Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Bęben w Beko należy odkurzyć odkurzaczem...
Awatar użytkownika
HiddenTiger*PL
Hodowca
Kontakt:

Post autor: HiddenTiger*PL »

Renia pisze:Bęben w Beko należy odkurzyć odkurzaczem...
Wooow <rotfl> Matko jaki patent, w życiu bym nie przypuszczała, a nie powiem zaintrygowała mnie reklama tej pralki :D
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

No ja ostatnio zaczynam o niej intensywnie myśleć. Jak kupowaliśmy sprzęt do mieszkania to się jej nawet przyglądałam, ale wtedy nie mieliśmy kotów. No i nasza 5-cio letnia praleczka póki co jeszcze działa <gwiżdże>
Na razie przyglądam się odkurzaczom, bo trzeba wreszcie wymienić ten stary złom, który nie radzi sobie z futrem. Jak stanieją te typu Rumba i będą cichsze, to na pewno zakupię <diabeł>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

A ja mam odkurzacz Samsunga z taką tubą przy rączce z rury i jest rewelacyjny. Bez niego to byśmy chyba zginęli i nie zarobili na worki do odkurzacza. Działa to w ten sposób, że wszystkie większe okruszki i kłaki lądują właśnie w tej tubie, którą się prosto odkręca wyrzuca "pół kota" do śmieci a tubę myje i można dalej odkurzać. Przy dwóch kotach worek z odkurzacza wyrzuciłam dopiero po 2 latach użytkowania, a i tak nie był pełny, tylko taki pyłek tam był nagromadzony. Polecam. Kosztował jakieś 450 zł.
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Zakupiłam kulki do prania, które miały rzekomo usuwać sierść z ubrań. Niestety zupełna klapa, jedyne co zbierają to moje długie włosy, ale nie o to mi chodziło... Sierść jak była tak jest.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Dziękuję Reniu za opinię ,chciałam zakupić ponieważ jedno moje dziecię tylko w czarnych ciuchach chadza ,rolka bardziej się sprawdza.
Awatar użytkownika
HiddenTiger*PL
Hodowca
Kontakt:

Post autor: HiddenTiger*PL »

Myślałąm kiedyś o Rumbie, u mnie z powodu braku dywanów raczej wariant Scooba, wiem ze do Powermedów dają tylko to się nazywa RoboCop czy jakoś tak.
W każdym razie jak pisałam pożyczam powercudo od koleżanki, naprawdę zakochana jestem . Koleżanka ma profesjonalne czyszczenie karcher i nie raz czyściła mi kanapy i tapicerki wszelkie, na 100% oryginalnymi proszkami i nie wyciąggał tak syfu jak powermed. zostawały obwódki po plamach a wiadomo przy dziecku to soczek rozlany to inne papki.
Powermed wyciągnął wszystko. Nie wspomnę o tonach kudłów zlewanych do kibelka ;-))
Awatar użytkownika
dźinx
Hodowca
Hodowla: Magic Galaxy*PL

Post autor: dźinx »

ansar8 pisze:Czy macie jakiś sposób na sierść na pościeli. Słyszałam coś o kulach do prania usuwających sierść ale nie wiem gdzie takie znaleźć? proszę o poradę
Nie ma nic lepszego do usuwania sierści z ubrań jak suszarka do ubrań. Wyciągnie wszytsko, a pranie jest pachnace, puchate (ręczniki), miękkie -bawełniane ubrania.

Roomba tez mi się bardzo dobrze sprawdza,ale w sobote jadę na Rainbow-le <lol>
Awatar użytkownika
kesja
Hodowca

Post autor: kesja »

Ja tez mam POWERMED, uwielbiam go
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

A jak ten POWERMED wygląda?
Zablokowany