Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Re: Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią
Sweetka, taki wątek już był, dołączyłam więc Twój do istniejącego. Standardowo zapraszam do lektury.
- ania1978
Ja nabyłam ostatnio odkurzacz bora MPM z filtrem wodnym. Zamiast tradycyjnego wora ma wiadro do którego leje się wodę. Jego moc to 2400W więc jego siła ssąca jest olbrzymia. Odkurzacz jest świetny ponieważ świetnie zbiera kocią sierść, włosy( moje długie nawijają się na turboszczotkę jak na szpulkę <lol> )i wszystkie inne śmieci. Po skonczonym odkurzaniu wylewam tylko wodę z wiadra, opłukuję dwa elementy plastikowe i gotowe. O tym jak bardzo skutecznie odkurza przekonałam się po pierwszym odkurzaniu. Jak zobaczyłam co wylewam z wiadra to mało nie zemdlałam a odkurzam codziennie <shock> http://youtu.be/6Yv43qAUi8s
-
Kupiłam w końcu electroluxa progress z mocą 2000wat. Okazało się, że lepszy mógłby mi wywalać korki ;)
Siła ssąca jest bardzo dobra, turbo szczotka mimo, że podobnież z niższej półki jest rewelacyjna - już dawno nie widziałam tak czystego dywanu
Odkurzacz+przesyłka+10 worków kosztował mnie 200zł
Polecam.
Siła ssąca jest bardzo dobra, turbo szczotka mimo, że podobnież z niższej półki jest rewelacyjna - już dawno nie widziałam tak czystego dywanu

Odkurzacz+przesyłka+10 worków kosztował mnie 200zł

Polecam.
- EwaL
Wyjątkow skuteczna w sprzątaniu wszechobecnego kociego futra - zwilżona gumowa rękawica. Dzisiaj wypróbowałam na moim dywanie (wcześniej potraktowałam go odkurzaczem). Wzięłam gumową rękawicę (najzwyklejsza), miska z wodą i na kolana. Przecierając dywan miejsce przy miejscu (brzmi strasznie, ale szybko idzie) zebrałam ogromną ilość Lolka <lol> Nie wierzyłam, że na czystym dywanie jest jeszcze tyle ukrytych kłaczków, całe tabuny zrolowanego futra <shock> . Dywan wygląda jak po praniu, Lolek towarzyszył mi przy sprzątaniu, po zakończeniu wyłożył się na czystm dywanie, bo coś za czysty jest <lol>
Wyjątkowo tanio i niezwykle skutecznie!
Wyjątkowo tanio i niezwykle skutecznie!
- yamaha
- Genius Loci
Ja robie to samo bez rekawicy, tylko zwilzona reka, na dywaniku w lazience.
<strach> ile kudlow sie zbiera, pomimo tego, ze odkurzacz dopiero co skonczyl prace....
Ja musze ten watek dobrze poczytac, bo ostatnio mi wpadl w oko Dyson Animal Pro, moze ktos go ma/uzywa/juz o nim pisal....
<strach> ile kudlow sie zbiera, pomimo tego, ze odkurzacz dopiero co skonczyl prace....
Ja musze ten watek dobrze poczytac, bo ostatnio mi wpadl w oko Dyson Animal Pro, moze ktos go ma/uzywa/juz o nim pisal....
- yamaha
- Genius Loci
No i chyba nikt jeszcze nie pisal, bo przeczytalam, i nie znalazlam....
Czy ktos sie skusil na Dyson'a ? Jakies opinie ?

Czy ktos sie skusil na Dyson'a ? Jakies opinie ?
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
yamaha, nic nie wiem o tym odkurzaczu, o którym piszesz, ale Pani Gadźet chwaliła w swoim programie Boscha Pro Animal i tak się nad nim zastanawiam.
Ewa, jutro wypróbuję Twój patent podczas porządków
Ewa, jutro wypróbuję Twój patent podczas porządków

- yohjia
tak, gumowa rękawica dobra, ale wynalazłam lepszego (czyt. wygodniejszego) pogromcę kłaków na dywanie - gumowa miotła (zamiast zwykłego włosia ma takie gumowe kolce/wypustki). Bardzo dobrze zbiera kłaki, no i nie trzeba klękać. Czyszczę nią nie tylko dywan, ale i drapak. Rewelacja! Wcześniej do tak dokładnego odkłaczania używałam odkurzacza i poprawiałam jeszcze rolką do ściągania włosów. Teraz wystarczy ta miotła. Koszt jakieś 15-20 zł :-)
- billy_verdin
Ja swego czasu kupiłem na dużej promocji w mediamarkt Rowentę RO5737 http://www.euro.com.pl/odkurzacze/rowen ... bhtml#opis . Wg producenta jest animal pro - sprowadza się to w zasadzie do tego, że ma turboszczotkę do mebli i szczotkę do sofy, która świetnie zbiera wszystkie kłaki. Dodatkową zaletą jest bardzo ciche działanie odkurzacza. Na razie nie znalazłem żadnych wad 

-
My mielismy rowente, modelu nie pamietam, ale tanie toto nie bylo. Silnik sie spalil po okolo pol roku, a gwarancja nie zostala uznana, bo rzekomo byla odkurzana woda!! (odkurzacz pracowal wylacznie na dywanach i o wodzie nie bylo mowy, ale na sieci czytalem, ze dosc czesto serwisy tak robia, bo jak juz odkurzacz jest u nich to nie ma mozliwosci udowodnienia, ze klamia). Wyklocac sie nie bylo jak. Teraz patriotycznie mamy Henrego :-) a jak sie sprawdzi przy siersci to dam znac dopiero po wakacjach.