Lili i Bazylek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
aszuelka

Re: Lili

Post autor: aszuelka »

Witamy nowa kocią mame :redrose:
agnieszka9008

Post autor: agnieszka9008 »

Ja również witam kolejną LILI na forum :roza:
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Również witam :-) Koteczka to rzeczywiście jeszcze dzidziuś.

Co do gryzienia - metoda Agi G. jest bardzo dobra, aczkolwiek moim skromnym zdaniem, jeśli kot nie lubi być miziany po brzuchu, co okazuje podgryzaniem, kiedy się ten brzuch dotyka (a takich jest sporo), to chyba warto to uszanować :-)
Awatar użytkownika
Zosiak

Post autor: Zosiak »

Serdecznie witam Lilunie i jej Pancie :)
Sliczna kicia i jeszcze taka malutka - dobrze ze kontrola u weta pokazala ze wszystko ok! Glaski dla Slicznosci :kotek:
Co do podgryzania reki, to nie wiem co to moze oznaczac u tak malych kotkow, ale Maggie na przyklad delikatnie lapie moja reke w zeby jak chce zasygnalizowac "tak mi nie rob". Wowczas szanuje sygnal kota i zaniechuje mizianek, ktore trwaly do tej pory. Nigdy nie pozwalam zeby przeszlo to w jakis rodzaj "zabawy", bo moze sie jej tak utrwalic i probowalaby jeszcze na gosciach... <shock>
Awatar użytkownika
mogg

Post autor: mogg »

AgnieszkaP pisze:Witam serdecznie na forum :-)
Aga G. pisze:Lilu ma skończony rok, jak zaczynam ją głaskać po brzuchu ona zaczyna gryźć moją rękę, mówię wtedy nie wolno i odchodzę od niej. Bono ma 5 miesiecy, też jak się zapomni zaczyna gryźć i reaguję tak samo, on dodatkowo jak chce mi zakomunikować że jest głodny gryzie mnie w łydki i stopy jak śpię <wsciekly> , a jak szykuję jedzenie to czule <diabeł> obejmuje moje łydki pazurami i najchętniej by się po mnie wspinał. Odsuwam go wtedy i mówię nie wolno. Konsekwentnie do znudzenia, wierzę że kiedyś osiągnę sukces :)
Mogg, Aga G. bardzo dobrze opisała, jak powinnaś postępować z Lili :ok:
Dokładnie tak robię :) też przeczytałam to forum i wątki różne od A do Z. Działa wkurza się na początku i specjalnie gryzie ale dalej jej mówię nie wolno i odchodzę i za 2-3 razem skutkuje .
Lili ma tyle zabawek że sama nie wie czym się bawić :D
Awatar użytkownika
mogg

Zosiak pisze:Serdecznie witam Lilunie i jej Pancie :)
Sliczna kicia i jeszcze taka malutka - dobrze ze kontrola u weta pokazala ze wszystko ok! Glaski dla Slicznosci :kotek:
Co do podgryzania reki, to nie wiem co to moze oznaczac u tak malych kotkow, ale Maggie na przyklad delikatnie lapie moja reke w zeby jak chce zasygnalizowac "tak mi nie rob". Wowczas szanuje sygnal kota i zaniechuje mizianek, ktore trwaly do tej pory. Nigdy nie pozwalam zeby przeszlo to w jakis rodzaj "zabawy", bo moze sie jej tak utrwalic i probowalaby jeszcze na gosciach... <shock>
Ona lubi być kiziana bo brzuszku - tylko wtedy kiedy ona chce :D czyli tak po kociemu. Poczytałam i uznałam że kotka głaszczemy jak sam przychodzi do nas na pieszczoty i wtedy gdy śpi z regóły śpi na moich kolanach albo blisko mnie.
Jak się bawi to się bawi. Jak nie ma ochoty na głaskanie to nie ruszam jej :)
To mała kicia jeszcze i wszystko jest zabawką dzisiaj prym wiedzie papierowa torba z lidla z wyciętymi dziurami bo ona lubi takie cuda :)
Awatar użytkownika
mogg

A tak sobie leżakuję :)
Obrazek
Oh.. moja kulka dzwoni - woła mnie do zabawy!!
Obrazek
A tak ślicznie bawię się kuleczką <lol>
Obrazek
I bardzo lubię głaski po brzusiu ale tylko wtedy kiedy JA mam na to ochotę <serce>
Obrazek
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Witam :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Slicznosci male <zakochana>
(popatrz jak wstawiac wieksze fotki ;-)) )
kotku

Post autor: kotku »

No widzę, że Lili ma swój wątek :) Śliczna kulka. Faktycznie zdjęcia malutkie, trzeba chyba pomyśleć o wrzuceniu większych dla osób ze słabszym wzrokiem <lol>
Zablokowany