Czekoladowy duet u aszu <3
- aszuelka
Re: Czekoladowy duet u aszu <3
Nie ciągnę jej za ogon <lol> siedzę i ja wolam "Milusia" a ona wychodzi <zakochana> Milka wyszła drugi raz i była konfrontacja z Lenka, gdyby nie to, ze mała jest narwana, to kotka by dała sie jej wyglaskac, a tak głaskanie trwało chwile bo zaraz sie zaczął pościg za Milka, z którego musiałam uratować czekoladke i ja schowac <roll>
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Musisz spróbować wytłumaczyć dzieciom, że kocisko się boi.
Muszą się wszyscy nauczyć postępowania ze sobą.
Muszą się wszyscy nauczyć postępowania ze sobą.
- Aga G.
Moja mała ma w tej chwili prawie 6 lat, gdy kupowaliśmy Lilu kończyła 5. Jak to dziecko chciała brać na ręce gonić itp. Nie pozwalaliśmy jej na wiele rzeczy i ciągle tłumaczyliśmy że kotek jest mały i boi się jak jest głośno jak szybko do niego pobiega i uczyliśmy bycia z kotem. W tej chwili jest bardzo delikatna, umie brać na rączki (uczyliśmy ją, początkowo trzymała przez chwilę z naszą asekuracją) Nasze koty akurat do strachliwych nie należą ale myślę że gdyby Hania przeginała to by przed nią uciekały (czasem teraz tak się zdarza że jak się zapomni i zbyt ostro podejdzie to szczególnie Bono odchodzi od niej) Musicie mieć dużo cierpliwości, sporo tłumaczyć dzieciom (ile mają lat??) no i dać czas wszystkim
Będzie dobrze 
- aszuelka
Kamil lat 4 jest bardzo delikatny, nie jest natrętny, nawet babci przez telefon mówił ze kotki sie boja. Natomiast Lenka 2 lata jest delikatna, ale jest mocno podniecona i wszystko chce już. Będziemy pracować żeby wszyscy domownicy czuli sie bezpiecznie <roll>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Witam świeżo upieczoną nową kocią mamę :-)
Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację czekoladek w nowym dla nich otoczeniu

Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację czekoladek w nowym dla nich otoczeniu
- Aga G.
Nie ma się co dziwić dwulatce, tyle słodyczy naraz w domu <mrgreen> z czasem zrozumie że kotki są wrażliwe, a i czekoladki przyzwyczają się do dzieci :-)
Swoją drogą ciekawa jestem jak się mają poprzedni właściciele, oddać trzy kotki to musi być bolesne wydarzenie....
Swoją drogą ciekawa jestem jak się mają poprzedni właściciele, oddać trzy kotki to musi być bolesne wydarzenie....
- aszuelka
Milka spała dzisiaj z nami w lozku <zakochana> <zakochana> <zakochana> Brata oprowadzala po mieszkaniu, wieczorem zjadła pół saszetki mokrego jedzonka, druga polowe zjadł pózniej Wedel. Kupki nadal brak. Jestem zakochana w moich czekoladkach <zakochana> A jeszcze wczoraj Milunia bawiła sie nowa zabawka, a jak przychodziła spać, to trzeba było ja wymiziac bo tak to nie chciała zasnąć. I brzuszki wystawiała do miziania <zakochana> Czekam na takie chwile z Wedelkiem <roll>
- yamaha
- Genius Loci
Wedel i Milka - swietne imionka
<ok> <ok> za kociaki, zeby szybko sie przyzwyczaily do nowych warunkow !

<ok> <ok> za kociaki, zeby szybko sie przyzwyczaily do nowych warunkow !
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Już są duże postępy :-) Będzie coraz lepiej 
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Super <ok> To teraz czekamy na ośmielenie Wedelka <ok> <ok> <ok>