Timmy

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Rebellia
Kontakt:

Re: Timmy

Post autor: Rebellia »

No to dałam sama ciała :(((( Dzisiaj rano Timmy zaczął kichać. Cieknie mu glut z nosa. Zerknęłam do książeczki i tam, gdzie wpisuje się szczepienia, są owszem dwie pozycje, tak jak widziałam w niedzielę. Ale jedna to odrobaczenie, zauważyłam dopiero dzisiaj po nalepce. Wygląda na to, że szczepienie miał tylko jedno 31.01. <wsciekly> Mam ochotę sama siebie :axe: Wczoraj owszem przespał większość czasu, ale doszłam do wniosku, że aklimatyzacja w nowym miejscu i potrzebuje świętego spokoju. Dobrze, że dzisiaj mam wolne, na 11 idziemy do weta. Wygląda na to, że dopieszczenie będzie przebiegało inaczej niż myślałam. <zły>

Aby nie być gołosłownym, jak wrócę powrzucam skany.

edit: Ja już nie wiem, czy ja przyciągam jakoś te zwierzęta do siebie? <cenzura> Pośród tylu różnych kociąt, znowu znalazłam jakąś biedę. <cenzura> <zły>
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Daj znać hodowli o tym fakcie.

Kup immunodol zacznij podawać.
Awatar użytkownika
Rebellia
Kontakt:

Oczywiście, że dam. Poproszę weta o wystawienie zaświadczenia o stanie zdrowia kota.
Mam o tyle komfortową sytuację, że wet ma gabinet w tym samym bloku co mieszkamy, więc mam do niego 5 minut drogi. Gdyby nie to, że za chwilę mam umówioną wizytę w urzędzie (stąd wolny dzień), byłabym u niego wcześniej. Mam ogromną prośbę - czy możecie mi podpowiedzieć, ile powinien ważyć kot w wieku 6 miesięcy oraz ile dziennie karmy (plus minus) powinien zjadać? Przepraszam, ale nie mam doświadczenia w kociętach.
Awatar użytkownika
Rebellia
Kontakt:

Bardzo proszę:

Obrazek

Jutro jedziemy na kolejne zastrzyki.
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Współczuję Ci bardzo tego stresu. Trzymam kciuki za zdrówko Timmiego. Oby szybko doszedł do formy. Maga ma rację, koniecznie poinformuj hodowlę o tym w jakim stanie jest kotek. Dziwi mnie to, że hodowca wypuścił kociaka bez kompletu szczepień.
Awatar użytkownika
Kaszmirek

Post autor: Kaszmirek »

:kotek: życzymy zdrówka! współczuję i tez zastanawia mnie postawa hodowli :(
Awatar użytkownika
EwaL

Post autor: EwaL »

Też życzę szybkieog powrotu do zdrowia. Co do wagi to nie wiem ile powiniem ważyć 6 miesięczny kociak, ale zajrzałam do moich notatek i mój w tym wieku miał 4300 (nie bez powodu jego drugie imię to Hipcio). Podejrzewam, że co kot to inna waga. Teraz najważniejsze, żeby był zdrowy. Trzymam kciuki <ok>
Awatar użytkownika
Rebellia
Kontakt:

Hodowla twierdzi, że to niemożliwe, że musi się przyzwyczaić do nowego miejsca i to są objawy właśniego tego (katar, osowiałość). I żebym skonsultowała z innym wetem. <suchy> Dodam, że kota oglądało dzisiaj dwóch wetów. No i tyle.
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Rebellia pisze:Hodowla twierdzi, że to niemożliwe, że musi się przyzwyczaić do nowego miejsca i to są objawy właśniego tego (katar, osowiałość). I żebym skonsultowała z innym wetem. <suchy> Dodam, że kota oglądało dzisiaj dwóch wetów. No i tyle.
No jasne, a Ty pleciesz trzy po trzy ...a temp. to sobie sama urosła.
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

Rebelia przeciez to na pierwszy rzut oka widac, ze ten kociak ma problem ze zdrowiem
tanszy byl chociaz?
reszte wyrownasz u weta zapewne
pisalam, zebys sprawdzila te hodowle
Zablokowany