Dziękujemy Wszystkim za wsparcie. Rady i maile. Jestem bardzo wdzięczna! Wczoraj u nas totalnie pękły emocje i popłynęło dużo łez.... Musimy przeanalizować wszystkie rady i własne możliwości ...... i ewentualne działania dla ''przyszłych pokoleń'' .
Dziękuję Wszystkim
Postaram się informować nasze Fo o wszelkich decyzjach ...
Wiem, że to ciężka decyzja ale również doradzam studia w UK albo w USA.
Znajoma studiuje w Walii i na pół roku wyjechała do Kalifornii na wymianę studencką między Uniwersytetami i tam dostała bardzo dobra propozycję pracy zaraz po ukończeniu studiów. Jej marzenia spełniły się. A gdyby została w Polsce to pewnie pracowała by po studiach na kasie w Realu....
Jennefer pisze:Wiem, że to ciężka decyzja ale również doradzam studia w UK albo w USA.
Znajoma studiuje w Walii i na pół roku wyjechała do Kalifornii na wymianę studencką między Uniwersytetami i tam dostała bardzo dobra propozycję pracy zaraz po ukończeniu studiów. Jej marzenia spełniły się. A gdyby została w Polsce to pewnie pracowała by po studiach na kasie w Realu....
Jennefer, no tak źle to w Polsce nie jest. Znam bardzo wiele osób po SGH. Sama tam studiowałam i nikt na kasie nie pracuje.
Skoro ta uczelnia była marzeniem córy Izy, ja bym powalczyła.
Jennefer pisze:Wiem, że to ciężka decyzja ale również doradzam studia w UK albo w USA.
Jennefer, no tak źle to w Polsce nie jest. Znam bardzo wiele osób po SGH. Sama tam studiowałam i nikt na kasie nie pracuje.
Skoro ta uczelnia była marzeniem córy Izy, ja bym powalczyła.
Też tak myślę, w Polsce też są różne możliwości wymian zagranicznych. Można wyjechać kilka razy na studia i praktyki.
Co do córki to jestem w szoku <strach> Na mojej uczelni (robię obecnie doktorat) dostałaby 100% za siódemkę <shock> A może córka któregoś wymaganego przedmiotu nie zdawała i miała za to 0?
A kto wrzucił ten temat forumowy na wykop? Pani Iza? Jeśli nie to mam nadzieję, że za jej zgodą, bo ktoś z forumowiczów musiał.. Komentarze tam są dość przykre i żenujące
cheshire pisze:A kto wrzucił ten temat forumowy na wykop? Pani Iza? Jeśli nie to mam nadzieję, że za jej zgodą, bo ktoś z forumowiczów musiał.. Komentarze tam są dość przykre i żenujące
Na jaki wykop? Nic nie wiem...
Mam tak mało czasu by usiąść i spokojnie śledzić...
Pytasz czy nie zdawała jakiegoś przedmiotu... Odpowiadam - Martyna wybrała kilka rozszerzeń i kilka podstaw- hl , sl . Nie mogła wybrać wszystkiego na rozszerzeniu , gdyż nie pozwolili by jej nawet. Tym bardziej, że na maturze międzynarodowej zdawają jeden przedmiot więcej tzw. Extended Essay. Martyna miała od góry do dołu same siódemki! Np. matematyka - W Polsce jest rozszerzenie i podstawa , a międzynarodowej - dla humanistów, podstawa i rozszerzenie- trzy poziomy . Nijak ma się porównanie - uważam - tego przedmiotu, gdyż jest np więcej zagadnień w podstawie niż w rozszerzeniu w Polsce i na odwrót. Tylko przez niedostosowanie rekrutacji tej Uczelni wychodzą takie ''kwiatki''.
cheshire pisze:A kto wrzucił ten temat forumowy na wykop? Pani Iza? Jeśli nie to mam nadzieję, że za jej zgodą, bo ktoś z forumowiczów musiał.. Komentarze tam są dość przykre i żenujące
Niekoniecznie, pamiętajmy, że ten wątek znajduje się w ogólnodostępnej części forum. Został też udostępniony na Facebooku, wrzucić to mógł ktokolwiek ze znajomych znajomych itd. Nie bardzo orientuję się w Wykopie, ale pogooglałam i osoba , która to wrzuciła ma na wykopie długi staż i nie wrzuciła wcześniej ani jednego artykułu o kotach <lol> Więc to nie może być aktywny użytkownik Agilisa <lol>
Izo, mam nadzieję, że uda się wszystko załatwić najlepszą możliwą drogą, czyli przez rektora. Trzymam kciuki za właściwą decyzję.