Misia i Lola, oraz Boguś, Gabryś*i Leoś

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Koteczki Misia i Lola oraz kocurek Boguś

Post autor: Miss_Monroe »

Loli dużo kryształków wykryto w moczu, jak z pH? Pytam, bo Bentley miał ten problem (który się na szczęście już nie powtórzył) i w razie co to mogę pomóc :-) Trzymam mocne kciuki za zdrowie :ok:
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

Post autor: SZYLKRECIA »

Ojejku, długo ten antybiotyk mają jeść, ale jeżeli tylko ma to pomóc....Biedactwa... :kotek:
To jest najgorsze właśnie, że często nic nie widać po naszych kociaczkach, że coś się poważnego dzieje, a tu klops :-/////
Dobrze, że szybko zadziałałaś, ale masz bystre oko <ok>
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Niedużo i po tyg podawaniu jest lepiej ma zakaz jedzenia surowego mięsa które ona bardzo lubi :(((( a wy jak myślicie ? zawsze jak szykuje mięso dla nas (wołowina,cielęcina lub kurczak) ona już czeka
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

SZYLKRECIA pisze:Ojejku, długo ten antybiotyk mają jeść, ale jeżeli tylko ma to pomóc....Biedactwa... :kotek:
To jest najgorsze właśnie, że często nic nie widać po naszych kociaczkach, że coś się poważnego dzieje, a tu klops :-/////
Dobrze, że szybko zadziałałaś, ale masz bystre oko <ok>
Było by szybsze leczenie gdybym była w domu (nie było mnie 2 ,5 miesiąca) ale grunt że lek pomaga :-)
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Ph Loli to 7,0
Misi 6,5
Boguś 7,5
to badania sprzed tyg a tych wtorkowych wet mi nie wpisał w książeczkę jeszcze
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Jak u mojego Bentleya wykryto struwity a pH miał chyba 8.0 to jedynie co miał przykazane to wiecej pić (stad mamy dwie fontanny i codziennie rano dostaje karme mokra ) i podawanie Uropetu, ale u nas była duża dawka, bo 3x dziennie po 3 ml przez 3 tygodnie. Tym sposobem wszystkie kryształki zostały rozpuszczone, a po tym leczeniu zaczęłam podawać Urinodol aby problem się nie powtórzył i bierze go przez cały czas. Urinodol to są tabletki w 100% naturalne i wspomagają układ moczowy.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Ja fontanny nie mam mam miseczki w różnych miejscach zobaczę za dwa tyg jakie będą wyniki najgorsze jest to że na początku października chyba znowu wyjadę do pracy na 2 miesiące :-/////
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Ja myślę, że podawanie profilaktyczne Urinodolu po uregulowaniu pH i wyeliminowaniu kryształków może pomóc, aby problem nie powrócił. Urinodol kosztuje ok. 27 złotych za 60 tabletek, także na szczęście drogi nie jest :-)
Awatar użytkownika
SZYLKRECIA

Post autor: SZYLKRECIA »

jasminka pisze:Ja fontanny nie mam mam miseczki w różnych miejscach zobaczę za dwa tyg jakie będą wyniki najgorsze jest to że na początku października chyba znowu wyjadę do pracy na 2 miesiące :-/////
Iza, nie martw się na zapas, może wszystko będzie dobrze, ułoży się. To przykre niestety, jak trzeba wyjechać, zwłaszcza na dłużej i zostawiać kociaki. Bardzo współczuję :hug:
kotku

Post autor: kotku »

Oj trzymam kciuki za kociszony <ok> <ok>
Zablokowany