daj znać wieczorem ...
mój Bronuś wypił najmniejszą ilość wody i nawet to zwracał ... nie miał już czym zwracać, to zwracał już nawet samą śliną ... miał robione wyniki moczu i krwi ... przypomniałam sobie ... ale mocz - bo krew była w moczu i wszystko chcieliśmy sprawdzić ...
wiem co przeżywasz ....
trzymam mocno kciuki ...
na badania nalegaj ... ale vet pewnie sam zrobi ...
Według mnie weterynarz powinien na początku wykonać badania. Ja bym nie czekała na wizytę wieczorem z koteczką, tylko jechała jak najszybciej, bo to może być coś poważnego.
fiszunia pisze:je ciągle taką samą karmę (RC Satiety Support) i paste odkłaczającą?(
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... 3godllYAwA - ta karma ma dużą ilość włókien, co w połączeniu z pastą odkłaczającą dla kota o wrażliwym układzie pokarmowym może zdziałać rewolucję.
Kilka razy sprawdziłam tę karmę i nie rozumiem dlaczego koteczka dostaje Satiety Support?
Teraz nie ma sensu skupianie się na dyskusji o dotychczasowym karmieniu, bo najważniejsze: kotka MUSI mieć zrobione badanie krwi i nawodnienie kroplówką.
Karma Royal Canin Gastro byłaby moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem. Później RC Sensitivity Control. Daj znać po wizycie
Wlasnie wrocilysmy od weta. Bylysmy dwie godziny. Od razu ja wzieli na badanie krwi. Byla taka grzeczna.....Czekala grzecznie az krew splynie, ogola ja itd...Potem dostala od razu kroplowke. Czekalismy na wyniki. Okazuje sie ze oczywiscie jest odwodniona, zostawili igle, rano znowu kroplowka. Glowny problem to watroba. Wynik wyszedl ponad norme, ale podobno nie az tak drastycznie poza norme. Teraz podejma wlasciwe leczenie.
yamaha, kicia od trzech dni jest na tym RC gastro, myslelismy ze to pomoze...A satiety support jadla bo wczesniej byla bardzo otyla i wtedy jadla obesity management, ladnie schudla ale zaczela miec problemy skorne, wiec przeszlismy na troche lagodniejsza diete z satiety. Teraz wymienil nazwe karmy jeszcze inna, jutro nam ja da bo dzisiaj kazali tylko wode jej podac.
Moj wet jest sprawdzony. Lecznice prowadzi ojciec i dwoch synow, wszyscy weterynarze.
Mam nadzieje ze wszystko dobrze sie zakonczy. Podejrzewali nerki ale dzieki Bogu sa w porzadku.