Drapaki
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
- mimbla
- Kontakt:
- ahaed
- Kontakt:
Przesadzacie i to bardzo :-) .
Ale dziękuję bardzo za pozytywne opinie. Zanim się zabrałem do roboty, bardzo dużo wiadomości na ten temat wyniosłem z forum. Dziękuję Wam jeszcze raz za wszelkie porady.
A co do Rufi-ego, to może być spokojny :-) . Nie zamierzam robic seryjnej produkcji <lol> . I tak się cieszę, że drapak był zrobiony "po kosztach". Jednym moim wydatkiem był sznurek i wykładzina. Reszta materiałów leżała na firmie, więc dlaczego nie skorzystać.
Minusy wykonania drapaka na firmie: chyba będę musiał szefowej zrobic podobny, bo już coś zagaduje na ten temat <lol>
Ale dziękuję bardzo za pozytywne opinie. Zanim się zabrałem do roboty, bardzo dużo wiadomości na ten temat wyniosłem z forum. Dziękuję Wam jeszcze raz za wszelkie porady.
A co do Rufi-ego, to może być spokojny :-) . Nie zamierzam robic seryjnej produkcji <lol> . I tak się cieszę, że drapak był zrobiony "po kosztach". Jednym moim wydatkiem był sznurek i wykładzina. Reszta materiałów leżała na firmie, więc dlaczego nie skorzystać.
Minusy wykonania drapaka na firmie: chyba będę musiał szefowej zrobic podobny, bo już coś zagaduje na ten temat <lol>
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Drapak jest doskonały 

Jeszcze raz gratuluję, drapak pełny wypas

Pisałam, że będzie ciężko - ale jaki efekt! Cieńsze sznurki już go nie dają... Poniżej skromny fragment podejścia na antresolę dzieci, owijałam sama, to dwie deski 2.5 metrowe... Na antresoli barierka też jest owinięta, bo koty uwielbiają po niej chodzić - pomijam drapanie, zwyczajnie to doskonały środek bezpieczeństwa. Nawet w czasie gonitw, gdy zdarza się kotom "zjechać" z barierki, bezproblemowo się podciągająahaed pisze:zastosowanie sznurka o grubości 10mm, to udręka przy owijaniu podpór.

Tak, mój drapak od Rufiego jest właśnie złożony niezgodnie z instrukcją - półki są skręcone, żeby zapewnić dobrą "ścieżkę zejścia".ahaed pisze:obrócenie półek względem siebie o kilkadziesiąt stopni jest dobrym pomysłem. Tak aby nie leżały w jednej linii.
Jeszcze raz gratuluję, drapak pełny wypas

-
ahaed Drapak pierwsza klasa
Ogólnie WOW
A my mamy taki : http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... fitu/77494 Niewątpliwy plus: zajmuje mało miejsca ( nadaje się do niewielkich mieszkań ).
Ale marzy nam się Rufi...oj marzy :-) Jak ktoś z Was ma za dużo pieniędzy to chętnie mu pomogę w ich pozbyciu się <gwiżdże>

A my mamy taki : http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... fitu/77494 Niewątpliwy plus: zajmuje mało miejsca ( nadaje się do niewielkich mieszkań ).
Ale marzy nam się Rufi...oj marzy :-) Jak ktoś z Was ma za dużo pieniędzy to chętnie mu pomogę w ich pozbyciu się <gwiżdże>

- Renia
Jest sprawa
Mój TŻ ma dość sceptyczne podejście do wydawania "fortuny" na koci drapak (hmm ciekawe, że zupełnie inne podejście ma do kupowania gadżetów..), więc muszę w sekrecie nabyć takowy i zmontować pod jego nieobecność <diabeł>
Myślałam nad Rufim D-4, czy ktoś z Was ma go u siebie i jest w stanie ocenić, czy koty są zadowolone? Zwykle poradziłabym się TŻ, ale w tym przypadku.. sam rozumiecie <mrgreen> spisek <mrgreen>

Myślałam nad Rufim D-4, czy ktoś z Was ma go u siebie i jest w stanie ocenić, czy koty są zadowolone? Zwykle poradziłabym się TŻ, ale w tym przypadku.. sam rozumiecie <mrgreen> spisek <mrgreen>
- Diedra
Reniu, planujesz sztruks czy dywan? Ja zdecydowałam się wczoraj i jutro będę dzwonić z pytaniami, bo wymarzyłam sobie własny projekt - chwilowo niezbyt duży, z wysoką kolumną, jednym legowiskiem + lina do zabawy, dwoma hamakami, z otwartą opcją rozbudowy akcesoriami Rufiego. Tyle tylko, że mi strasznie podoba się sztruks, a wszyscy polecają dywan jako trwalszy. Przeczytałam wątek drapakowy na forum Bri-Misie i pojawiają się tam opinie, że sztruks się zaciąga... Także podłączam się pod pytanie Reni 

- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Dywan jest trwalszy, i ładniej wygląda, chociaż na zdjęciach może tego nie widać. U mnie drapak sztruksowy okupuje Fado, i mimo swoich rozmiarów nie zaciąga go - ale żałuję, że nie zdecydowałam się po raz drugi na dywan (Fadowy drapak pojawił się jako drugi, stoi w kuchni, więc poprosiłam o drewnianą podstawę, i to już podniosło koszty, więc postanowiłam przyoszczędzić na obiciu... Teraz bym tego nie zrobiła).
Na pewno sztruks będzie miał większą podatność na zaciąganie w przypadku małych kociaków, które biegają jak szalone, ale w przypadku dorosłych kotów chyba już nie tak bardzo.
Reniu, czy Twoje koty lubią hamaki? Jeśli nie, będą miały kłopot ze schodzeniem, i będą skakać z wysoka na tę niższą, stabilną półkę - nie najlepsze rozwiązanie. Ale jeśli lubią hamaki, i będą po nim schodzić, to nie ma problemu
Na pewno sztruks będzie miał większą podatność na zaciąganie w przypadku małych kociaków, które biegają jak szalone, ale w przypadku dorosłych kotów chyba już nie tak bardzo.
Reniu, czy Twoje koty lubią hamaki? Jeśli nie, będą miały kłopot ze schodzeniem, i będą skakać z wysoka na tę niższą, stabilną półkę - nie najlepsze rozwiązanie. Ale jeśli lubią hamaki, i będą po nim schodzić, to nie ma problemu

- Renia
Tego nie wiem, czy lubią, bo nie miałam okazji sprawdzić, ale chętnie ładują się na miękkie powierzchnie typu miska z praniem. Wiele czytałam o drapaczkach i właściciele kociaków są niemalże zgodni, że najczęściej okupywanym miejscem jest właśnie hamaczek. Nie myślałam, że kupno drapaka będzie dla mnie takim wyzwaniem <hm>