Wielkość i waga brytyjczyków
- anusia_25
Re: Wielkość i waga brytyjczyków
A ja mam pytanie odwrotne. Jak odchudzić brytusia z woreczkiem na przysmaczki pod brzuniem? <lol>
- yamaha
- Genius Loci
W transporterek i do mnie na ogrodowe cwiczenia <lol>
- anusia_25
do Francji???? <shock>
- woitek i ela
Dokupić młodsze towarzystwoanusia_25 pisze:A ja mam pytanie odwrotne. Jak odchudzić brytusia z woreczkiem na przysmaczki pod brzuniem?
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Martwić się czy wyluzować?
Kalisia ma 5,5 m-ca i waży 2,3 kg. Mało, ale wygląda dobrze, ma piękne futro, grubaśny ogonek i w ogóle jest ok. Właściwie wygląda jak dorodny 4-miesięczny kotek ;)
Ale trochę mnie martwi, że przybiera nas wadze tak powoli, mimo że apetyt ma dobry, bo po zmianie karmy nagle się okazało, że uwielbia suche jedzenie i zjada sporo ponad zalecaną dzienną dawkę. W przyszłym tygodniu idziemy na odrobaczanie to weterynarz oceni czy wszystko jest ok.
Kalisia ma 5,5 m-ca i waży 2,3 kg. Mało, ale wygląda dobrze, ma piękne futro, grubaśny ogonek i w ogóle jest ok. Właściwie wygląda jak dorodny 4-miesięczny kotek ;)
Ale trochę mnie martwi, że przybiera nas wadze tak powoli, mimo że apetyt ma dobry, bo po zmianie karmy nagle się okazało, że uwielbia suche jedzenie i zjada sporo ponad zalecaną dzienną dawkę. W przyszłym tygodniu idziemy na odrobaczanie to weterynarz oceni czy wszystko jest ok.
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Ja bym się nie martwiła, ona pewnie będzie z tych mniejszych 
- woitek i ela
Ja mam porównanie na podstawie Zuzi.
Zuzia jak miała pół roku ważyła 3,8 kilo a Tosia teraz kończąc pół roku ma tylko 2,8 kilo
Jedna i druga tyle samo wciąga mokrego i suchego.
Czyli reasumując kociałki nie wszystkie takie same będą
Zuzia jak miała pół roku ważyła 3,8 kilo a Tosia teraz kończąc pół roku ma tylko 2,8 kilo
Jedna i druga tyle samo wciąga mokrego i suchego.
Czyli reasumując kociałki nie wszystkie takie same będą
- anusia_25
A jak odchudzić brytusia? Nadal nie ma rady dla mojego niedźwiadka <lol>
-
basidrak20
- Hodowca
- Hodowla: Baskot*PL
- Kontakt:
A jak utuczyc kociaka... Zolza ma 9 mcy. Wazy 2,4 kg. Przez trzy miesiace przytyla 0,5kg. Na wystawie w Goleniowie sedzina kazala mi ja na silownie wyslac. Problem w tym ze ona duzo je. Wyjada z miski Kajtka. Dostaje rozne smakolyki. Pasty itd. Biega od rana do wiecora w nocy tez... Tyc nie chce... 
- Miss_Monroe
- Moderator
Wydaje mi się, że nie ma nic złego w tym, że koteczka jest z tych drobniejszych. Jeśli jest zdrowa to ja uważam, że nie ma się czym martwić. Lepiej, że kotka dużo je i szybko spala <lol> niż np. miałaby tendencję do tycia.