"ZDJĘCIA MOGĘ WYSŁAĆ NA MAILA"
Ciekawe czyje zdjęcia można dostać na pocztę
Bezprawne wykorzystanie zdjęcia?
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
O tym samym pomyślałam <lol> W każdym razie pani zdjęcie zdjęła. Jest z Wrocka, więc to dla mnie podwójnie nieprzyjemne, jakbym dołączyła do wąskiego co prawda, ale istniejącego marginesu hodowli, które sprzedają również koty bez rodowodu, tak "na boku".gosiaczek8807 pisze:"ZDJĘCIA MOGĘ WYSŁAĆ NA MAILA"
Ciekawe czyje zdjęcia można dostać na pocztę
Najważniejsze, że już po wszystkim, dziękuję bardzo za czujność
- HiddenTiger*PL
- Hodowca
- Kontakt:
Takie sytuacje są nagminne. Kiedyś ktoś na forum o bulterierach zamieścił link do allegro jakieś pseudo spod Lublina wsadziło zdj mojego repa Int.Ch z resztą jako "matkę" szczeniąt.
Oczywiście awantura przez tel i jeszcze wmawiali że to ich. Dopiero po interwencji zdjęli.
Ale część życzliwych osób z forum <mrgreen> do tej pory święcie wierzy i rozgłasza że mój pies krył bez papierów też w końcu było ogłoszenie.
Normalnie oczyma wyobraźni widzę jak pseudo jedzie spod Lublina na krycie do Gdyni <roll>
Oczywiście awantura przez tel i jeszcze wmawiali że to ich. Dopiero po interwencji zdjęli.
Ale część życzliwych osób z forum <mrgreen> do tej pory święcie wierzy i rozgłasza że mój pies krył bez papierów też w końcu było ogłoszenie.
Normalnie oczyma wyobraźni widzę jak pseudo jedzie spod Lublina na krycie do Gdyni <roll>
-
a ja znam taka historyjke że pewnej dziewczynie z psiego forum ukradziono zdjęcie, dziewczyna udała że niby chce kupic dokładnie tego psiaka co na zdjęciu(oczywiście to był jej pies) i ten zlodziej dokładnie chciał wcisnąć że tak posiada dokładnie ta suczke która jest na zdjęciu <shock> oczywiście ta osoba powiedziała że jest oszustem co i jak, i facio usunął zdjęcie, ale jak to się on wypowiadał że umieszczając zdjecia na tym serwisie co umieszcza swoje zdjęcia ma facet prawo wykorzystywać te zdjęcia bez niczyjej zgody <zły>
- HiddenTiger*PL
- Hodowca
- Kontakt:
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Może zapewne wykorzystać. Zresztą w ogóle ja nie mam jakichś wielkich zastrzeżeń co do wykorzystania moich zdjęć - na stronie Euroanimal jest na przykład ściągnięty z mojej strony opis rasy i zdjęcia. Nigdy się tam nie rejestrowałam, ale nie robiłam problemu - napisali, kto jest autorem, z jakiej strony pochodzą materiały, itp. W kocu internet to dobro wspólne. Ale wykorzystywanie zdjęcia jako ilustracji nie swojego, że tak się wyrażę, produktu, to już zwyczajne oszustwo. Podobnie wstawienie zdjęcia czy tekstu jako własnego.
HiddenTiger*PL, bardzo Ci współczuję, tak to potem wygląda - ludzie lubią sensacje, i chętnie potem rozprowadzają plotki i swoje własne wydumki na temat innych, nie tylko hodowli <zły>
HiddenTiger*PL, bardzo Ci współczuję, tak to potem wygląda - ludzie lubią sensacje, i chętnie potem rozprowadzają plotki i swoje własne wydumki na temat innych, nie tylko hodowli <zły>