Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
kotku

Re: Drapaki

Post autor: kotku »

To może nie pozbywajcie się tej starej tylko przyczepcie ją gdzieś indziej? <gwiżdże>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

kotku pisze:To może nie pozbywajcie się tej starej tylko przyczepcie ją gdzieś indziej? <gwiżdże>
Zuziu pancio wczoraj wykonał projekt <lol> autentycznie siedział w laptopie i Kolorek będzie miał rozetę ala półka nad meblami Rufiego <mrgreen> bo na podłodze stoi D-5 nad nim hamak dwupoziomowy Rufiego przytwierdzony do ściany i nad tym pod samym sufitem będzie rozeto -półka też przytwiedzona do ściany ( wstawie fotkę jak się zrobi <rotfl> ) ,a zejście jest na regał ( juz dawno bez książek bo to też mebel koci ) ( Paulina książki trzyma na regale w przedpokoju i w dużym pokoju w witrynie :brzydal: :mimbla: ) <lol> jakby nie było w u Kolorka w pokoju ma kąt do spania :ok: <mrgreen>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

No ,więc ja gryząc się dzisiaj w język albo w piszący palec, jak kto woli <lol> zamówiłam dwa drapaki u RUFIEGO.
Wczoraj wieczorem przejrzałam co sie dało w temacie Drapaki w necie i po prostu Rufi nie ma konkurencji , słabe strony juz jego znamy i już :ok: ale jego wykonanie i wygląd i jakość i w ogóle są niepowtarzalne mimo nawet pewnych oszczędności.

Mam nadzieję ,że moje kotuchy będą zadowolone , tym razem kierowałam się obserwacją własnych kotów wywijających fikołki na drapakach i radami Dorszki . Każdy drapak będzie miał wielką rozetę , budkę i półkę ,więc będzie sprawiedliwie <lol>
Mam nadzieję ,że za miesiąc będziemy mieć nowe kocie meble <ok>
kotku

Post autor: kotku »

Ależ ja Wam wszystkim zazdroszczę. U mnie nie ma szans na taki drapak od Rufiego ;-(
TŻ powiedział, że w życiu nie pozwoli na takie paskudztwo w domu, a zwłaszcza w salonie - który jest jedynym pomieszczeniem, gdzie drapak mógłby stanąć.
No nic. Wrzucajcie zdjęcia, chwalcie się, przynajmniej oko nacieszę ;-))
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Zuzka kochana ja musiałam teraz zamówic te drapaki do domu na wsi ,bo w zeszłym roku Kolorek wlazł na boiler w łazience 4 metry nad podłogą i biegał po belkach podwalinowych pod samym dachem , a ja mało zawału nie dostałam z obawy o łobuza i nóg nie połamałam włażąc po niego <mrgreen> Drapaki muszą tam też być :ok: <mrgreen> to naprawdę jest prawdziwy koci mebel :ok:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

kotku pisze:U mnie nie ma szans na taki drapak od Rufiego ;-( TŻ powiedział, że w życiu nie pozwoli na takie paskudztwo w domu
Zuzia zaciągnij TŻ na wystawę na której będzie się wystawiał Rufi i niech zobaczy na żywo jak te drapaki wyglądają, bo na prawdę robią wrażenie :ok: . Szczególne te z serii ekskluzywnej, aż na ostatniej wystawie nie mogłam się opanować i musiałam podotykać <lol>
Slonick

Post autor: Slonick »

Przeczytalem kilkanascie pierwszych stron i stwierdzilem ze nie ma sensu, bo wiekszosc linkow juz i tak nie dziala. Przeczytalem tez kilkanascie ostatnich stron i jestem glupszy niz bylem, jesli to wogole mozliwe:) O Rufim i Hakanie opienie mocno mieszane. Ceny, rzeklbym, malo optymistyczne. O Angielskich drapakach nie mam zielonego pojecia (jakosc, opinie, itp).
Myslalem o czyms takim na poczatku:
http://www.amazon.co.uk/Happypet-CAT002 ... KTW4BII5RE
Cena z tego co kojarze okolo 250 PLN (obecnie niedostepny, wiec nie jest podana), czyli bardzo tanio, zwlaszcza jak na tak duzy drapak. Podejrzewam, ze jakosc wykonania oraz uzytych materialow moze byc (bedzie) kiepska?
Ma ktos moze cos podobnego? Warto czy szkoda pieniedzy i szukac dalej?
Dla tych, ktorzy jeszcze mnie nie poznali, przypominam ze w planach dwa male brytyjczyki, ktore jednak szybciutko urosna.
Ma sens kupienie im czegos mniejszego na start, co pozniej z salonu zostanie przeniesione do innego pokoju, tak by sluzylo jako zapas?
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Slonick, nie wiem jak przy innych kotach (rasach), ale przy brytkach nie ma sensu wydawać pieniędzy na drapaki słabej jakości. Nie znam innych producentów oprócz Rufiego i Hakana, którzy są w stanie zrobić solidny i ładny drapak, który będzie służył długo.
W domu mam "Rufiego" i polecam. Jedyne co u nich ostatnio siadło, z tego co pisały dziewczyny, to kontakt. Nie chcę tego tłumaczyć, producent sam musi to rozwiązać. Nie zmienai to faktu, że jego produkty od lat są świetne i warte polecenia. Jedyna rzecz która nie wyszła im ładnie to rozeta dla jednej z koleżanek, ale po jednej rzeczy nie przekreślałabym firmy.
Decydując się na kota, a w zasadzie dwa koty i to ciężkiej budowy nie znajdziesz lepszych drapaków. Zresztą cały ten wątek w gruncie rzeczy to pytania tych, którzy szukają tańszego rozwiązania, bo wydatek na drapak wydaje im się absurdalnie wysoki.
Naprawdę, gdyby można mieć za mniejsze pieniądze tę jakość, którą oferuje Rufi, sama chętnie bym skorzystała.

Wszystkie te drapaczki po 200zł są słabe. Być może musisz się o tym przekonać na własnej skórze. Tylko po co.

P.S. Nie, nie otrzymuję żadnych gratyfikacji od Firmy Rufi za polecanie ich produktów. Polecam, bo mam w domu dwa drapaki tej firmy i jestem z nich bardzo zadowolona. Zadowolenie wynika z faktu, że koty drapaki użytkują, a one (znaczy drapaki) znoszą to znakomicie.

Zresztą, jak będziesz mieć okazję to podjedź na wystawę kotów, zazwyczaj, któryś z producentów drapaków prezentuje swoje produkty. Pomacaj, popytaj, pooglądaj.
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

nie moge zrobić nic innego jak podpisać, się po słowami Mago :-) z jedną różnicą, u nas stoi drapak Hakana. Przed Hakanem, mieliśmy drapak Cebu http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... itu/201571. Drapak po dwóch miesiącach, zaczął się chybotać. Zrobił się totalnie nie stabilny. Kotka przestała się mieścić w hamaczkach (miała wówczas 5-7 mcy). Także, my zaliczamy się do grona tych, którzy musieli się przekonać na własnej skórze ;-)) od czerwca mamy drapak Hakana. Jest stabilny, bardzo dobrze wykonany, nie widać na nim żadnych zniszczeń, a kota bardzo go lubi :-)
Slonick

Post autor: Slonick »

Jedyny problem jaki widze, to ze do Polski mam jakies 2000km :/ Ale przejrze oferte jednego i drugiego jeszcze raz i przemysle. U Rufiego widzialem ze jest oferta wysylki za granice, pewnie u Hakana tez jest. BTW, orientuje sie ktos, czy sa w najblizszym czasie jakies wystawy w polnocnej Angli? :) Moze cos lokalnego bym znalazl dobrej jakosci.
Problem z kupowaniem w Polsce jest taki, ze w razie czego jest problem z naprawami/wymiana gwarancyjna. Myslalem tez o kotach z Polski, ale transport to byloby meczenie zwierzat.
Zablokowany