Jadwiga i Oliwier
- yamaha
- Genius Loci
Re: Jadwiga i Aslan
Lo rany, w dodatku z frytkami <zakochana>
Kocham frytki <serce>
<roll>
Kocham frytki <serce>
<roll>
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
No chyba że Jadzia zje wszystko zanim zdążysz usmażyćEkaterina pisze:zapraszam na rybkę z frytkami
-
Slonick
O nie, tylko nie ryba z frytkami!!
- yamaha
- Genius Loci
Jestem pewna, ze przy Ekatarinowej kuchni londynskie fish&chips sie chowa
(a ze ja londynskich nigdy nie jadlam, to i tamtejsze gotowabym sprobowac
-
Slonick
Ekaterinowe to wole gruzinskie specjaly, ale i rybka ostatecznie nie pogardze. A co do londynskich i kazdych brytyjskich w ktorych bylem, to gorzej niz w budzie nad baltykiem. Wszystko ocieka tluszczem masakrycznie (a ja naprawde nic nie mam do tlustego jedzenia) i czestotliwosc zmieniania maja pewnie gorsza niz w rzeczonych budach.
- yamaha
- Genius Loci
Bleeeeeeeeeeee
Takich to nie lubie.
Choc naprawde, jak to mowi moj TZ : "frytki to juz musza byc naprawde "niejadalne" zebym powiedziala, ze "srednie sa" " <lol>
Takich to nie lubie.
Choc naprawde, jak to mowi moj TZ : "frytki to juz musza byc naprawde "niejadalne" zebym powiedziala, ze "srednie sa" " <lol>
-
Slonick
No tylko jest delikatna roznica pomiedzy "french fries" a chips lub wedges. Wedges akurat lubie, natomiast chips jeszcze z octem i majonezem.... tak jak sie do ryby podaje to ja jednak dziekuje, postoje. 
- yamaha
- Genius Loci
Ale <offtopic> sie robi. No nic, najwyzej mnie Ekatarina wychlosta
Slonick : to teraz mi wytlumacz co to chips a co wedges. I jak to sie ma do french fries.
Slonick : to teraz mi wytlumacz co to chips a co wedges. I jak to sie ma do french fries.
-
Slonick
French fries to takie naswze cienkie frytki, ktore wszyscy znamy i kochamy. Chips to grubo pokrojone ziemniaki, w teorii na zewnatrz chrupiace a w srodku mieciutkie (w teorii jest tu slowem kluczowym). Tak naprawde wielkie, grube smazone kawaly ziemniaka, nic to z frytek nie ma. A wedges to ziemniaki pokrojone tak jak czastki pomaranczy czy mandarynki, czesto ze skorka, do tego obtoczone w fajnych pikatnych przyprawach no i upieczone.
Sa smaczne, ale moim zdaniem nijak sie maja do frytek, a startuja w tej samej kategorii.
- Ekaterina
W ogóle nie wiem o czym mówisz słonick wedges hmmm mało jakoś obyta w świecie jestem:).Te fryty moje nie są aż tak ociekające,choć nie powiem pewnie kaloryczne.