Parapet dla kota - pomysły i porady
- Bartolka
Parapet dla kota - pomysły i porady
Moje dziewczynki uwielbiają parapety :-) Nie trzeba chyba wyjaśniać dlaczego, bo większość Waszych skarbów często spędza w tym miejscu czas. Nieznośna lekkość bytu nieosiągalnych przez szybę much i ptaszków to jedna z przyjemniejszych "aktywności" przy oknie. A przeciąganie się i wylegiwanie w wiosennych promieniach słońca to chyba jeden z najczęściej uwiecznianych na zdjęciach motywów. :-) Z tym przeciąganiem się właśnie u mnie nieciekawie wyglądało, bo parapety niestety mam zbyt wąskie i zdarzało się, że drzemiąc sobie smacznie, niemała już brysia zsuwała się na ziemię.
Nie będę się rozpisywać na temat moich pomysłów, bo zdjęcia najlepiej pokażą jakie rozwiązania znalazłam. <mrgreen>
Poniższe legowisko znalazłam w Zooplusie. Niestety, nie ma go aktualnie w sprzedaży. Producent to niemiecka firma PetFun
Jednak mając trzy kotki i jedną przyjemną okienną miejscówkę zaczęłam rozmyślać nad kolejnym pomysłem, aby każda baryłka miała miejsce dla siebie.
Tak to najczęściej wyglądało :-)
A ponieważ zakupiłam w tym samym czasie legowiska od Rufiego, które dziewczynki po prostu uwielbiają... :-)
... wpadłam na pomysł i postanowiłam coś podobnego zrobić na parapet. Wymiary okiennej miejscówki podałam panu Leszkowi z firmy Rufi, pokazałam zdjęcia z każdej strony legowiska z Zooplusa i... łącząc mój entuzjazm i jego doświadczenie doszliśmy do porozumienia <lol>
A oto efekt :-)
Na moją prośbę jest cieńsze (łatwiej prać taki rozmiar) i niższe, aby nie zasłaniało widoku z okna :-)) Legowisko "przyklejone" jest na rzep do deski przymocowanej do parapetu w ten sam sposób, co zakupione w Zooplusie :-)
I powiem Wam, że cenowo wyszło tak samo jak legowisko w Zooplusie (200 zł), a jest solidnie wykonane i mieszczą się wszystkie kotki, choć zazwyczaj jest w nim jedna lub dwie. Okrągłe przeniosłam do innego pokoju i stało się azylem Bibulka :-)
:-)
Nie będę się rozpisywać na temat moich pomysłów, bo zdjęcia najlepiej pokażą jakie rozwiązania znalazłam. <mrgreen>
Poniższe legowisko znalazłam w Zooplusie. Niestety, nie ma go aktualnie w sprzedaży. Producent to niemiecka firma PetFun
Jednak mając trzy kotki i jedną przyjemną okienną miejscówkę zaczęłam rozmyślać nad kolejnym pomysłem, aby każda baryłka miała miejsce dla siebie.
Tak to najczęściej wyglądało :-)
A ponieważ zakupiłam w tym samym czasie legowiska od Rufiego, które dziewczynki po prostu uwielbiają... :-)
... wpadłam na pomysł i postanowiłam coś podobnego zrobić na parapet. Wymiary okiennej miejscówki podałam panu Leszkowi z firmy Rufi, pokazałam zdjęcia z każdej strony legowiska z Zooplusa i... łącząc mój entuzjazm i jego doświadczenie doszliśmy do porozumienia <lol>
A oto efekt :-)
Na moją prośbę jest cieńsze (łatwiej prać taki rozmiar) i niższe, aby nie zasłaniało widoku z okna :-)) Legowisko "przyklejone" jest na rzep do deski przymocowanej do parapetu w ten sam sposób, co zakupione w Zooplusie :-)
I powiem Wam, że cenowo wyszło tak samo jak legowisko w Zooplusie (200 zł), a jest solidnie wykonane i mieszczą się wszystkie kotki, choć zazwyczaj jest w nim jedna lub dwie. Okrągłe przeniosłam do innego pokoju i stało się azylem Bibulka :-)
:-)
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
- Bartolka
Tak to wygląda, ale to jest jedno legowisko przedzielone na środku krawędzią :-) Pan Leszek chciał jedno duże bez podziału. To był mój pomysł, aby dziewczynki miały poczucie odgrodzenia od siebie.madziulam2 pisze:Monika świetne to legowisko - czy dobrze widzę, że ma dwie części??
Jeśli jesteście zainteresowane podobnym rozwiązaniem, możecie wysłać mu moją fotkę, bo nie ma tego w stałej produkcji, choć przyznał na końcu, że fajny był ten pomysł <mrgreen>
- Miss_Monroe
- Moderator
Bartolko bardzo Ci dziękuję, że mi pomogłaś i otworzyłaś wątek z tym legowiskiem na parapet <pokłon> . Kilka dni zastanawiałam się co zrobić, w przyszłym miesiącu odezwę się do Pana Leszka w takim razie :-) Teraz u Rufiego w nowościach są posłanka do kupienia przykręcane do ściany, więc będziemy kombinować <lol>