Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

No i zamontowałam to zabezpieczenie z firmy Kocie Okno (Madziula podawała linka parę stron wstecz). Nie obuło się bez problemów niestety bo u mnie odstęp między futryną a ścianą jest bardzo wąski i listwa mocująca nie chciała wejść. Dodatkowo ja w tym miejscu mam umocowaną rolkę od sznura rolety zewnętrznej. Więc musiałam wyciąć kawałek listwy mocującej, żeby ominąć tą rolkę. Na razie się wszystko trzyma i spełnia swoją funkcję, ale jak ktoś ma krzywe okna, czy rolety (wewnętrzne też) to radzę przemyśleć sprawę.
Niestety jest to chyba jedyne tego rodzaju zabezpieczenie na rynku i stąd ta cena, bo nie jest to tyle warte (parę plastikowych listewek + taśma dwustronna).
Awatar użytkownika
aneby

Post autor: aneby »

Wygląda to tak
Obrazek
Widać, że pod wycięciem listwa nie trzyma się ściany :-/ Tym bardziej jestem zła, bo wysłałąm zdjęcie okna i nikt mnie nie uprzedził, ze moze być jakiś problem ...
Awatar użytkownika
Karola

Re: Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki

Post autor: Karola »

Dziewczyny, ja tez proszę o radę - za miesiąc będzie u mnie wymarzony brytyjczyk i chciałabym się odpowiednio na ta okoliczność zabezpieczyć. Niestety, wszystkie okna mam na zachód, 9te piętro, więc latem zostawiam okno uchylone do góry jak wychodzę do pracy, bo inaczej można się udusić... Ma ktoś jakiś patent na zabezpieczenie uchyłu do góry? dodam, że okna te otwierane są standardowo tylko do mycia, kto tez raczej hasać po zewnętrznym parapecie nie będzie (gołębie...).
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Awatar użytkownika
Karola

Julcik pisze:http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... _kot/30843

W zooplusie jest coś takiego.

Oooo, super, wlasnie o cos takiego mi chodziło :) dzięki Julcik!
Awatar użytkownika
EwaL

Post autor: EwaL »

Karola pisze:
Julcik pisze:http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... _kot/30843

W zooplusie jest coś takiego.

Oooo, super, wlasnie o cos takiego mi chodziło :) dzięki Julcik!
Czy ma ktoś w domu zamontowane te kratki? I jak się sprawdzają? Mam w planie zabezpieczyć okna uchylne i szukam najlepszego rozwiązania.
Awatar użytkownika
Karola

Ja będę dziś zamawiać te kratki, natomiast testujący "odbiór" zrobi dopiero w połowie marca... więc jeśli poczekasz, to zdam wtedy relację :)
Awatar użytkownika
woitek i ela

Post autor: woitek i ela »

Musze mojego teraz pogonić aby balkon kociałkom zagospodarował i zabezpieczył <tańczy>
Awatar użytkownika
EwaL

Post autor: EwaL »

Karola pisze:Ja będę dziś zamawiać te kratki, natomiast testujący "odbiór" zrobi dopiero w połowie marca... więc jeśli poczekasz, to zdam wtedy relację :)
Chetnie zapoznam się z Twoją opinią, szczególnie interesuje mnie, jak będą pasowały na standardowe polskie okna. Jak wymierzyłam u mnie górę okna uchylnego, to okno jest parę centymentrów mniejsze od górnej kratki, ale to nie powinno przeszkadzać (gorzej, gdyby było odwrotnie). Muszę zamówić jeszcze siatkę na balkon (najlepsza chyba będzie rybacka z Korsze Sieci, robią na wymiar). Nie wiem tylko, czy zabezpieczenie do połowy będzie wystarczające. Jeśli ktoś ma zabezpieczenie do połowy (oczywiście tej dolnej) to chętnie zapoznam się z opinią, czy to jest wystarczające.
Awatar użytkownika
woitek i ela

Post autor: woitek i ela »

EwaL pisze: Muszę zamówić jeszcze siatkę na balkon (najlepsza chyba będzie rybacka z Korsze Sieci, robią na wymiar
Kurcze wlazłam na ich stronę a tam :
Zapraszamy do udziału w planowanej, sprzedaży przedsiębiorstwa Spółki oraz budynków i maszyn. Tekst ogłoszenia jest dostępny na stronie internetowej spółki BIP Przetargi
Jutro dzwonię i zdam relację co i jak
Zablokowany