Żwirek
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Re: Żwirek
Danusiu, ja mam ten GG czerwony. Dla mnie zapach pudru jest delikatny. Najintensywniejszy w momencie otwarcia opakowania, ale nie duszący. Mam kuwetę blisko biurka, może z metr. Nie czuję tego zapachu.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Ja wypróbowałam wszystkie 3 rodzaje, jak dla mnie nie różnią się jakoś specjalnie między soba. Uważam, że to wydajniejszy żwirek od Benka Compact (to był do niedawna żwirek Fado, i małych kociaków, bo one najlepiej i najszybciej u mnie uczyły się siusiać właśnie do drobniutkiego bentonitu). Jest wydajniejszy, jeszcze lepiej się zbryla, i co dla mnie bardzo ważne, nie klei się tak do kuwety. Pod tym względem najlepszy jest chyba Golden Grey Master, to chyba ten lekko fioletowy. Przerobiłam sobie trochę głowę, niosąc urobek do woreczka, wyobrażam sobie, że wrzucam go do muszli, i jakoś powoli wymieniam po kolei wszystkie kuwety na bentonit, o którym zawsze pisałam, że jest jak dla mnie najlepszy pod względem zbrylania i pochłaniania zapachów (dlatego był u Fado), tylko to kolekcjonowanie... <lol>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Zamówiłam nowy żwirek GG bez silikonu( z uwagi na Kolorusia) i łopatę i szufelkę zgodnie ze wskazaówkami Mago <mrgreen>
No to dziewczynka będzie nam pachnieć pudrem <strach> , jeżeli Agilisowo polubiło GG i starszy brat to nie ma bata Kalunia też musi <mrgreen> ,z Kolorkiem zjadaczem żwirku obadamy sprawę
<strach>
Dzięki za wszystkie żwirkowe wskazówki
No to dziewczynka będzie nam pachnieć pudrem <strach> , jeżeli Agilisowo polubiło GG i starszy brat to nie ma bata Kalunia też musi <mrgreen> ,z Kolorkiem zjadaczem żwirku obadamy sprawę
Dzięki za wszystkie żwirkowe wskazówki
- yamaha
- Genius Loci
Pierwsze siusiu w GG zrobione.
Ale drapania praktycznie NIE BYLO <strach> Nie mam wrazenia, ze jakos szczegolnie jej sie ten "piasek" podoba. Ale moze to i lepiej, nie bedzie tuneli w kuwecie <lol>
Zakopala oczywiscie moja kicia swoj urobek, i to by bylo na tyle.
Zbryla sie dobrze (wlasnie wyrzucilam) i faktycznie PIEKNIE PACHNIE (nawet kocie laputy ladnie pachna jak wychodzi <lol> ).
Ale drapania praktycznie NIE BYLO <strach> Nie mam wrazenia, ze jakos szczegolnie jej sie ten "piasek" podoba. Ale moze to i lepiej, nie bedzie tuneli w kuwecie <lol>
Zakopala oczywiscie moja kicia swoj urobek, i to by bylo na tyle.
Zbryla sie dobrze (wlasnie wyrzucilam) i faktycznie PIEKNIE PACHNIE (nawet kocie laputy ladnie pachna jak wychodzi <lol> ).
- Agnes
u nas niestety GG został oprotestowany <suchy> kota za chiny nie chce wejść do kuwety... nie wiem czy to zapach (mnie się bardzo podoba) czy to, że jest tak delikatny i drobny... nie wchodzi i koniec <hm> więc dalej lecimy na CBE+
no i zamówiłam polecana ŁOPATE, jaki olbrzym <lol>
no i zamówiłam polecana ŁOPATE, jaki olbrzym <lol>
- Agnes
no ja mówie poważanie... CBE i u nas w końcu zaczął straszne pylić. Przeczytałam kiladziesiąt stron żwirkowego tematu i pomyślałam, że GG będzie dobrym rozwiązaniem. Kuweta z GG stała kilka dni, od pierwszego powąchania- omijana szerokim łukiem. A na koniec, jak próbowałam młodej pokazać, że to taki fajny, drobniutki piaseczek i ją do tej kuwety wstawiłam- wyleciała, jakby jej łaputy dotknęły rozżarzonych węgli <zły> nie wiem jak u Was, ale ja w zoo plusie, mogłam kupić tylko ''dwupak''. Nie mam komu odsprzadać ani oddać, więc chyba zawioze do sklepu, gdzie raz w tygodniu są zbierane rzeczy (karmy, legowiska, żwierek właśnie) dla kotów ze schoroniska
Za Was i za Wasze koty, zaciskam kciuki, żeby nowy piaseczek został zaakceptowany :-)
Za Was i za Wasze koty, zaciskam kciuki, żeby nowy piaseczek został zaakceptowany :-)
- asiek
- Agilisowy Rezydent
Od dłuższego czasu używam GG ale tego z silikonem.Nie wiem jak koty(im wszystko obojętne) ale ja jestem bardzo zadowolona tym bardziej ,że Benek jakoś ostatnio podupadł.Żwirek nie przywiera,pięknie się zbryla nawet te kałużyska Feliksa wybieram w całości <lol> .W Zooplusie promocja 28kg za 89.80zł.
- Arla
Słuchajcie.miałam jak na razie nie zmieniać żwirku Benek na ten co teraz kupilam GG ,bo stres,bo Kicia bolejąca kulejąca,ale noosz tak mnie korciło,że..no właśnie ,zaraz na mnie nakrzyczycie ,że jestem wredna,że jestem fuj ale zsypałam resztę Benka do kuwety Mikołaja. Kiciula dostała ślicznie pachnący puderkiem ,aż przypomniał mi się zapach moich bobasów , co to teraz lat naście mają
Trochę się bałam reakcji Kici,czy jej się ta zmiana spodoba czy może sfochowana pójdzie do kuwety Mikołaja. No nic ,siedzi tak więc przed tą kuwetą z nowym żwirkiem i nic Kicia na mnie patrzy ,ja na nią i tyle.Nie wiele myśląc wsadziłam Kicię do kuwety a ona przykucnęła ,siczku pięknie zrobiła ,przy zakopywaniu zaskoczyła ją chyba z jaką latwością i lekkością zakopuje się i chyba tak jej się spodobało ,że zakopywała trochę dłużej . Test nowego żwirku zaliczony ,Kicia zadowolona.
Trochę się bałam reakcji Kici,czy jej się ta zmiana spodoba czy może sfochowana pójdzie do kuwety Mikołaja. No nic ,siedzi tak więc przed tą kuwetą z nowym żwirkiem i nic Kicia na mnie patrzy ,ja na nią i tyle.Nie wiele myśląc wsadziłam Kicię do kuwety a ona przykucnęła ,siczku pięknie zrobiła ,przy zakopywaniu zaskoczyła ją chyba z jaką latwością i lekkością zakopuje się i chyba tak jej się spodobało ,że zakopywała trochę dłużej . Test nowego żwirku zaliczony ,Kicia zadowolona.
- yamaha
- Genius Loci
Mnie osobiscie zaskakuje wielkosc KUL (bo kulkami tego nazwac sie nie da) jakie sie ksztaltuja w GG <shock>
Przy Cat's Best Nature Gold wielkosc wyrzucanych kulek byla zdecydowanie mniejsza.
Przy GG to calkiem porzadne tenisowe pilki moglyby sie powstydzic.....
Ale zapach, nawet po kilku dniach, jest nadal rewelacyjny ! Nawet girki Missuni pieknie pachna <lol>
Przy Cat's Best Nature Gold wielkosc wyrzucanych kulek byla zdecydowanie mniejsza.
Przy GG to calkiem porzadne tenisowe pilki moglyby sie powstydzic.....
Ale zapach, nawet po kilku dniach, jest nadal rewelacyjny ! Nawet girki Missuni pieknie pachna <lol>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
No ,więc nastał dzień wymiany żwirku i u nas na GG.
Wyszorowana kuweta ,żwirek nasypany ,stawiamy na miejsce ,a Kala <shock> momentalnie wchodzi do kuwety i nie chce z niej wyjść , policzyła chyba wszystkie ziarenka <rotfl> udeptała , trochę pokopała ale chyba była pod wielkim wrażeniem ciszy <lol> bo szybciutko przestała i tak siedziała z godzinę ,dopiero piłeczki ją wyciagnęły z kuwety,a potem położyła sie obok i zasnęła <lol> ( zmęczyła sie bidulka) .
Jak sie obudziła wciągnęła obiadek i poszła siusiu wprawdzie trochę sie kręciła ale poszłoooo , mamy pierwszą kulkę <lol> tylko ona znowu z 15 minut siedziała w kuwecie i sie rozglądała.
Chyba Kala jest w szoku .
Szczerze to ja też <lol> ,zapach cudny ledwo wyczuwalny , pięknie sie zbryla, ciut roznosi iiiii co dla mnie jest niesamowicie ważne naprawdę jest cicho gdy Kala zamienia sie w górnika
.
Zważywszy ,ze dzisiaj od 4 do 5 w nocy Kala zakopywała kilkakrotnie qupala , ,a ja mimo wielkiej miłosci miałam juz dość bardzo , bardzo ,bardzo dziękuje wszystkim prekursorom żwirku GG , <pokłon>
<pokłon>
<pokłon>

Wyszorowana kuweta ,żwirek nasypany ,stawiamy na miejsce ,a Kala <shock> momentalnie wchodzi do kuwety i nie chce z niej wyjść , policzyła chyba wszystkie ziarenka <rotfl> udeptała , trochę pokopała ale chyba była pod wielkim wrażeniem ciszy <lol> bo szybciutko przestała i tak siedziała z godzinę ,dopiero piłeczki ją wyciagnęły z kuwety,a potem położyła sie obok i zasnęła <lol> ( zmęczyła sie bidulka) .
Jak sie obudziła wciągnęła obiadek i poszła siusiu wprawdzie trochę sie kręciła ale poszłoooo , mamy pierwszą kulkę <lol> tylko ona znowu z 15 minut siedziała w kuwecie i sie rozglądała.
Chyba Kala jest w szoku .
Szczerze to ja też <lol> ,zapach cudny ledwo wyczuwalny , pięknie sie zbryla, ciut roznosi iiiii co dla mnie jest niesamowicie ważne naprawdę jest cicho gdy Kala zamienia sie w górnika
Zważywszy ,ze dzisiaj od 4 do 5 w nocy Kala zakopywała kilkakrotnie qupala , ,a ja mimo wielkiej miłosci miałam juz dość bardzo , bardzo ,bardzo dziękuje wszystkim prekursorom żwirku GG , <pokłon>