Oto kilka najnowszych fotek Angusa kuszonego przysmakami przez mojego synka:
Czy są jakieś sposoby żeby nie śmierdziało mu tak z pyszczka? Wiem, że to do czasu aż wymieni zęby ale to bardzo gadatliwy kot a odór ma na prawdę daleki zasięg
Jeśli zapach jest aż tak intensywny, proszę pójść z Angusem do weterynarza, bo najprawdopodobniej dziąsła są w trochę większej potrzebie niż przeciętnie.
Dorszko pewnie masz rację, to może być powodem kiepskiego apetytu u Angusa ostatnimi czasy. W takim razie czeka nas pierwsza wizyta u weterynarza. Moja pierwsza w życiu. Może mi ktoś powiedzieć jak powinna przebiegać taka wizyta u dobrego fachowca? Chciałabym żeby zrobił Angusowi pełen przegląd.
Jeśli apetyt się pogorszył, to na pewno weterynarz - stan zapalny dziąseł jest zapewne dość poważny, i Angus nie je, bo go po protu bolą. Niekiedy bez pomocy antybiotyku się nie obejdzie, lepiej, żeby lekarz dobrze obejrzał kieszonki zębów.
Super chlopaki :-) Ale te nasze koty szybko rosna.
Dziwne, ze w tak mlodym wieku kotek moze miec problemy z dziaslami. Mojej tez czasami smierdzi z pysia ale myslalam, ze to przez wymiane zabkow... Moze tez kupie ta szczoteczke?