Instrukcja wklejania zdjęć
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Re: Instrukcja wklejania zdjęć
Sprawa mnie zaintrygowała. Skopiowałam kod "IMG code" i wstawiłam:
Wszystko działa. Wstawione wygląda identycznie jak to na photobucket.
aneby, Ty je widzisz jakoś inaczej?
Wszystko działa. Wstawione wygląda identycznie jak to na photobucket.
aneby, Ty je widzisz jakoś inaczej?
- aneby
Ja widzę duże, prawie na cała szerokość strony. W tym wątku drugie zdjęcie ma tak samo 640x480 a jest mniejsze niż to pierwsze
viewtopic.php?f=17&t=1799&start=190 http://s135.photobucket.com/albums/q127 ... G_2932.jpg
Nic już nie rozumiem z tego ...
viewtopic.php?f=17&t=1799&start=190 http://s135.photobucket.com/albums/q127 ... G_2932.jpg
Nic już nie rozumiem z tego ...
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Szczerze mówiąc, też mnie to zaintrygowało...
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
A czy przypadkiem nie dzieje się tak:
Ja również mam konto na Photobucket, przed chwilą zalogowałam się, i załadowałam pierwsze z brzegu zdjęcie, ale bez zmniejszania, takie w pełnym rozmiarze. Oczywiście Photbucket sobie je zmniejszył, ale jako osoba zalogowana, autorka, mam dostęp do zdjęcia w oryginalnym rozmiarze - link do niego nie został przyjęty przez forum, znajomy komunikat, że zdjęcie nie może być szersze niż 960 px. Wstawiłam więc w znacznik limg, i działa - forum jest nieznacznie rozciągnięte, bo zdjęcia zmniejszane są do 960 px, to z paskiem po lewej stronie z użytkownikami daje w sumie więcej, niż forum, ale nadal mieści się w 90% ekranów. Myślę, że do takiego właśnie zdjęcia "surowego" podawany jest link dla właściciela konta.
Przed chwilą ściągnęłam sobie Pani zdjęcie, i okazała się, że ma ono wymiary 1024 na 768 px, czyli jest szersze, niż "zadane" przy załadowaniu. Ja i Mago, jako zwykłe użytkowniczki, widzimy je zmniejszone, i do takiego mamy podany kod - to jedyne dla mnie wytłumaczenie.
Nie mogę u siebie znaleźć zmniejszania, ale to pewnie dlatego, że mam konto Pro, i moje zdjęcia nie są pomniejszane, to znaczy są tylko do wielkości ekranu. Ale jestem pewna, ze wpisując adres zdjęcia jako użytkownik, wpisuje Pani adres do oryginalnego zdjęcia, nie tego pomniejszonego
Ja również mam konto na Photobucket, przed chwilą zalogowałam się, i załadowałam pierwsze z brzegu zdjęcie, ale bez zmniejszania, takie w pełnym rozmiarze. Oczywiście Photbucket sobie je zmniejszył, ale jako osoba zalogowana, autorka, mam dostęp do zdjęcia w oryginalnym rozmiarze - link do niego nie został przyjęty przez forum, znajomy komunikat, że zdjęcie nie może być szersze niż 960 px. Wstawiłam więc w znacznik limg, i działa - forum jest nieznacznie rozciągnięte, bo zdjęcia zmniejszane są do 960 px, to z paskiem po lewej stronie z użytkownikami daje w sumie więcej, niż forum, ale nadal mieści się w 90% ekranów. Myślę, że do takiego właśnie zdjęcia "surowego" podawany jest link dla właściciela konta.
Przed chwilą ściągnęłam sobie Pani zdjęcie, i okazała się, że ma ono wymiary 1024 na 768 px, czyli jest szersze, niż "zadane" przy załadowaniu. Ja i Mago, jako zwykłe użytkowniczki, widzimy je zmniejszone, i do takiego mamy podany kod - to jedyne dla mnie wytłumaczenie.
Nie mogę u siebie znaleźć zmniejszania, ale to pewnie dlatego, że mam konto Pro, i moje zdjęcia nie są pomniejszane, to znaczy są tylko do wielkości ekranu. Ale jestem pewna, ze wpisując adres zdjęcia jako użytkownik, wpisuje Pani adres do oryginalnego zdjęcia, nie tego pomniejszonego
- aneby
Teraz ściągając zdjęcie z forum na pulpit przez "zapisz obrazek jako" zapisuje się 640x480 <shock> Tak samo, jak z "bukieta" ...
Photobucket widocznie zapamiętuje oryginalną wielkość zdjęcia pomimo, że po wrzuceniu zdjęcia zmniejszam je przez "resize" do wybranego rozmiaru i zapisuję ten nowy rozmiar. Dziwne tylko, że teraz już link jest do małego zdjęcia <shock>
Na forum też teraz jest widoczne mniejsze zdjęcie, i te, które w moim wątku wyglądały, jak nierówne rozmiarem, teraz są równe <?>
Ok, zostawmy to, nie jest to wina forum. Z "bukietem" się chyba coś dzieje ostatnio ... Parę dni temu uszczęśliwili mnie na siłę tą nową wersją i przez dobrą chwilę nie mogłam wrócić do starej <zły>
Photobucket widocznie zapamiętuje oryginalną wielkość zdjęcia pomimo, że po wrzuceniu zdjęcia zmniejszam je przez "resize" do wybranego rozmiaru i zapisuję ten nowy rozmiar. Dziwne tylko, że teraz już link jest do małego zdjęcia <shock>
Na forum też teraz jest widoczne mniejsze zdjęcie, i te, które w moim wątku wyglądały, jak nierówne rozmiarem, teraz są równe <?>
Ok, zostawmy to, nie jest to wina forum. Z "bukietem" się chyba coś dzieje ostatnio ... Parę dni temu uszczęśliwili mnie na siłę tą nową wersją i przez dobrą chwilę nie mogłam wrócić do starej <zły>
- EsteraR
- Hodowca
- Hodowla: EstiBri*PL
- Kontakt:
Dorotko w tym wątku nie ładują się zdjęcia z FB, a ja nie dam rady sama edytować pierwszego postuDorszka pisze:Pani Asiu,przepraszam za niecierpliwość - zdjęcia z FB już wchodzą na forum W każdym razie powinny,proszę spróbować, a jeśli nie wejdą, to proszę zgłosić
viewtopic.php?f=22&t=2185
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Nie ładują się z tego samego powodu, o którym pisałam już w wątku organizacyjnym. Przeslij ściezki do zdjęc z tego wątku z datami postów, w PW albo nawet w poście pod moją odpowiedzią, a ja wszystko powstawiam i post usunę :-)
- asiak
- Agilisowy Rezydent
A ja mam pytanie, jaka jest najbardziej optymalna wielkość wstawianych zdjęć? Żeby nie było za małe, ani za duże :-)
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
W wątku organizacyjnym napisałam po przenosinach - jeśli nie mamy pewności co do wielkości zdjęcia, wstawiamy je nie pomiędzy znaczki img, a pomiędzy znaczki limg . Forum "łyka" zdjęcia do 960 px szerokości, jeśli zdjęcie jest szersze, trzeba je wstawić właśnie pomiędzy limg (pierwszy przycisk w drugim rzędzie nad oknem, w którym piszecie wiadomość).
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Dziękuję bardzo :-)