Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki
Dla mnie osobiście osiatkowany balkon/okno nie wygladaja brzydko. Sąsiadka, ktora ma trzy kotki ma osiatkowany taras siatka transparentna. Gdyby mi o tym sama nie powiedziala to nawet bym nie pomyslala, ze ma zabezpieczony taras, bo siatki doslownie nie widac. Sasiadka jest starsza Pania (70 letnia), ktora sama zakladala siatke i zrobila to w taki profesjonalny sposob, ze nie jeden fachowiec by mógł sie od niej uczyć <lol> . Bezpieczenstwo zwierzakow jest sprawa pierwszorzedna 
- EwaL
Dzisiaj Tż wierci dziury na balkonie (wziął wolne z pracy <mrgreen> ), kupił linkę stalową, śrubę rzymską i inne cuda. Całego balkonu chyba dzisiaj nie osiatkuje, ale krok po kroku, powoli osiągniemy wysoki stopień bezpieczeństwa balkonowego. Jak na wielkiego przeciwnika siatkowanego balkonu to i tak musże go pochwalić. <mrgreen>
- asiak
- Agilisowy Rezydent
No, to super, że prace idą do przodu
Bezpieczeństwo naszych ogonków najważniejsze :-)
Bezpieczeństwo naszych ogonków najważniejsze :-)
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Bardzo ładnie i estetycznie wykonane osiatkowanie balkonu :-)
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Hm, chciałam kupić kratki na okna, zapłaciłam już i czekam, czekam.... a tu dzwoni pan ze sklepu i mówie, że w hurtowniach nie ma, wycofali z oferty czy co?
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Nie wiem czy to pytanie zadać tutaj czy w innym dziale, ale wiosna przyszła, okna otwarte coraz częściej, kratki wprawdzie kupione i dzisiaj zostaną zamontowane ale co z owadami? Jak niebezpieczne są ugryzienia, np. trzmiela (czy jakkolwiek się to grube nazywa)? Bo dzisiaj zobaczyłam, ze chyba mamy gdzieś w pobliżu gniazdo tych grubasów... Khaleesi oczywiście mało szału nie dostała...
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Z tego , co wiem, ukąszenia przez niektóre owady mogą być tragiczne w skutkach dla kota
ja mam w oknach moskitiery, które chronią przed natrętami :-) Cofnij się kilka postów wcześniej :-)
- yamaha
- Genius Loci
Asia ma racje, na tego typu owady trzeba uwazac, bo uklucia czy ukaszenia moga byc powazne w skutkach.
(ja zgrywam madrale, ale moja Missy tez poluje w ogrodzie na pszczoly... i nie mam sposobu jej tego "zabronic", no bo niby jak ?)
(ja zgrywam madrale, ale moja Missy tez poluje w ogrodzie na pszczoly... i nie mam sposobu jej tego "zabronic", no bo niby jak ?)
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Mam w dwóch oknach moskitiery i tylko te dwa zostawiam otwarte, gdy wychodzę z mieszkania.
Zastanawiam się coraz bardziej nad założeniem moskitiery na balkonie, bo siatka zabezpiecza jedynie przed wypadnięciem kota, ale przed ugryzieniem już nie...
Czy ktoś może montował moskitierę na balkonie?
Zastanawiam się coraz bardziej nad założeniem moskitiery na balkonie, bo siatka zabezpiecza jedynie przed wypadnięciem kota, ale przed ugryzieniem już nie...
Czy ktoś może montował moskitierę na balkonie?
- Bartolka
Tyle piszecie o moskitierach, że zaczęłam się denerwować o moje dziewczynki . U mnie tylko siatka jest zabezpieczeniem. W ciepłe dni kotki cały czas są na balkonie. Nawet w nocy tam śpią...AgnieszkaP pisze:Mam w dwóch oknach moskitiery i tylko te dwa zostawiam otwarte, gdy wychodzę z mieszkania.
Zastanawiam się coraz bardziej nad założeniem moskitiery na balkonie, bo siatka zabezpiecza jedynie przed wypadnięciem kota, ale przed ugryzieniem już nie...![]()