Wielkość i waga brytyjczyków
- Paulina
- Patrycja
- Kontakt:
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Nie macie problemu. Każdy kot rośnie w swoim tempie - i nie każdy jest wielki. Dziewczyny w ogóle są nieduże najczęściej, i ich wag nie można porównywać z chłopakami.
Rozpiętość wag jest ogromna, u kotki docelowo 4 kilogramy to już ładna waga (u kastratek więcej może być, ale trzeba uważać), u kocurów od 4,5 do 7-8 kg to normalna rozpiętość - i to wszystko są piękne koty, po prostu różnej wielkości
I takie same rozpiętości i różnice wagowe będziecie obserwować u kociąt
Najważniejsze jest zdrowie - ja wiem, że każdy by chciał, żeby jego kot był DUŻY, ale o tym decydują jego geny, a na te, niestety, nie mamy już wpływu...
Rozpiętość wag jest ogromna, u kotki docelowo 4 kilogramy to już ładna waga (u kastratek więcej może być, ale trzeba uważać), u kocurów od 4,5 do 7-8 kg to normalna rozpiętość - i to wszystko są piękne koty, po prostu różnej wielkości
Najważniejsze jest zdrowie - ja wiem, że każdy by chciał, żeby jego kot był DUŻY, ale o tym decydują jego geny, a na te, niestety, nie mamy już wpływu...
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Tak, taki mały kot musi mieć stały dostęp do suchej karmy - więcej o żywiniu kociąt znajduje się w tym dziale >>>>>