Kocie drzwi - klapka w drzwiach dla kota
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
A z moich nie Na grubsze sprawy tylko do krytej, na siku różnie.
Ale:
- kuweta musi mieć jasne, przezroczyste drzwiczki;
- musi być równie regularnie czyszczona, co odkryta;
Nie może być szczelna "po pachy", i filtry nie działają tak, że uniemożliwiają obieg powietrza. W każdym razie moje koty chyba jednak nie czują się zestresowane, skoro na dłuższe posiedzenia, gdy potrzebny jest im spokój, zdecydowanie wybierają kuwety zakryte
Zgadzam się natomiast z tym, że kuweta zakryta musi być bardzo regularnie sprzątana - wtedy zarzuty, o których pisze autorka, po prostu nie istnieją
Ale:
- kuweta musi mieć jasne, przezroczyste drzwiczki;
- musi być równie regularnie czyszczona, co odkryta;
Nie może być szczelna "po pachy", i filtry nie działają tak, że uniemożliwiają obieg powietrza. W każdym razie moje koty chyba jednak nie czują się zestresowane, skoro na dłuższe posiedzenia, gdy potrzebny jest im spokój, zdecydowanie wybierają kuwety zakryte
Zgadzam się natomiast z tym, że kuweta zakryta musi być bardzo regularnie sprzątana - wtedy zarzuty, o których pisze autorka, po prostu nie istnieją
- Silvia_pl
- Kontakt:
hmmm...
moze coś w tym jest. ja sprzątam zaraz po powrocie z pracy, potem wieczorem przed snem i z samego rana, ale zdarza się, że Nelson zostawi mi na wycieraczce przed kuwetą jakąś "grubszą" niespodziankę.
To że to Nelson poznaję po "wielkości" niespodzianki...
Muszę wypróbować z drugą odkrytą - chyba że powód jest inny?
moze coś w tym jest. ja sprzątam zaraz po powrocie z pracy, potem wieczorem przed snem i z samego rana, ale zdarza się, że Nelson zostawi mi na wycieraczce przed kuwetą jakąś "grubszą" niespodziankę.
To że to Nelson poznaję po "wielkości" niespodzianki...
Muszę wypróbować z drugą odkrytą - chyba że powód jest inny?
- Anka
- Agilisowy Rezydent
kocie drzwi- klapka w drzwiach dla kota
Kociarze doradzcie, którą klapkę do drzwi kupic dla Lucka i czym sie sugerowac w wyborze, no i jesli to ma różnerozmiary, to ktory dla bryta najlepszy?? Zaznaczam, że klapka będzie z pokoju na kaltkę schodową, a nie na dwór.
- kesja
- Hodowca
ja mam dla średniego psa, rewelacyjnie się sprawdza
http://animalia.pl/produkt,4881,,Ferpla ... %82e_.html
spokojnie zamontujesz je na dość grube drzwi
http://animalia.pl/produkt,4881,,Ferpla ... %82e_.html
spokojnie zamontujesz je na dość grube drzwi
- Małgorzata