Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Mago pisze:Lena, możesz podpowiedzieć, czy ten 14kg worek do kuwety sypiesz na raz?
Mago my mamy kuwetę Catit (nie tą największą w paski, tylko różową, trochę mniejszą bo wielkość kuwety przy sypaniu żwirku to też ważne :-) ) i sypię do niej żwirku tak na wysokość 6 cm (przy tej ilości u nas żwirek nie przykleja się do dna). Urobek wybieram regularnie i dosypuję świeży żwirek. Całość wymieniam co dwa tygodnie. Opakowanie żwirku przy Bentleyu wystarcza mi na 2 miesiące lub troszkę dłużej.
Awatar użytkownika
darknesseve

Post autor: darknesseve »

od wczoraj testujemy world best cat litter i wygląda to bardzo obiecująco tzn. nie pyli, praktycznie nie nosi się, ładnie się zbryla i jeśli kot postara się i zakopie urobek choć trochę to eliminuje zapach (sam żwirek w zasadzie jest bezzapachowy). niestety cena jest powalająca, więc zobaczymy jak z wydajnością aby móc powiedzieć że to żwirek idealny.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

A jeszcze jedno pytanie mam, a propos żwirku bentonitowego. Czy qpal w panierce żwirkowej powinien lądować do śmieci (tak jak bryłki siusiu), czy jednak wrzucacie do wc? <oops>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Mago pisze:A jeszcze jedno pytanie mam, a propos żwirku bentonitowego. Czy qpal w panierce żwirkowej powinien lądować do śmieci (tak jak bryłki siusiu), czy jednak wrzucacie do wc? <oops>
Ja wyrzucam do śmieci i sama właśnie o tym kiedyś myślałam, ale nie starczyło mi odwagi <lol> i bałam się zatkania toalety.
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Ja wyrzucam do wc (samą kupkę bez zbędnej ilości żwirku), bo śmieci z łazienki codziennie nie wynosimy, a wiadomo zapaszek się ulatnia. Tylko trzeba pamiętać, żeby od razu spłukać, bo czasami od żwirku robi się ciemny osad ;-)) .
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Samego kupala wyrzucam do toalety <lol>
Awatar użytkownika
darknesseve

a używał ktoś PURR & SIMPLE Kwik Klump Formula zbrylający żwirek dla kotów??? ekologiczny/biodegradowalny z łupin orzecha
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

darknesseve pisze:a używał ktoś PURR & SIMPLE Kwik Klump Formula zbrylający żwirek dla kotów??? ekologiczny/biodegradowalny z łupin orzecha
Pierwszy raz o nim słyszę :-)
Wklejam link do tego żwirku jakby ktoś chciał o nim przeczytać :-) PURR&SIMPLE Kwik Formula
Awatar użytkownika
darknesseve

jeszcze dla formalności to PURR & SIMPLE Kwik Klump Formula jest dostępny w 7 i 14 litrowych workach co odpowiada 3,63 kg i 7,26 kg co powoduje że cenowo wypada jak WBCL ......... niestety
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

Ja też jestem zadowolona z GGMaster. Przy dwójce kotów wystarcza na ponad miesiąc, mniej więcej na półtora. Wsypuję ok 1/4; 1/3 i uzupełniam kiedy trzeba.
Siku pięknie się zbryla, kupal lekko oblepia. Zapachy wg mnie nie są wyczuwalne. Do WC nie wyrzucałam, zawsze wyrzucam urobek to małej siateczki (takiej jak w aptece) i wówczas do kosza.
Zablokowany