Ozzy i Iggy

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Znowy rano był hafcik :-(
Iggy dostał jeden taki zastrzyk przy poprzedniej walce z krtanią i nic mu nie było... Widać, że bidakowi nie za fajnie, bo dalej się strasznie przytula. Poza tym widzę, że Ozz daje mu fory podczas zapasów, które Igor sam prowokuje i dzisiaj nawet piszczał, jak go Igor mordował, nawet się nie bronił, no bo jak tu chorego tłuc?
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Biedny miś :kotek:
Awatar użytkownika
bea

Post autor: bea »

bieduleczek kochany :kotek: zdroweczka zyczymy
Agathea

Post autor: Agathea »

Ojjj :-/ Niech chłopak się nie wygłupia i do zdrowia wraca :kotek:
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Dostaliśmy inne zastrzyki- antybiotyk i przeciwzapalny lek bezsterydowy. W okresie jesienno-zimowym raz w miesiącu mam chodzić z nim na zastrzyk z Zylexisu. Zaraz wchodzę na "Kącik pupila" i okupuję się w immunodol, będziemy jeść jak cukierki. Do tego witamina A+E i B-komplex - w międzyczasie od środy pojawiły się nadżerki na dziąsłach.
Kolejny prikaz pani doktor- rozpieszczać kota. Chowamy suche, wyciągamy Gourmeta. Po każdym podaniu witamin popychamy je kawałkiem kabanosa, żeby nie doprowadzić do zapalenia przełyku. Sprawdziłam wilgotność w mieszkaniu i nie muszę chyba wlączać nawilżacza, jak radziła pani wet, bo mam w okolicy 60%.
Mam też nie prowokować kota do miauczenia, czyli ban na ganianie za piłką, bo on bez 10 kwików za kulą nie pobiegnie. Czeka nas leniwy weekend ;-))

Na poprawienie Igorowego humoru poprosiłam wetkę, żeby zbadała mu temperaturę. Nie śmiejce się :pity: Ten kot się strasznie rozluźnia podczas tego badania, co ja na to poradzę... Raz nawet zaczął mruczeć...
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Lubi jak...? Już dawno mówiliśmy, że Igor ma dziwne skłonności <diabeł>
Awatar użytkownika
dagmara

Post autor: dagmara »

Mimbla - jak ty chcesz kota Gurmetem rozpiescic? Kup mu Cosme a nie tej szajt... Przeciez tem to 4% miesa sa a reszta to papa i karton zmielony...

Mruczec? Przy badaniu temp? Aaaaaaa <lol>
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

dagmara pisze:Mimbla - jak ty chcesz kota Gurmetem rozpiescic? Kup mu Cosme a nie tej szajt... Przeciez tem to 4% miesa sa a reszta to papa i karton zmielony...
No nie opowiadaj mi, że kartonem karmię ;-)) , ja kupuję nie te mielone i formowane, tylko te kawałki mięcha z włókienkami.
Dziad tylko takie mokre je, każde inne zostawia w misce do wysuszenia i sczeźnięcia. To sucholub jest. A Cosmę gdzieś stacjonarnie można kupić? Bo zanim dojdzie z neta, to okres rozpuszczania się skończy <lol>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Mimbla, współczuję bardzo tych niekończących się kłopotów zdrowotnych chłopaka. Dobrze wiem jak to jest, wiec tulę mocno i trzymam kciuki za kurację :kotek:
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Nienawidzę tych okresów chorobowych, a u mnie to jak jedno zacznie to zaraz kolejne za nim i żeby nie było że na to samo nie nie, każdy ma swój patent na umartwianie pańci.
Szybko zdrowiej Iggi :kotek:
Zablokowany