Legowisko

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Jak wykorzystać starą rozetę od drapaka Rufiego ? :)

Post autor: Danusia »

Pierwszy drapak od Rufiego kupiliśmy w pażdzierniku 2010 roku oczywiście z działu drapaków dla dużych kotów D-5 , drapak dla kocurka o wadze 1200 g który do nas wtedy przyjechał byl ogromny jednak z czasem Kolorus rósł i rósł i teraz gdy ma już 6100-6300g w porywach <lol> ciężko wyciągnąć się w rozecie która ma średnice tylko 40cm.
Paulina ,wiec zrobiła prezent i kupiła nową rozetę 50cm do Drapaka u Rufiego ,a starą oddała do wykorzystania tacie .
Poniżej wkleję zdjęcia co nam z tego wyszło :ok: ,a jako pierwsze od czego zaczęliśmy <mrgreen>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję ,że widać na fotkach co z tego wyszło :-)
Koloruś ostatnie dwie noce śpi pod sufitem <lol> ,więc mam nadzieję ,że jest zadowolony z nowego rozwiązania , gorzej z Pauliną której trudno spać z łobuzem ganiającym po swoich meblach do 2 w nocy <mrgreen>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Re: Jak wykorzystać starą rozetę od drapaka Rufiego ? :)

Post autor: Sonia »

Rewelacyjnie to wygląda a Koloruś jaki szczęśliwy :kotek:
Gratulacje dla Twojego Tż-ta za takie eleganckie mocowanie rozety <hura>
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Świetny pomysł. Prawdziwe kocie królestrwo <ok>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Danusiu :-) ja również na dniach wymieniam rozetę i też miałam pomysł aby jej nie wyrzucać, tylko podpatrzyłam na stronie Rufiego właśnie posłania przykręcane do ściany <ok> i mąż zobowiązał się zrobić z niej właśnie takie posłanie.
Tak na prawdę wychodzi o wiele taniej kupić nową rozetę na zmianę, a do starej samemu dorobić element mocujący do ściany niż kupować "specjalne" posłanie :ok: . Zobaczymy co wyjdzie mojemu mężowi ;-)) Mocowanie zrobione przez Twojego męża jest rewelacyjne :ok:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Legowisko

Znajoma kupiła dla swojej korki Birmanskiej, która nie lubi miękko mieć doopka ;-)) >>legowisko-drapak Relax<< . Te legowisko jest w stylu MyKitty, bo również wykonane jest z tektury falistej, kotka znajomej jest zachwycona. Lenistwo w najczystszej postaci, czyli drapanie w pozycji leżącej :-)
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

U nas też drapak ma to legowisko, początkowo myślałam, że się nie przyjmie ale jest ulubionym miejscem popołudniowych drzemek kotka.
Jest sprężyste ale nie za miękkie bo takich bardzo miękkich to nasza kicia się coś boi... :-|

Obrazek
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Zauważyłam, że u Rufiego jest (chyba nowość?) dostępny >>Hamak-wieszak na kaloryfer<< . Znając Rufiego jest super jakości a czy ktoś ma to posłanie? Zastanawiam się na ile jest stabilne i sztywne, bo jeśli spełnia te wymogi to bym kupiłam Bentleyowi :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Lenka ja mam taki hamaczek od Rufiego :-) Ja mam akurat ten mały :-) Kacperek 6 kilowy mieści się w nim i używa go od czasu do czasu :-) Hamaczek jest mocny i stabilny :-)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Ten hamak nie "zapada" się bardzo pod kotem jak na niego wskakuje? Ja to średni albo duży będę brała ;-)) Asiu jaki masz kolor? To ten sam sztruks z jakiego są drapaki robione? Jeśli tak to zaraz podglądam kolory i zamawiam :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Lenko w moim wątku na str 189 jest zdjecie Kacperka na hamaczku. hamaczek delikatnie się ugina, ale nie tak, żeby się złamać, z pewnością jest mocny i nie ma strachu, że się złamie. Ja mam hamaczek ze sztruksu jak hamaki na drapaku :-) Zresztą zobacz na zdjęciu :-)
Zablokowany