kizior pisze:mieliśmy kiedyś podobny. u nas nie sprawdziła się tuba tak nisko, ale tuba też była mniejsza.
co racja to racja - dlatego u nas tuba jest zawieszona pod rozetą czyli wysoko, myślę że jakby była pod półką jak w standardzie to nie byłaby lubiana przez Gabrysia
Mam mały problem, kotek ma swój drapak jest bardzo duży, uwielbia na nim spać i przesiadywać ale niechce drapać pazurkami, idzie wtedy do starego fotela i drapie. Można temu jakoś zaradzić??
Wyjście zawsze się znajdzie
1. Przymocować do fotela drapaczkę, albo okręcić to miejsce tym sznurkiem
2. Gdy kot zaczyna skubać fotel, bierzesz go na ręce i przystawiasz do drapaka i delikatnie pokazujesz jego łapkami, że tu się drapie
Ja delikatnie przyciskałam kocią łapkę, żeby wyszły pazurki i przystawiałam do drapaka, szybko połapały o co chodzi Chociaż czasem zdarzy się, że fotel padnie ofiarą, ale wtedy wystarczy, że wymownie spojrzę <lol>
Chociaz mam taka jedna diablicę co specjalnie lezie do kolumny głosnikowej by drapnąć. I wyglada to tak miałk patrzenie w oczy i wyciąganie łapy ... na zasadzie zaraz drapne pogoń mnie <lol>
czytalam , ze dobrze udaje sie na miejsce gdzie kicia drapie nakleic na jakis czas tasme dwustronnie klejaca , ale obok jako alternatywe maly np slupek do drapania .