Przepraszam że tak dawno nic nie zamieszczałam <oops> teraz się poprawię. Za to często czytam wątek Fado i oczywiście Wasz! Podziwiałam nowego rezydenta Leona
Kropka ma teraz 7 i pół miesiąca. Zrobiły jej się ładne okrągłe pućki tylko że należy do niejadków (tylko chrupki i chrupki) i przez to jest trochę chudzielcem.
Maria pisze:
Kropka ma teraz 7 i pół miesiąca. Zrobiły jej się ładne okrągłe pućki tylko że należy do niejadków (tylko chrupki i chrupki) i przez to jest trochę chudzielcem.
to że kot je same chrupki nie znaczy że jest niejadkiem ;) to pełnowartosciowe i zbilansowane pozywienie, cokolwiek innego jest już dodatkiem
w wieku 7.5 miesiąca Kropka jest nastolatka i ma prawo być w etapie wzrostu długim i chudym, brytyjczyki rozwijają się do dwóch lat zycia i nalezy dać im czas. Moja starsza kotka stała się brytkowa po 2.5 roku zycia, więc nie ma co narzekac w wieku nastolatkowym na "żrebakowatość" kotki - to się za jakis czas zmieni.
To ze już ma pucki fajne to dobrze rokuje
Najwyraźniej Kropka jest baaardzo rozsądnym kotem że je tylko wartościową karmę. I dobrze. Gorzej by było jakby suchego jeść nie chciała.
Rzeczywiście wygląda teraz trochę jak wysoka nastolatka I charakter jej się zmienia! od jakiegoś czasu na nasz widok wywala się na plecki i czeka na drapanie. Jak była mniejsza to aż takim pieszczochem nie była !
ko_da1 : Pozdrawiamy kolegę młodzika ! Kropek jest z 27 maja
Moja Clara je tylko chrupki, wszelkimi dodatkami gardzi, z wyjątkiem okresu ciąży i początków karmienia. Potem znów tylko chrupki. Jej narządy w trakcie badań USG służą jako wzorcowe, ostatnio nawet lekarka zawołała studentów, żeby obejrzeli nerki idealne Lekarz też powiedział, że nie chce nawet słyszeć o tym, że chciałabym, żeby więcej jadła, bo wreszcie ma kota, którego może zbadać i wszystko "wymacać". Przepraszam za <offtopic>
Kropka bardzo ładnie wygląda, sierść jest idealnie równiutka, wcale nie wygląda na niejadka. Wygląda jak bardzo dobrze utrzymana nastolatka!