Maxima - Perła von Agiro*PL
- Daro
Re: Maxima - Perła von Agiro*PL
No niestety pierwsza noc - a szczególnie dla mojej żony - była trudna... kotka niestety tęskni i pomiaukuje... Na szczęście jednak już wczoraj po wyjściu z kontenera pojadła suchego, skorzystała z kuwety jeszcze wczoraj po powrocie oraz dziś nad ranem... Prawie całą noc przebywała w naszej sypialni, na przemian z wędrówkami po mieszkaniu i pomiaukiwaniu w poszukiwaniu zapewne rodzeństwa, jak się domyślamy... Kotka jeszcze wczoraj wieczorem do nas nieufna, w nocy dała się ugłaskać - w tym nawet było wywracanie się kołami do góry - także głaskanie brzucha już było... Kilka godzin spała również z moją żoną przytulona do niej w łóżku... Teraz jednak rano, odkąd wstaliśmy, kotka cały czas siedzi w sypialni i nie chce pomimo naszych nawołań, prób zabawy przyjść do nas, do salonu... Daje się pogłaskać, jak się do niej pójdzie, chociaż teraz jakoś tak mniej ufnie niż w nocy... Nie chcemy robić nic na siłę - czekamy aż sama do nas przyjdzie... Chcielibyśmy, bo pewnie jest głodna - w nocy jadła suche bo słyszeliśmy, teraz jednak mogłyby pewnie mokrego spróbować...Będziemy Was informować w kwestii aklimatyzacji naszej Maxi - myślę, że na razie nie jest tak źle, jak na 12-godzinny na razie pobyt kociaka w naszym domu...
- yamaha
- Genius Loci
Na pewno bedzie dobrze.
I macie racje, nic na sile ! Przyjdzie sama do salonu, na pewno. Tylko sie troszke "obezna".
Jesli bezpiecznie czuje sie w sypalni, to niech tam sobie siedzi.
Mozecie nawet chwilowo wstawic tam jedzonko i kuwete, bedzie spokojniejsza.
I macie racje, nic na sile ! Przyjdzie sama do salonu, na pewno. Tylko sie troszke "obezna".
Jesli bezpiecznie czuje sie w sypalni, to niech tam sobie siedzi.
Mozecie nawet chwilowo wstawic tam jedzonko i kuwete, bedzie spokojniejsza.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Ale fajnie, że malutka już z Wami :-) Jeszcze chwilka i będzie dobrze :-)
- Molly
Dużo cierpliwości, powolutku oswoi się z całym nowym domkiem. Trzeba czasu.
Fajnie, że już ją macie :-)
Fajnie, że już ją macie :-)
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Super, że kicia już jest z Wami. Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację <ok>
- Daro
Druga nocka za nami - było zdecydowanie spokojniej - Maxi grzecznie dziś przespała całą noc u nas w sypialni, na kocyku koło naszego łóżka... Wczoraj w ciągu dnia już znacznie mniej pomiaukiwała... ciągle jest jeszcze trochę nieufna do nas - tzn. bez problemu daje się ją pogłaskać, kiedy się do niej podejdzie, natomiast sama jeszcze z siebie do nas raczej nie podchodzi :-) ale to raczej wynika z faktu, że nie zna naszych zachowań, to takie stroszenie uszu przy głośniejszych odgłosach, ucieczka na metr jak się znienacka podejdzie itp. Ale przy głaskaniu jest już ok - głośny traktor, odwracanie się kołami do góry, wczoraj poznała "Rufiego" - wdrapywała się na niego kilkanaście razy jak wiewiórka :-) udało mi się nawet w końcu na półce drapaka, jak tam przykucnęła w końcu zagłaskać aż do snu :-) także proces aklimatyzacji postępuje... najgorsze, że dziś kocinka została pierwszy dzień sama w domu na dzień - nie mieliśmy dziś możliwości wzięcia urlopów - żona właśnie wyszła z pracy na chwilę, aby podjechać i zobaczyć co tam u niej...a ja siedzę i myślę co tam u niej 
- yamaha
- Genius Loci
Nic sie nie martw, bedzie dobrze.
To, ze zostala sama, to wyjdzie jej na zdrowie : sporo pospi, troche w spokoju pozwiedza.
(jesli sie da) od cioci yamahy <mrgreen>
To, ze zostala sama, to wyjdzie jej na zdrowie : sporo pospi, troche w spokoju pozwiedza.
- Miss_Monroe
- Moderator
Zdjecia, zdjecia :-) !
- Daro
porobię dziewczyny zdjęcia, porobię <mrgreen> jutro będę z nią cały dzień w domu to coś wrzucę...Miss_Monroe pisze:Zdjecia, zdjecia :-) !
- yamaha
- Genius Loci
Dopiero jutro ? <strach>