Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Duśka
Hodowca
Hodowla: MagicCattus*PL

Post autor: Duśka »

Bardzo dziękuję za projekt drapaka - na jego podstawie wymyśliłam co ja bym chciała. Podstawa miałaby być większa
80 na 55 cm
na tej podstawie jedna część tak jak u Bartolki - ten długi słupek z rozetą na końcu , niski z półeczką oraz budka na średnim słupku
Ja natomiast chciałabym aby z tego najwyższego słupka ( wykończonego rozetą ) wychodziła ( gdzieś na wysokości budki ) długa prostokątna półka na której mogłyby się wyciągać moje kociaste . Opierałaby się oczywiście po drugiej stronie podstawy na słupku sizalowym . Nie wiem jak wstawić zdjęcie ( na podstawie projektu /rysunku Bartolinki coś tam wymłodziłam ) ale nie wiem jak to tutaj wstawić . mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi .
Tylko nie wiem teraz jakie musiałyby być wysokości drapaka , zeby całość była stabilna.

[/list][/scroll][/fade][/center][/quote][/code]
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Dobrze zrozumiałam, że chcesz zrezygnować z rozety? Jeśli tak, to muszę Ci powiedzieć, że to jedna z ulubionych części drapaka większości kociastych na forum ;-))
Awatar użytkownika
Duśka
Hodowca

Nie nie chcę zrezygnować z rozety . Z tego słupka na którym jest rozeta wychodziłaby ( gdzieś w miejscu 3/4 długości słupka półka która kończyłaby się na drugim końcu podstawy i opierała się na jeszcze jednym słupku . Ten drapak miałby dłuższą podstawę niż ten Bartolki i miałby dodatkowy jeden słupek sizalowy i tą długą półkę .
Szkoda że nie wiem jak wstawić tu ten obrazek bo to by Wam rozświetliło moją wizję
Awatar użytkownika
donka

Post autor: donka »

Na 38 str. Mago wkleiła projekt swojego drapaka :-D Myślę, że o coś takiego Ci chodzi ;-))
Awatar użytkownika
Duśka
Hodowca

Mam nadzieję że mi się uda to umieścić - bardzo prymitywny projekt ale nie wiedziałam jakim programem to zrobić żeby było tak profesjonalnie jak Bartolki projekt .Drapak
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

yamaha pisze:Bartolko, czy moge Cie poprosic o "zmierzenie" podstawy ? Jakie to jest duze ?
yamaha :-) U nas podstawa ma 72x72 cm, ale spokojnie może być 70x70 cm :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Dziekuje, Bartolko !
Awatar użytkownika
Duśka
Hodowca

Ja już drapak zamówiłam :) teraz czas oczekiwania ok 14 dni - już nie mogę się doczekać :)
projekt oparty na projekcie Bartolki :) za co bardzo Ci dziękuję :) inny , ale poddałaś mi pomysł :) jak przyjdzie to się pochwalimy :)
Awatar użytkownika
Duśka
Hodowca

jakaś katastrofa -najpierw mi wychodził error i nie chciało mi wklejać wiadomości a potem powieliło tyle razy . Jak mogę je usunąć ? te powielone ? <shock>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Niczego nie ruszaj, jakis szybki Moderator sie tym niebawem zajmie. ;-))
Zablokowany