muffi

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zafira

Re: muffi

Post autor: Zafira »

A gotowany kurczak z odrobiną ryżu, marchewką? Tym się koty leczy, nie wyobrażam sobie aby mogło Muffi zaszkodzić delikatne, domowe, gotowane jedzenie. Ja przez jakiś czas dawałabym kotu tyle ile zje. Często i po trochu..
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

SZYLKRECIA pisze:[...]Oj oby tak było, bo brzusio niebezpiecznie zwisa <kciukwdół>
[...] mam też saszetki gastro, ale teraz boje się jej cokolwiek mieszać, więc nadal jest tylko na suchej, chyba już 5 miesiąc...
Szkoda mi jej trochę, bo bardzo lubiła i saszetki, i kurczaczka... :-/////
Szylkreciu, brzuszek zwisa wszystkim brytkom, mają taką budowę, pamiętaj o tym :-) Pooglądałam fotki Muffi i żadnej nadwagi nie widzę :kotek:
Gdy moja Bella miała poważne problemy z brzuszkiem (przez długi czas bardzo luźne kupki), wetka przepisała jej RC Gastro Intestinal (suche + saszetki). Miałam obawy, czy podawać mokre, skoro są biegunki, ale jeszcze tego samego dnia dałam saszetkę. Bardzo szybko, karmiąc Bellę suchym i saszetką (pół rano i pół wieczorem), wyprowadziłam ją na prostą.
Trzymam za Was kciuki <ok>
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Trzymam cały czas kciuki za Mifficzka. I cieszę się, że kupka się poprawiła :kotek:
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

Post autor: SZYLKRECIA »

Dziękuję ślicznie za wszystkie porady i podzielenie się własnym doświadczeniem :kwiatek:
Do miseczki dosypałam - ojadła się, już dość, teraz czas się myć i spanko, w pudle po wentylatorze, oczywiście, może teraz nie będzie choć stała przy misce <ok>
Danusiu, nie rezygnujemy z uspokajaczy, po konsultacji z lekarzem zmniejszamy tylko dawkę, żeby kocio nie był otumaniony, wetka powiedziała, że jak tak kot reaguje, tom dać tylko parę kropel..
Zafirko, ona nie dostawała raczej mięska na hodowli, saszetki i puszeczki, które zresztą bardzo lubiła. A bardzo lubi kurczaczka, saszetki zresztą też, dostawała właśnie po łyżeczce z rana, a potem tylko suche..
Kasiu, mam nadzieję, że u nas też tak będzie i brzusio tak bardzo odęty nie będzie, jak kocio najedzony <ok>

Czy ktoś wie, jak to jest z kotami na wystawach, czy coś się im podaje, żeby były spokojne??

Ściskamy mocno :roza:
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

Marnotrawna córa powróciła do dawnego legowiska - oponki, kurczę chyba już przyciasna... <strach>
Obrazek
Obrazek
Uwielbia leżeć na komodzie w pobliżu bloku i kredek do rysowania <ok>
Obrazek
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

<serce> <serce> <serce>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Nieco chłodniej się zrobiło, koty wracają na ciepłe posłanka :-) Ale faktycznie chyba kogoś czekają wydatki ;-))
Moja Bella od ponad tygodnia zaczęła przychodzić do mnie pod kołdrę :-)
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

AgnieszkaP pisze:Nieco chłodniej się zrobiło, koty wracają na ciepłe posłanka :-) Ale faktycznie chyba kogoś czekają wydatki ;-))
Błagam tylko nie wydatki!!!!!!!!!!! <pokłon>
basidrak20
Hodowca
Hodowla: Baskot*PL
Kontakt:

Post autor: basidrak20 »

<zakochana> cudo
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

SZYLKRECIA pisze:
AgnieszkaP pisze:Nieco chłodniej się zrobiło, koty wracają na ciepłe posłanka :-) Ale faktycznie chyba kogoś czekają wydatki ;-))
Błagam tylko nie wydatki!!!!!!!!!!! <pokłon>
Może spróbujcie rozciągnąć oponkę <mrgreen>
Zablokowany