Milton, Watson i Julian

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Re: Nasz Britek

Post autor: Audrey »

Slonick pisze:Ja sobie wypraszam, nigdzie nie biegne jak mnie wolasz:P

Sorki za <offtopic> <gwiżdże>
<lol> <lol> Dziękuje za poprawę humoru :roza:
CMQ

Post autor: CMQ »

Czy dobrym pomysłem byłoby dostarczenie do hodowli kocyka by Evo mógł z niego korzystać? Potem przy odbiorze kotka wzięlibyśmy też kocyk, będą na nim zapachy, może będzie mu mniej obco w pierwszych dniach w nowym domu? Czy to, co piszę ma sens? Co radzicie?

Muszę zaopatrzyć się w drapak, miski, transporter, jedzonko i ..... co jeszcze? Zabawki jakieś może?

A, jeszcze jedno. Mam chandrę bo tyle czasu jeszcze do odbioru :/
Slonick

Post autor: Slonick »

Ja kupilem dwa kocie spania z zamiarem zawiezienia do obu hodowli wlasnie po to, zeby przeszly zapachami i zeby sie lepiej aklimatyzowaly. Do jednej hodowli zawiozlem jak bylem w odwiedziny, do drugiej zapomnialem :/ a mialem do niej jakies 350 km, wiec nastepnym razem bylem juz po odbior kota. Ten do ktorej zawiozlem przy odbiorze byl w takim stanie, ze nawet go nie zabieralem:) Natomiast w obu hodowlach dostalem wyprawki w tym kocyki, ktore zapachy mialy i to wystarczylo. A to lozko ktore mi niechciacy zostalo w domu jest teraz czasem uzywane przez oba koty.
Reasumujac, pomysl dobry, ale zapytaj czy nie dostaniesz czegos od hodowcy.
Awatar użytkownika
cheshire

Post autor: cheshire »

CMQ pisze:Czy dobrym pomysłem byłoby dostarczenie do hodowli kocyka by Evo mógł z niego korzystać? Potem przy odbiorze kotka wzięlibyśmy też kocyk, będą na nim zapachy, może będzie mu mniej obco w pierwszych dniach w nowym domu? Czy to, co piszę ma sens? Co radzicie?

Muszę zaopatrzyć się w drapak, miski, transporter, jedzonko i ..... co jeszcze? Zabawki jakieś może?

A, jeszcze jedno. Mam chandrę bo tyle czasu jeszcze do odbioru :/
Akurat też czekam na malucha i jestem po zamówieniu w zooplusie i Rufiowym drapaku, moja lista:
- drapak
- suche jedzonko
- mokre jedzonko
- przysmaki
- pasta przeciw kłaczkom
- kuweta kryta
- wycieraczka pod kuwetę
- żwirek
- legowisko
- kocyk
- miski
- podkładka pod miski
- cążki do pazurków
- szczotka do czesania
- zabawki: myszki, piłeczki, wędki, tunel

Z kotkiem dostanę też wyprawkę, więc oprócz jednej mychy nic do hodowli nie zawożę.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Rzeczywiscie kocyk/recznik/szmatke dostaniesz prawdopodobnie w wyprawce, ale mozesz o to spytac i ewentualnie cos przekazac.
Lista cheshire wydaje sie dosc kompletna ;-))
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Tylko jedzenia nie kupuj zanim nie dowiesz się co kociak jadł w hodowli. Po przywiezieniu kotka do domu powinien on dostawać taką samą karmę, jak miał w macierzystym domku.
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

I nie kupuj też od razu 8 kg karmy, żeby była ;) Myśmy tak zrobili, a okazało się, że mimo że to ta sama karma co w hodowli, to kot jeść nie chciał... 6 kg poszło do schroniska potem ;)
CMQ

Post autor: CMQ »

Dzięki za cenne rady :)

Podrążę temat drapaka. Czy z doświadczenia możecie mi powiedzieć czy warto inwestować w jakiegoś giganta? Chodzi o to, czy kotek będzie korzystał z takiego czegoś, czy nie bardzo? Może są jakieś konkretne firmy i modele, które możecie polecić? Ja słyszałem dobre rzeczy o Rufi.
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Nt. Rufiego to znajdziesz tutaj całe wypracowania :)

Na pewno warto zainwestować w dobry drapak, ale nie musi być gigantem. Dla jednego kotka w domu nie ma potrzeby zastawiać całego salonu drapakiem. Przejrzyj galerię drapaków, na pewno wyrobisz sobie zdanie :)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Rufi jakosciowo jest nie do pobicia (niestety, cenowo tez <lol>).
Wszyscy zgodnie na forum powiedzaa Ci (zaleznie od Twojego budzetu, ale z tego co pisales, nie podejrzewam, zebys chcial na drapak przeznaczyc 2000) ze lepszy malenki od Rufiego niz wielki z "Koci Drapak" (nie szukaj, wymyslilam firme).

Moj kot natomiast zupelnie sie Rufim nie interesuje - do drapania, spania i zabawy najlepszy jest maly kartonowy tani MyKitty <lol>. Tak Pancia porzadnym Rufim trafila w gust kotka. <lol>
Zablokowany