Cogito i Alistair

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
kosanna

Re: Cogito i Alistair

Post autor: kosanna »

Arkadesh pisze:
kosanna pisze:Jakie ta mała psina ma fajowe różowe ucho a la "netoperek"! ;-)) :-) Cały zwierzyniec przecudny i jak musi być u Was wesoło! Duże psy są fajne, jak byłam dzieckiem mieliśmy dobermankę Azę... Wspomnienia wróciły..., fajnie jest mieć psa... :pies: Głaski dla 2 :pies: i 2 :kotek: <serce>
Na pół etatu w stadzie jest jeszcze labrador, który pomieszkuje u nas, gdy jego pan wyjeżdza na delegacje, więc zwierzaków nie brakuje :D
Czyli jest jeszcze weselej! <lol> A jakie zawierają między sobą sojusze? Psy trzymają sztamę ze sobą, a koty ze sobą? Musi być ciekawie obserwować życie społeczne zwierzaków... Jak się dogadują?
Awatar użytkownika
Arkadesh

Post autor: Arkadesh »

kosanna pisze:Czyli jest jeszcze weselej! <lol> A jakie zawierają między sobą sojusze? Psy trzymają sztamę ze sobą, a koty ze sobą? Musi być ciekawie obserwować życie społeczne zwierzaków... Jak się dogadują?
Mała na razie jest poza układem - czas spędza pod czujnym okiem kotów, w szczególności Alistaira. Alistair trzyma też z labradorem - mają wspołną pasję - jedzenie - i potrafią siedzieć obok siebie w kuchni, wyczekując, czy coś czasem nie spadnie ze stołu. Biedna wielka Abril bardzo chciałaby się zaprzyjaźnić z kotami, ale nieco oniesmiela je wielkością. Jak już do któregoś się dorwie (a jest to właściwie zawsze Alistair), to wylizuje mu uszka, choć efekt jest taki, że pół kota jest mokre. Poza tym oczywiście bawi się z labradorem, ale on ma już jej czasami serdecznie dość - to już stanowczo nie jego kategoria wagowa, a Abril nie zna umiaru. Najbardziej zdystansowany jest Cogito, który ani przed nikim nie ucieka, ale też i nie szczególnie zależy mu na kontaktach międzygatunkowych.
Tak to jakoś w skrócie się prezentuje.
Awatar użytkownika
magdaita

Post autor: magdaita »

Całe towarzystwo fajne, i super jest obserwować te wzajemne kontakty międzygatunkowe, ja jestem ciekawa - czy Abril chodzi na smyczy czy biega po podwórku i to jej wystarcza?
Awatar użytkownika
Arkadesh

magdaita pisze:Całe towarzystwo fajne, i super jest obserwować te wzajemne kontakty międzygatunkowe, ja jestem ciekawa - czy Abril chodzi na smyczy czy biega po podwórku i to jej wystarcza?
Najchętniej to ona by z podwórka nie wychodziła - instynkt stróża w niej silny, ale traktujemy ją jak zwykłego psa i zabieramy na spacery i wycieczki. Np. w góry:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Barlog
Hodowca
Hodowla: AsPaBri*PL
Kontakt:

Post autor: Barlog »

Ale fajniutkie psiurki <zakochana> .Ja uwielbiam duże psy i ten kangal jest super ( dobrze rasę rozpoznałam). Musisz częściej fotki tu dodawać .Towarzystwo masz cudne
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Przecudny kufon i ten wielki nochal <zakochana> <serce>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Pierwsza fotka jak z bajki <serce>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Cudna mordusia <zakochana> :pies:
Awatar użytkownika
Arkadesh

Barlog pisze:Ale fajniutkie psiurki <zakochana> .Ja uwielbiam duże psy i ten kangal jest super ( dobrze rasę rozpoznałam). Musisz częściej fotki tu dodawać .Towarzystwo masz cudne
To mastif hiszpański, tyle że jeszcze szczenior właściwie, więc masy brakuje, no i łałok jest pod obrożą, więc można się pomylić. Fotek więcej można na blogu zobaczyć - link w moim poprzednim poście (na niebiesko). Jak tu zacznę wrzucać zdjęcia psów to będzie chyba trochę offtop :D
Awatar użytkownika
magdaita

Post autor: magdaita »

Takie psisko to aż chce się do serca przytulić <lol>
Zablokowany