Aga...rzecz się ma następująco. Znajoma-kociara znalazła kotkę, śliczną i opuszczoną przez ludzi... Kotka duża, śliczna, zadbana i ewidentnie porzucona jak pojawił się problem...nawet komentować mi się nie chce...Znajoma stwierdziła, że kotka ją sobie wybrała i bez zastanowienia wzięła ją do domu, gdzie już mieszkają dwa dorosłe koty, a zaraz potem do weta, gdzie okazało się, że kotka jest z niespodzianką, mocno zaawansowaną i prawdopodobnie urodzi 4 kociaki. Jedyne co w takiej sytuacji mogła zrobić to zadbać o ciężarną Mamę, zapewnić jej opiekę weta i zacząć szukać dobre domki dla kociąt, tylko i wyłącznie u ludzi, którzy nie dopuszczą do kolejnego bezsensownego rozrodu!
29 kwietnia Kociaki sprawiły kolejną niespodziankę i urodziło się ich 6 zamiast 4! Rosną jak szalone, bardzo przybierają na wadze i podstawowe pytanie brzmi kto był ojcem, bo ponoć taki przyrost charakterystyczny jest dla MC - nie wiem, nie znam się. Po ostatniej wizycie wetki wiadomo, że są 4 dziewczynki i 2 chłopaków, prawdopodobnie 3 SH i 3 LH.
Ponieważ moje młodsze dziecko ma fioła na punkcie kotów i zwierząt w ogóle, a Chestek taki samotny zaczęłam się zastanawiać nad przygarnięciem jednego malucha. Jak wiecie od dawna o tym myślałam, ale nie zdobyłam się na to, a teraz chyba do tej decyzji dojrzałam. Codziennie jak głupia zaczynam dzień od ogladania fot na FB i czekam na moment kiedy będzie je można zobaczyć...wszystkie kociaki sa absolutnie przesliczne, otwarły już oczka, były raz odrobaczane, czekają na drugie odrobaczanie i szczepienia...ale to jeszcze trochę czasu zamie. Może w przyszłym tygodniu uda się kotki zobaczyć, a potem jeśli się zdecydujemy jeszcze miesiąc czekania...na początku lipca Chester mógłby powitać siostrę, bo celuje w krótkowłosa oczywiście dziewczynkę

Dylematów mnóstwo: alergia Miłosza, jak Chestek przyjmie małego kota skoro nigdy nie miał kontaktu ze zwierzętami, jak go na to przygotować...
<offtopic> wysilę ci na FB zaproszenie do kociakowego wydarzenia mojej znajomej jak chcesz pooglądać miot i pomóc mi podjąć decyzję