Bazyl, Simon i Apsik

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

co do tych much i sposobu łapania :-? może zapatrzył się na nasze jaszczury :-?
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

bardzo rozumny kotek :-) po co tracić niepotrzebnie energię <lol> :kotek:
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

dzisiaj po raz pierwszy narozrabiali. przez chwilę było cicho po czym Simon wypada z pokoju dzieci w dodatku mokry. wchodzę a Bazyl siedzi na komodzie przy akwarium łapką zwalił małą pokrywkę maskującą otwór na podawanie jedzenia i zadowolony obserwuje życie ryb. jakby było mao strącił pudełko z pokarmem na podłogę z czego ucieszł się jego serdeczny kolega i nie omieszkał skosztować. mam nadzieję, że nie pochłonął tego wiele i mu nie zaszkodzi. no dwa dziady takie niby sokojne, takie grzeczne a one tylko czujność moją uśpiły
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Nic im nie będzie po rybim jedzeniu, moje dają się pociąć za tabletki dla glonojada ze spirulina <lol> Więc czasem je częstuję <mrgreen>

To taka mała nauczka, gdybyście robili kiedyś podmiankę wody i po zdjęciu pokrywy zostawili niedozorowane odkryte akwarium na 5 sekund. Tyle czasu wystarczy, żeby wykąpał się w nim przynajmniej jeden kot. Osobiście sprawdzałam <mrgreen>
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Kot musi czasem narozrabiać <mrgreen>
Nic mu nie będzie, w jedzonku dla ryb jest sporo protein, będzie silny :haha:
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

nadal uważam, że to grzeczne koteczki. <mrgreen>
mimbla pisze:To taka mała nauczka, gdybyście robili kiedyś podmiankę wody i po zdjęciu pokrywy zostawili niedozorowane odkryte akwarium na 5 sekund. Tyle czasu wystarczy, żeby wykąpał się w nim przynajmniej jeden kot. Osobiście sprawdzałam <mrgreen>
w takim razie wiem, co mnie czeka, gdy Dyzio postanowi zaprzyjaźnić się z rybkami 8-)
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

Rybki - pokusa nie do odparcia <mrgreen> . Moja kota też łowi jak tylko ma okazję. Denerwuje mnie tylko jak podpija wodę, jak się nie da pyszczka zamoczyć to łapę wsadza, moczy ją i oblizuje :-x , a to wiadomo w akwarium różne bakcyle żyją...
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

właśnie tego też się obawiam i chyba dzisiaj zakleję taśma tą klapkę, żeby dziady jej łapką zrzucic nie mogły- a do tej pory rybki nie robiły na nich wrazenia eshh
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Widzisz jakie sprytne ,ja też nie raz uśmieję się z kotów ,mamy w domu świnkę morską i klatka nie jest w ogóle zamykana Maniek wychodzi kiedy chce i jest z kotami w pełnej komitywie ,a dowiedziałam się o tym kiedy idąc do pokoju córki zobaczyłam Lolę jak podjadała sianko z paśnika siedząc w klatce obok świniaka <mrgreen>
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Jeszcze niedawno mieliśmy filtr zewnętrzny kaskadowy- dla Ozziego to była najsmaczniejsza woda z możliwych, na początku bronilam mu pić ten wywar z rybek, ale potem poczytałam porady weterynarza - "jeśli twój kot nie chce pić wody z miseczki, załóż małe akwarium" :)
Także bakterii bym się nie bała, jeśli ryby są zdrowe. Ale nie pozwalałabym kotom bawic się akwariową wodą zaraz po dolaniu chemii typu uzdatniacze. Odczekałabym kilka dni.
Zablokowany