Trzymajmy się tematu danego wątku, aby zachować porządek na forum. W wątku o kuwetach rozmawiamy o nich, oraz tym, co jest z nimi związane. W kwestii zakupów polecam przejrzeć dział dotyczący sklepów i promocji.maj-a28 pisze:I ostatnie już pytanko- który z internetowych sklepów polecacie w "kocich" zakupach?
Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
- Kathi
Witam mam pytanie czy tą kuwetę którą zamierzam kupić będzie odpowiednia dla kota brytyjskiego (który w swoim czasie osiągnie sporą wagę i wielkość - mam nadzieję.) Oto ona:
http://aletofajne.pl/pl/p/Kuweta-toalet ... szara/1293
Piszą o niej:
Kuweta posiada szczelne zatrzaski ograniczające wysypywanie się żwirku i filtr przeciw zapachowy, dla zwiększonego komfortu użytkowania. Jej obudowa wyposażona w uchwyt jest łatwa do przenoszenia.
Wykonany z dobrej jakości plastiku.
Waga:
2.41kg
Kolor:
- grafit
Wymiary:
510x385x400mm
Na jednej stronie poczytałam że jest przeznaczona dla kotów o wadze od 1kg do 4kg. Hmm czy aby ona nie bedzie za mała dla kota brytka?
http://aletofajne.pl/pl/p/Kuweta-toalet ... szara/1293
Piszą o niej:
Kuweta posiada szczelne zatrzaski ograniczające wysypywanie się żwirku i filtr przeciw zapachowy, dla zwiększonego komfortu użytkowania. Jej obudowa wyposażona w uchwyt jest łatwa do przenoszenia.
Wykonany z dobrej jakości plastiku.
Waga:
2.41kg
Kolor:
- grafit
Wymiary:
510x385x400mm
Na jednej stronie poczytałam że jest przeznaczona dla kotów o wadze od 1kg do 4kg. Hmm czy aby ona nie bedzie za mała dla kota brytka?
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Będzie za mała. To raczej kuweta dla kociaka.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Na poprzedniej stronie pisałam, ale powtórzę jeszcze raz: według mnie MINIMALNY rozmiar kuwety dla dorosłego brytka to 56x42x44.
Kuweta może być tylko większa od tych wymiarów, na pewno nie mniejsza.
Kuweta może być tylko większa od tych wymiarów, na pewno nie mniejsza.
- ladyhawke
A jak sobie radzicie przy wyjazdach? Mam tu na myśli krótki wyjazd na 2-3 dni, np do rodziców. Zastanawiałam się nad kupnem drugiej kuwety w celach turystycznych, takiej żeby nie zajmowała pół bagażnika.
Właśnie sobie pomyślałam, ze ciekawie to chyba mają hodowcy jadący z 7 kotami na wystawę do innego miasta na 2 dni.
Właśnie sobie pomyślałam, ze ciekawie to chyba mają hodowcy jadący z 7 kotami na wystawę do innego miasta na 2 dni.
- Barlog
- Hodowca
- Hodowla: AsPaBri*PL
- Kontakt:
Ja jak jechałam do PL na wakacje to kupiłam jedną dużą kuwetę która czeka na miśka bo ją nie zabieram http://animalia.pl/produkt,4746,40,trix ... 29-cm.html . Zawsze to mniej bagaży w aucie .
A z zabieraniem na wystawę całej gromady kotów to sama jestem ciekawa jak to sobie organizują hodowcy.
A z zabieraniem na wystawę całej gromady kotów to sama jestem ciekawa jak to sobie organizują hodowcy.
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Do klatki mam kuwete taka materiałowa składaną. Do pokoju hotelowego duża odkrytą.
Do wyjazdów do rodziny zabieram jedna z kuwet domowych
.
Do wyjazdów do rodziny zabieram jedna z kuwet domowych
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
na wsi mamy dodatkową kuwetę z której korzystaja koty
a w domu mam też awaryjnie kuwetę z kartonu jednorazową, która wystrcza na ileś tam dni czy tygodni- gdybyśmy wybrali jakiś inny kierunek podróży :-)
a w domu mam też awaryjnie kuwetę z kartonu jednorazową, która wystrcza na ileś tam dni czy tygodni- gdybyśmy wybrali jakiś inny kierunek podróży :-)
- ladyhawke
A czy ktoś może mi pokazać jak wygląda taka składana materiałowa i gdzie ją można nabyć?
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt: