni na kastrację, bez obawy o znaczenie. Będziesz czuła zmianę zapachu moczu z kuwety i rozśpiewanie się kocurka, natura sama da ci sygnał ze pora na 'odjajczenie"
Awatar użytkownika
Paulina

właśnie p.Eliza z hodowli odradzała mi wczesną kastrację i chyba przy tym zostanę. Dziękuje za odpowiedz ;-))
Awatar użytkownika
Paulina

Oto mój Huckelberry (w domu będzie Fiodorem) który ma 6,5 tyg i oczekuje 10 kwietnia kiedy to będe mogła go odebrać :)

Obrazek
Zablokowany