Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
bahi

Re: Żwirek

Post autor: bahi »

Jest! Mam! W końcu dotarł do nas GG z silikonem!
Wsypałam, zawołałam Rosie, zaczęłam paluchem grzebać żeby się zainteresowała... ona podeszła, łepek wsadziła w kuwetę i myśli... i myśli... i łapkę jedną wsadza (jak ludź co w morzu dużego palucha od stopy do wody ładuje coby sprawdzić czy zimna <roll> ) potem drugą, w końcu cała włazi, trochę pogrzebała i co?! I siku zapodała! Tak od razu, tak po prostu. Ale nie zakopała <suchy> I wiecie co? zapomniałam już jak to fajnie bryłkę nierozwalającą się wywala!
Tylko jak dla mnie zbyt intensywnie pachnie. Ale może się wywietrzy. Mam nadzieję, że Rosie już żwirek polubiła, bo ja raczej tak!
Dziękujemy więc Wam doradzająco - polecającym, bo to była dobra decyzja!
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

W Zooplusie pojawił sie nowy zwirek Golden Grey o zapachu lawendy (jak ktoś nie lubi zapachu pudru ;-)) )
>>Golden Grey White<<. Szkoda, ze nie był dostępny kilka dni temu jak zamawialam zwirek bo bym go kupiła.
Awatar użytkownika
SHEszunia

Post autor: SHEszunia »

Ja skuszona namowami znajomych kupiłam CBE Gold... Bo się nie nosi, bo jest świetny, bo jest rewelacyjny itd itp.... że CBE+ się chowa przy nim.... I powiem Wam, że jestem rozczarowana.. Myślałam że będzie fajnie super, że mniej go będzie poza kuwetą.... A gdzie tam, nosi się u mnie tak samo, tak samo Edunio go wykopuje, więc wiem już, że U MNIE się nie opłaca go kupować, bo droższy jest od CBE+ a różnicy nie widzę, ani przy GG, ani CBE+, ani CBE Gold.. wszystkie noszą mi się tak samo :(
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

SHEszunia pisze:różnicy nie widzę, ani przy GG, ani CBE+, ani CBE Gold.. wszystkie noszą mi się tak samo :(
Masz wycieraczki pod kuwetami? U nas właśnie zakup wycieraczki rozwiązał problem z roznoszeniem GG :ok:
Awatar użytkownika
SHEszunia

Miss_Monroe pisze:
SHEszunia pisze:różnicy nie widzę, ani przy GG, ani CBE+, ani CBE Gold.. wszystkie noszą mi się tak samo :(
Masz wycieraczki pod kuwetami? U nas właśnie zakup wycieraczki rozwiązał problem z roznoszeniem GG :ok:
No jakąś tam mamy :) fakt dużo na niej zostaje, ale gorzej było bez niej :)
U nas "problem" największy to Edward :D On jak ryje to jakby w kopalni siedział :D <święty> <święty> i zastanawiam się na krytą kuweta..
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

SHEszunia pisze:U nas "problem" największy to Edward :D On jak ryje to jakby w kopalni siedział :D <święty> <święty> i zastanawiam się na krytą kuweta..
To wszystko jasne ;-)) U mnie przy krytej kuwecie nie ma prawie żadnego zwirku poza kuweta. Mój Bentley tez jest takim "zapalonym" kopaczem <lol> , a odkąd mamy GG to muszę przyznać, ze kopie o wiele wiecej niż przy CBE+
Awatar użytkownika
SHEszunia

Miss_Monroe pisze:
SHEszunia pisze:U nas "problem" największy to Edward :D On jak ryje to jakby w kopalni siedział :D <święty> <święty> i zastanawiam się na krytą kuweta..
To wszystko jasne ;-)) U mnie przy krytej kuwecie nie ma prawie żadnego zwirku poza kuweta. Mój Bentley tez jest takim "zapalonym" kopaczem <lol> , a odkąd mamy GG to muszę przyznać, ze kopie o wiele wiecej niż przy CBE+
No mojemu kopaczowi to wszystko jedno w czym :D byleby można było poryć :D
Awatar użytkownika
SHEszunia

Danusia pisze:SHEszunia kryta kuweta to podstawa <mrgreen> mój Koloruś to nadworny górnik ,a jako nerkowiec sika za 5 kocurów i dobra wycieraczka + kryta kuweta i jakoś dajemy radę <lol>
Paulina tylko narzeka ,że w nocy albo kopie albo chrupie <lol> łobuz jeden <mrgreen>

Kala na odmianę kocha żwirek GG księżniczka plażę sobie znalazła <lol> i też ( bo mamy 2 kryte kuwety) wiecznie włazi i wyłazi <wsciekly> i dobra wycieraczka i jako tako może być <mrgreen>
No ja mam odkryte dwie kuweciaki :D
Midusia nie robi problemów z ryciem :) Edek nadrabia za nich oboje :D:D
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

u mnie CBeco plus nosił się strasznie. Gold mniej, ale i tak Baxter wynosi na łapkach. Mamy kryta kuwetę. Wycieraczkę również posiadamy. Żwir nadal obecny na podłodze. Problemem dla mnie jest to, że CB Gold nie zbryla się tak jak Eco :( Dlatego wróciliśmy do Eco.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Po dość długim wahaniu zdecydowałam się wreszcie wypróbować żwirek GG.
Moje wrażenia: zbryla się rewelacyjnie, wspaniałe kulki i nic się nie rozpada przy wyciąganiu. Zapach pochłania bardzo dobrze, nie czuć siuśkami. Z tym, że ten pudrowy zapach średnio mi się podoba. Roznosi się podobnie jak CBE+, ale wydaje mi się, że jak miałabym jakąś porządną wycieraczkę to większość okruchów zostałoby na niej. Ja jak najbardziej byłabym za tym, żeby używać tego żwirku na stałe. Tylko mam teraz problem. Dostawiłam chwilowo drugą kuwetę z nowym żwirkiem (na stałe nie mogę mieć 2 kuwet, bo nie ma miejsca) i oba miśki najpierw do niej tylko głowę wsadzały i oglądały, potem wchodziły sobie posiedzieć, w końcu Brysia zdecydowała się zrobić siku i od wczoraj zaliczyła kupala i siuśki w tym nowym żwirku (chyba jej się podoba). Za to Tami wchodzi tam tylko posiedzieć a potem wychodzi i idzie się załatwiać do starej kuwety ze żwirkiem CBE+. I co ja mam teraz zrobić? Nie mogę mieć na stałe 2 kuwet i to na dodatek z dwoma innymi żwirkami. Jak tu przekonać Tamiego, że tam się fajnie siku robi? Bardzo bym chciała, żeby oba zaakceptowały GG, bo mam już dosyć CBE+.
Zablokowany