Czekoladowy duet u aszu <3

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
aszuelka

Re: Czekoladowy duet u aszu <3

Post autor: aszuelka »

Nie ciągnę jej za ogon <lol> siedzę i ja wolam "Milusia" a ona wychodzi <zakochana> Milka wyszła drugi raz i była konfrontacja z Lenka, gdyby nie to, ze mała jest narwana, to kotka by dała sie jej wyglaskac, a tak głaskanie trwało chwile bo zaraz sie zaczął pościg za Milka, z którego musiałam uratować czekoladke i ja schowac <roll>
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Musisz spróbować wytłumaczyć dzieciom, że kocisko się boi.
Muszą się wszyscy nauczyć postępowania ze sobą.
Awatar użytkownika
Aga G.

Post autor: Aga G. »

Moja mała ma w tej chwili prawie 6 lat, gdy kupowaliśmy Lilu kończyła 5. Jak to dziecko chciała brać na ręce gonić itp. Nie pozwalaliśmy jej na wiele rzeczy i ciągle tłumaczyliśmy że kotek jest mały i boi się jak jest głośno jak szybko do niego pobiega i uczyliśmy bycia z kotem. W tej chwili jest bardzo delikatna, umie brać na rączki (uczyliśmy ją, początkowo trzymała przez chwilę z naszą asekuracją) Nasze koty akurat do strachliwych nie należą ale myślę że gdyby Hania przeginała to by przed nią uciekały (czasem teraz tak się zdarza że jak się zapomni i zbyt ostro podejdzie to szczególnie Bono odchodzi od niej) Musicie mieć dużo cierpliwości, sporo tłumaczyć dzieciom (ile mają lat??) no i dać czas wszystkim :) Będzie dobrze :ok:
Awatar użytkownika
aszuelka

Kamil lat 4 jest bardzo delikatny, nie jest natrętny, nawet babci przez telefon mówił ze kotki sie boja. Natomiast Lenka 2 lata jest delikatna, ale jest mocno podniecona i wszystko chce już. Będziemy pracować żeby wszyscy domownicy czuli sie bezpiecznie <roll>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Witam świeżo upieczoną nową kocią mamę :-)
Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację czekoladek w nowym dla nich otoczeniu :ok: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Aga G.

Post autor: Aga G. »

Nie ma się co dziwić dwulatce, tyle słodyczy naraz w domu <mrgreen> z czasem zrozumie że kotki są wrażliwe, a i czekoladki przyzwyczają się do dzieci :-)
Swoją drogą ciekawa jestem jak się mają poprzedni właściciele, oddać trzy kotki to musi być bolesne wydarzenie....
Awatar użytkownika
aszuelka

Milka spała dzisiaj z nami w lozku <zakochana> <zakochana> <zakochana> Brata oprowadzala po mieszkaniu, wieczorem zjadła pół saszetki mokrego jedzonka, druga polowe zjadł pózniej Wedel. Kupki nadal brak. Jestem zakochana w moich czekoladkach <zakochana> A jeszcze wczoraj Milunia bawiła sie nowa zabawka, a jak przychodziła spać, to trzeba było ja wymiziac bo tak to nie chciała zasnąć. I brzuszki wystawiała do miziania <zakochana> Czekam na takie chwile z Wedelkiem <roll>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Wedel i Milka - swietne imionka :ok:
<ok> <ok> za kociaki, zeby szybko sie przyzwyczaily do nowych warunkow ! :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Już są duże postępy :-) Będzie coraz lepiej :kotek:
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Super <ok> To teraz czekamy na ośmielenie Wedelka <ok> <ok> <ok>