Pan Kot Brytyjczyk i Pan Kotek Ragdoll

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
EwaL

Re: Pan Kot Brytyjczyk

Post autor: EwaL »

Baxlolku, nie martw pańci i nas tutaj. Pamiętaj, dobra kupa nie jest zła (ale tylko taka foremna) <lol> Dużo zdrówka przystojniaku!
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Wczoraj podałam probiotyk do wody. Właśnie jesteśmy po akcji z kupą. Jest poprawa, kupa zwarta, uformowana Już się cieszyłam, ale oczywiście portki ubrudzone przy dupce i znów akcja z czyszczeniem. Tak jakby to, co wychodzi na końcu było luźniejsze. :/ Chyba pójdę dziś do sklepu kupię poprzednią karmę RC kitten 36 i zacznę mieszać. Trudno. Później dokupię RC British i też powoli będę dosypywać oczywiście nie od razu, żeby Kitten 36 odstawić całkowicie. Co myślicie? No siły już nie mam. Najgorsze są te brudne portki. Ostatnio prawie zawsze coś mu zostaje na sierści. Chyba PoN nie służy Baxterkowi. :(
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Audrey, nic na siłę, jak mu PoN nie służy, nie masz wyjścia, musisz zmienić karmę :-)
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Asiu, będę mieszać, nie ma rady. Wcześniej podczas mieszania nie było rewolucji, więc chociaż trochę PoN przemycę. Szkoda, bo miałam nadzieję, że tak dobra karma będzie służyć Baxterkowi.
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Audrey pisze: Chyba pójdę dziś do sklepu kupię poprzednią karmę RC kitten 36 i zacznę mieszać. Trudno. Później dokupię RC British i też powoli będę dosypywać oczywiście nie od razu, żeby Kitten 36 odstawić całkowicie. Co myślicie? No siły już nie mam. Najgorsze są te brudne portki. Ostatnio prawie zawsze coś mu zostaje na sierści. Chyba PoN nie służy Baxterkowi. :(
Audrey :-) Który PoN dajesz? Moim zdaniem wrażliwe brzuszki nie radzą sobie z takimi karmami. Jeśli po miesiącu Baxter przeszedł całkowicie na PoN to właśnie może być przyczyna luźnej kupki. Gnilny zapach jest również dowodem, że w jelitach nie dzieje się dobrze. Stolce były dotychczas ok, ale zapach był sygnałem, że coś się dzieje z florą bakteryjną. U mnie Lulu jest takim wrażliwcem i luźne, cuchnące kupki zdarzają się często. Niestety nie mogę namierzyć powodu. Stawiam, że trochę wina mokrego (nie jest chrupkolubna) i trochę jej łakomstwo.
Moje dziewczynki jedzą Sensitivity RC (80%) zmieszane z bezbożową Porta1 (20%)
http://www.zookrak.com/pl,produkty,poka ... rol---koty

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/171696

Sensitivity super działa i na brzuszek i na skórę. Nie wracałabym do Kittena. Jeśli nadal chcesz go karmić dzieciaczkowymi chrupkami, kupiłabym mu Growth RC. U mnie dorosłe już Holly i Bibi jadły tę karmę po pojawieniu się Lulki.

Polecam też probiotyk, który zaczął w końcu pomagać. Inne "ludzkie" np typu Lakcid tylko pogarszały sytuację.
Daję codziennie jedną kapsułkę. Wsypuję proszek do Orozyme, mieszam a dla Lulki to prawdziwy rarytas :-)
http://www.zookrak.com/pl,produkty,pokaz,bioprotect

PS Twój Blog baaardzo mi się podoba :-)
:kotek:
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Bartolko, dziękuję za wszystkie cenne rady. Baxterek je PoN Natural Cat o smaku kurczaka.
Kupiłam już RC Kitten, ale tylko 800 g, żeby kupki jak najszybciej uratować i żeby Niuniuś się już nie męczył. Też zastanawiałam się dziś nad tą karmą dla wrażliwych brzuszków, przeglądając ofertę Royal Canin.Może to jest właściwy trop. Będę na dniach składać zamówienie na żwirek, więc karmę muszę zamówić i zacznę powolutku dosypywać nowej. Probiotyk dla kotków też kupię.
Ech, przed PoNem brzuszek nie był wrażliwy. Nie służy mu widocznie dieta złożona w całości z karmy bezzbożowej.
Bartolka pisze:
PS Twój Blog baaardzo mi się podoba :-)
:kotek:
Dziękuję :roza: Bardzo mi miło. :)
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Pytałam o rodzaj PoN bo w nowszej wersji jest zmodyfikowany w składzie. Polecany właśnie dla wrażliwców i alergików.
Dodany w niewielkiej ilosci ryż "wiąże" stolec. Sensitivity też ma go w składzie :-)
http://sklep.modernpet.pl/main/product. ... roduct=833
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

A my mamy właśnie tę karmę bez ryżu .
Wczoraj zmieszaliśmy pon z royalem kitten, kupionym na szybko w stacjonarnym sklepie. Dziś rano była normalna kupka o mniej intensywnym zapachu.
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

może będzie można tak wymieszaną karme pozostawić? zeby nie wracac całkiem do RC. Baxterku, oby było już na stale dobrze :kotek:
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Agnieszko, pon będzie mieszany z inną karmą. To pewne. Teraz zastanawiam się tylko na jaką karmę zmienić RC kitten.
Niedawno była druga dziś kupka. Bardzo ładna i, w porównaniu do ostatnio robionych, bardzo ładnie pachnąca, jeśli można tak powiedzieć o kupce . Chyba sytuacja opanowana. Oby tak dalej.
Zablokowany