Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Re: Żwirek

Post autor: Mago »

Aga, dziękuję :kwiatek:
Jaki on cudnie drobniutki :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

A my musimy niestety zmienić GG Mastery na zwykłego GG.
Po tym Mastery Tamiś ma cały czas niebieskie futerko na łapkach a nie białe.
Nie wiem po co dają tam takie barwniki, jak koty przecież wylizują łapki.
Mam nadzieję, że ten zwykły GG też się dobrze zbryla.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Sonia pisze:Mam nadzieję, że ten zwykły GG też się dobrze zbryla.
Soniu bardzo dobrze się zbryla :ok: , bo ja ten zwykły GG kupowałam na początku. Oba żwirki zbrylają się tak samo dobrze. Nam bardziej odpowiada Master, ale tylko względu na to, że zapach pudru jest intensywniejszy.
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

Dziewczyny pomozcie. Konczy mi sie wlasnie duzy worek cbe+ i musze kupic nastepny. Ale po przeczytaniu waszych opinii, nie chce kupowac czegos co pyli sie jeszcze bardziej i przez to nosi sie wiecej. Myslalam, zeby przejsc na GG.
Czy ktoras z Was przestawiala kotka na inny zwirek i jak zostal on zaakceptowany? czy GG nie pyli sie, nie roznosi sie po domu i jest lepszy od CBE+? Nie przeszkadza mi wrzucanie ladunkow do woreczkow <oops>
Prosze o rade? A moze kupic cos innego?
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Cofnij się trochę w tym wątku do tyłu tu już ta kwestia była kilka razy dokładnie przemaglowana we wszystkie strony :-)
Awatar użytkownika
Aga12

Post autor: Aga12 »

Jeśli kot od lat był przyzwyczajony do żwirku drewnianego np.CBE+ to moim skromnym zdaniem zmiana na bentonitowy żwirek,niekoniecznie musi mu się spodobać.Ja byłam w takiej samej sytuacji.Od momentu jak kupiłam kotka czyli jakieś 3 lata temu Jeff używał żwirka drewnianego właśnie CBE+.Jednak jakość tego żwirku w ostatnim czasie masakrycznie spadła i leci nadal w dól.Dlatego ja,zdecydowałam się na zakup drewnianego żwirka Golden Pine.Też drewniany,ale drobniejszy.Mniej się nosi,a zbryla się rewelacyjnie.No i kot nie przeżył tez w związku z tą zmianą jakiegoś szoku. ;-))
Zresztą parę stron do tyłu zamieściłam zdjęcia tego żwirku Golden Pine w porównaniu z CBE+.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Aga12 pisze:Jeśli kot od lat był przyzwyczajony do żwirku drewnianego np.CBE+ to moim skromnym zdaniem zmiana na bentonitowy żwirek,niekoniecznie musi mu się spodobać.Ja byłam w takiej samej sytuacji.Od momentu jak kupiłam kotka czyli jakieś 3 lata temu Jeff używał żwirka drewnianego właśnie CBE+.Jednak jakość tego żwirku w ostatnim czasie masakrycznie spadła i leci nadal w dól.Dlatego ja,zdecydowałam się na zakup drewnianego żwirka Golden Pine.Też drewniany,ale drobniejszy.Mniej się nosi,a zbryla się rewelacyjnie.No i kot nie przeżył tez w związku z tą zmianą jakiegoś szoku. ;-))
Zresztą parę stron do tyłu zamieściłam zdjęcia tego żwirku Golden Pine w porównaniu z CBE+.
Mój Koloruś prawie 3 lata miał do dyspozycji CBE + z przewagą Cat's Best Nature Gold i bez jakichkolwiek problemów przeszedł na GG master zupełnie nie wiem o jakim szoku Ty piszesz.
Dopiero teraz jest z niego mega górnik który w nocy wszystkich nas nie budzi , bo przy CBE było tragicznie jakby do jądra Ziemi miał ochotę się dokopać <lol>

Natomiast moja koteczka była niesamowicie zachwycona nowym żwirkiem nareszcie mogła sobie delikatnie kopać bo w tym grubym musiała się namachać <lol> no i na początku wiecznie chciała leżakować na plaży żwirkowej <mrgreen> chyba bała sie ,ze jej go zabierzemy :ok:
Awatar użytkownika
Aga12

Post autor: Aga12 »

elwiska3 pisze:Aga a ile litrów jest tego Golden Pine w opakowaniu? 8kg wyczytałam ale chciałam porównać z tym Tigerino http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... any/350446 i nie wiem jak wyliczyć który cenowo korzystniejszy <lol>
Elwiska3,opakowanie żwirku Golden Pine ma 4kg.Nie wiem jak to wychodzi na litry.Ja kupowałam w sklepie Kar - ma.Tam mieli go najtaniej. :-)
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Ze zdziwieniem stwierdziłam, że CBE+ z paczuszek 5l jest drobniejszy niż z tych 40l (ale nie pyli się)... I to tak wyraźnie drobniejszy. Może to przypadek i kwestia akurat tej partii?
Awatar użytkownika
Sylwia2908
Hodowca
Hodowla: Vabank*PL
Kontakt:

Post autor: Sylwia2908 »

my ostatnio spróbowaliśmy Tigerino Nuggies (jest w fajnej promocji w zooplusie), jak dla mnie rewelacja :ok: nie nosi się, rzeczywiście pachnie dziecięcym pudrem i siuśki bardzo ładnie się zbrylają, a bryłki się nie rozwalają <ok> drobniusieńki i bardzo wydajny
Zablokowany