Kleofas Zuzulandia*Pl

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Jeśli żółtawa wydzielina to lepiej jutro skonsultować z lekarzem. Może być wtórna infekcja, tym razem bakteryjna. Obserwuj.
viejita pisze:pytałam Dorszki, mogę podawać tez do zdrowego oczka kropelki (dicortineff) - jako profilaktyke
Proszę nie przedstawiać Dorszkij jako lekarza :) Napisałam, że jeśli już zaczęłaś podawać, to niedobrze jest teraz przerwać.

Jeśli wydzielina zacznie zmieniać kolor, czy to z oczka, czy to z nosa, koniecznie jutro lekarz :)
Awatar użytkownika
viejita

Post autor: viejita »

to już było od początku ten kolorek wydzieliny, bo pod oczkami widać było kolorek na sierści że jest lekko przybrudzona, także weterynarz to widział, ale oczywiście zadzwonię jutro i zapytam

oczywiście Dorszko nie miałam tutaj na myśli twierdzenia ze jesteś lekarzem ale biorę do serca wasze uwagi bo jestescie doświadczone w tych sprawach i zawsze coś mozecie doradzić
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Jeśli widział to ok :)
Awatar użytkownika
viejita

Fazi mimo swojej infekcji jest bardzo aktywny.

Dzwoniłam do weterynarza, mówiłam mu o scanomune a on potwierdził ze jest bardzo dobry, kupiłam więc 14 tabletek na dwutygodniową kurację, w międzyczasie zaopatrzę się w immunodol. Kociak bardzo chętnie zjadł proszek zmieszany z tuńczykiem także cieszę się ze nie ma problemu z podawaniem leku.

Teram moje słodkie kocię znowu drzemie :-D
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Jeśli podajesz Scanomune, nie kupuj Immunodoolu - to to samo :)

Tych preparatów nie podaje się stale :)
Awatar użytkownika
viejita

dużo zdjęć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Diedra

Post autor: Diedra »

Biedne te oczka, rzeczywiście... Ale chęci do zabawy, jak widzę, mnóstwo :)
Awatar użytkownika
viejita

biedne biedne...mam wrażenie że sie trochę pogorszyło, w sensie częściej kicha ale to chyba wreszcie leki zaczynają działać i zaczyna mu odtykać nosek bo się wydzielinka rozrzedza. trzymam rękę na pulsie w kazdym bądź razie i jeżeli coś mnie zaniepokoi to natychmiast weterynarz, zresztą jestem z nim w kontakcie telefonicznym.

na zdjęciach Fazi nie wygląda najlepiej, jakiś taki wychudzony wyszedł a w rzeczywistości jest dalej taki pulchniutki na buźce jak na poprzednich zdjęciach, ech, muszę popracować nad ciekawymi, ładnymi zdjęciami ale z drugiej strony nie chcę Faziego tak męczyć lampą a bez lampy zdjęcia rozmazane wszystkie bo to takie ruchliwe stworzonko.
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Jaki on jest maluteńki!
Oby oczka ładnie się wyleczyły. Trzymam kciuki :-?
Awatar użytkownika
Anka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Anka »

jaki on śliczny puchaty i drobnusi. Rany! Gdzie te czasy, gdy nasz LUCuś taki był?? Teraz mamy w domu czarną i chudą a za to dluga łasicę. W piątek dowiemy się ile teraz waży... Moze 5 stuknie..
Zablokowany