NA DOBRY POCZĄTEK... ;)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
kociarrra

Re: NA DOBRY POCZĄTEK... ;)

Post autor: kociarrra »

Heh. ;-)
Wiecie, dziś obudziłam się o 7ej i nie mogłam jej znalezc, a wiecie gdzie ona spała? W kuwecie. To coś znaczy?
Ogólnie to jest przesłodka, jak siedzę przy biurku przy komputerze to ona śpi przytulona o moją stopę, w ogóle ma coś z moimi stopami bo wiecznie je liże, to też coś znaczy? ;-)
Bardzo dużo jeee. Jak narazie ograniczam ją i wszystkie jej rzeczy do mojego pokoju bo tu czuje się najlepiej, oprowadzam ją po domu często, żeby wiedziała, że w domu jest więcej pomieszczeń niż tylko ten jeden pokój ale ona woli mój pokój, dlatego narazie jej nie będę stresowała i niech wszystko w nim będzie. ;-)
Używam żwirku super benek naturalny jasnoniebieski, te KLOPSY,które w nim znajduje to jej mocz? Sorka za głupie pytanie ale to mój pierwszy zwierzak i żpierwszy załatwiający się do kuwety. ;-)
<lol> <lol>
Głaski dla Waszych pociech. <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<lol> Kociaro, jestes przeslodka :kiss:
Tak tak, klopsy w kuwecie to siusiu ;-))
Kupke rozpoznasz na pewno sama ;-))

Pozdrawiam serdecznie ;-))
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

kociarrra pisze:Heh. ;-)
Wiecie, dziś obudziłam się o 7ej i nie mogłam jej znalezc, a wiecie gdzie ona spała? W kuwecie. To coś znaczy?
(...)
Może znaczyć, że czuje się niepewnie i leżenie w jej własnych zapachach ją uspokaja.
Trzeba koteczce pomóc, zorganizować jej przestrzeń na wysokościach, aby mogła spokojniej oglądać mieszkanie. Feromony do kontaktu też bym zapodała.
Żwirek ten sam co w hodowli?
kociarrra

Tak, identycznego używa hodowla i mi go zalecili. :-)
Kurcze, wczoraj mi się w nocy położyła w nogi na łóżku a ja przez sen ją strąciłam i może dlatego poszła do kuwety? :-o
Ech... Jestem zakochana! <zakochana>
Chciałabym się wybrać z nią na wszczepienie chipa do lecznicy, kiedy uważacie, że będzie na to najlepszy czas? W sensie czy jak już będzie super oswojona czy teraz?

Pozdowienia. <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Jesli nie wychodzi i wszystko z kotkiem jest w porzadku, to nie stresuj ja wizyta u weta.
Niech sie najpierw przyzwyczai do Was, do domku.... :kotek:
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

Post autor: SZYLKRECIA »

Cudne Kocio i rozumiem zakochana Pańcię!! <zakochana> <zakochana>
Zalecam to, co mnie wszyscy zalecają, a co jest niezwykle potrzebne, SPOKÓJ, nie panikowanie, wszystko się poukłada. Najważniejsze, żeby kotek był zdrowy, a do reszty się zapewne przyzwyczai.
kociarrra

Witajcie Kochane! <serce>
Nawet nie wiecie jak jest mi przykro, że nie mogę tu do Was pisać codziennie - mój internet umiera i działa tylko jak mu się zachcę a zbliża się wrzesień (sesja poprawkowa) i nie mam czasu z nim walczyć. ;-(
U nas wszystko ok, Bucha rośnie jak na drożdżach. Generalnie kocha tylko mnie i mojego mężczyznę a innych trzyma na dystans.
Najsłodsze są poranki bo kiedy zbyt sługo śpię to ona przychodzi i układa swoją piękną mordkę na moją twarz i mrrrrruka. <mrgreen>
Jest strasznym złodziejaszkiem, raz ukradła mi plasterek szynki. :axe: Ogólnie to jak coś jemy to ona dostaje szału, chce to zobaczyć, powąchać, liznąć a czasem nawet zakosić. Wchodzi mi po spodniach do góry a gdy zasłaniam twarz i jedzenie to nawet potrafi wejść na głowę. <lol>
Dziś jej porobiłam parę fotek, które oczywiście wstawiam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co u Was i u Waszych Futrzysk?

Tęsknię!!! :kwiatek:

:kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Cudna jest. Mała studentka <serce>
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

A to łakomczucha mała <mrgreen>
kociarrra

Witajcie. ;-) <serce>
Busia rośnie jak na drożdżach, jest strasznym łakomczuchem, dziennie je 250g mokrej karmy + sporo suchej.
Nie przepada za suchą karmą RC kitten, za to woli BOSCH Kitten. ;-)
Od paru dni męczy ją odruch chęci wyrzucenia z siebie kłaczków.
Kupiłam pastę GIMPET MALT-SOFT żeby jej pomóc z kłaczkami, chętnie wcina.
Jak mam dawkować tą pastę na 3miesięcznego kotka? (zamawiałam z zooplusa i wszystko jest napisane po niemiecku)
Ogólnie już jesteśmy po pierwszym obcinaniu pazurków (poszło gładko, przez sen).
Niebawem czeka nas pierwsza podróż autobusem do mojego narzeczonego, którego rodzice również mają kotkę (ich kotka jest milusia, bezkonfliktowa, raczej obojętna do innych kotów). Jak Bunię przygotować do tej podróży?

Co u Waszych mruków? :-) :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Zablokowany