Polowanie na kotki

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
mirakrzys
Hodowca
Hodowla: Arget Bri*pl
Kontakt:

Post autor: mirakrzys »

witamy i czekamy na foto
maratha

Do Reni

Post autor: maratha »

* Jeżeli mogę coś zasugerować, to zauważyłam, że w hodowli z niebieskimi kociakami wiele przynajmniej dwa ( na zdjęciu grupowym) mają zalane łezkami oczka, zapytaj hodowcę, czy to łzawienie to tak tylko przy jedzeniu czy stale. Moja Megusia też tak miała zalane już w hodowli i dość długo musieliśmy ją leczyć. Warto się dowiedzieć, co oni mają na ten temat do powiedzenia.

Dziękuje Reniu za sugestię. Nie zwróciłam na to uwagi. Zapytam.
Gonab
Kontakt:

Post autor: Gonab »

Czekamy na pierwsze relacje :)
maratha

KOTKI JUŻ SĄ

Witam,

Podróż z Kalisza z kotkami minęła dobrze. Ruda kotka schowała się w kącik transporterka i była cichutka, natomiast niebieska płakała jak bobas, wobec czego musiałam ją wyjąc i wziąć na kolanka (hehe podobno brysie tego nie lubią?! żeby ktoś zobaczył, co ona wyprawiała <mrgreen> ). Po sekundzie była cichutka, mruczała, domagała się miziania, ,lizała mnie po dłoni, później nawet brzuszek wystawiła do pieszczenia, poczym zasnęła z opartą główka na mojej ręce. Po powrocie do domu wyjęliśmy je z transporterków i pokazaliśmy pokój (zgodnie z sugestiami na razie tylko sypialnię). Już po paru chwilach widać ich charaktery. Niebieska to wulkan energii i miłości! Każda zabawka ją cieszy i może godzinami bawić się myszką na wędce, czy piórkiem. Ruda jest bardziej stonowana i podczas podróży była chyba także i bardziej zestresowana, ale tak samo domagała się pieszczot; tańcząc koło moich nóg jak baletnica. Cała nasza czwórka (ja, mąż i dwie kicie) zasnęła około 1.00. Przebudziłam się około 3.00 i zdziwiona patrzę na swoją poduszkę, a tam mała Ruda kicia! Na męża poduszce natomiast wylegiwała się kotka niebieska. Parę minut po 6.00 wstaliśmy z mężem (mnie to się zwykle nie zdarza, bo jestem śpiochem) i musieliśmy się jeszcze nacieszyć naszymi kiciami przed wyjściem do pracy. Tak więc nasze zakocone łóżko wprawiło mnie od samego rana w znakomity nastrój i już nie mogę się doczekać 17.00 aż wyjdę z pracy.
Jest tylko jeden problem – nadal nie mamy dla nich imion, a ponieważ ich hodowlane imiona są bardzo do siebie podobne (Alva i Arga) musimy je zmienić. Może ktoś z Państwa ma jakieś pomysły? Jestem otwarta na propozycje.

A oto i ONE!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f62 ... 2db4f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd7 ... 36023.html
Gonab
Kontakt:

Post autor: Gonab »

Super gratulacje - tyle radości na raz <ok>

wstawiaj proszę zdjecia a nie linki do nich :)
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Cieszę się, że macie już skarby w domu.
No i dobrze się stało, że dwie kicie z Wami zamieszkały,
bo każdy ma swoją mruczankę do poduszki :-)
maratha

Zdjęcia

Ach te zdjęcia.
Robiłam wszystko krok po kroku, a i tak to na nic.
Nie ma jakiegoś prostszego sposobu, by wstawić zdjęcie?
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Re: Zdjęcia

Post autor: gosiaczek8807 »

Jakie piękniutkie :kotek:
maratha pisze:Nie ma jakiegoś prostszego sposobu, by wstawić zdjęcie?
Jak masz na fotosiku stronę z tym zdjęciem które chcesz wstawić, klikasz na nie prawym przyciskiem myszy, a potem na właściwości, kopiujesz to co jest w adresie, czyli zaczyna się na http, a kończy na .jpeg, ten link wklejasz na forum, tylko bezpośrednio przed nim dajesz: [img]a%20po%20od%20razu%20po%20nim[/img]
Czyli podsumowując: [img]adres%20obrazka%20z%20jpeg%20na%20końcu[/img]

Czekamy więc na nowe zdjęcia ;-))
maratha

Zdjęcia

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Diedra

Post autor: Diedra »

Było blisko :) Skopiowałaś taki url: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f62 ... 2db4f.html
czyli link do konkretnej podstrony. Musisz zwrócić uwagę, żeby końcówką kopiowanego adresu było np .jpg wtedy będziesz miała pewność, że kopiujesz obrazek.
Wszystko pozostałe - bez zmian :)
Zablokowany