______________________________________________________________Agnieszka pisze:I oto kolejny dowód na to, że na jednym NIGDY się nie kończyFajny ten całkiem nowy kosmatek
Oliver, Barret i Ptyś
-
edita
Barret ma cudowny charakter to bardzo pogodny i otwarty kociaczek, wystarczy go dotknąć i od razu włącza się traktorek, ogromny żarłok zjada swoją porcję bardzo szybciutko a potem wyjada Olkowi, w kuchni chłopaki dogadują się bardzo dobrze, dzielą jedzeniem, poza kuchnią jest już gorzej, Olek koniecznie chce pokazać kto jest szefem. Wczoraj był mały postęp na plus : ponieważ maluch mimo ataków Olka pcha się do niego, stara kłaść w jego pobliżu Oluś w pewnym momencie wstał doszedł do małego i zaczął lizać mu ogon, łapki a w końcu czyścić uszy, mały trochę się wyrywał przy uszach, nie podobało mu się za bardzo, Olek delikatnie go przytrzymywał łapą. No a dzisiaj na nowo małego zatakował
. Ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Olek kończy właśnie 9 miesięcy waży 6,5 kg, ciekawa jestem czy jeszce urośnie, wygląda naprawdę na dużego kocura.
- Hodowca
kesja pisze:Pieknie Oliver wyrasta, a Barrecik śliczny kosmatek
Gonab pisze:Fajne chłopaki
Olek cudowny koccurro![]()
a z kosmatym
Barretem dogadają się
:):)
Ania i Krzyś pisze:Oba kociaki są śliczne.
Oluś wyrasta na pyzatego kocurra.![]()
Gratulujemy pluszaków.
___________________________________________________________DjDario pisze:Piękne zdjęcia i piękne koty - gratulacje! Jak patrzyłem na zdjęcia 5-miesięcznego Olka to bardzo przypominał mi mojego kota![]()
Ale jak obejrzałem fotki 9-miesięcznego Olka to już osłupiałem z wrażenia, tak mi się podoba! Mam nadzieję że i mój Rikuś za 4 miesiące będzie wyglądał podobnie![]()
Teraz Enriko ma 5,5 miesiąca i waży 3,2 kg. Czy istnieje szansa że też "dojdzie" do 6,5 kg? Wielkie głaski dla kotów i pozdrowienia dla Was
-
Moderator
- Hodowca
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
-
edita
-
Moderator
- Hodowca
Ania i Krzyś pisze:Olek jest cudny! Brytol pełną gębą!
Gratuluję!
PS> Do długowłosych brytków nie jestem przekonany...
Jo`Ann pisze:Barret jest prześliczny - ma cudowny ciemny kolor!
Zazdroszczę ci takiej mieszanki Brysiów LH i SH. Coraz częściej myślę o sprawieniu Chesterowi krótkowłosej koleżanki, ciemnoniebieskiej najchętniej. Niestety póki co chyba mnie nie stać![]()
Chaciałabym mieć w domku kilka LH, bo dla mnie to najpiękniejsze koty na świecie, a ich ogon nie ma sobie równych (IMVHO :-) ), ale...ilość rozsiewanych przez Chestera włosów przerasta moją rodzinę, a nie wiem co by było gdybym ich uszczęsliwiła podwójnie...
_________________________________________________________DjDario pisze:Olka już od dawna obserwuję bo bardzo mi sie podoba, a przy okazji przypomina mi nieco mojego Rikusia. 7 kg to już kawał chłopa!! Mój za pare dni ma 8 miesięcy i waga 4,2x kg, wiec zastanawiam sie czy kiedys dorówna Olusiowi masą ciała ...
I pomyslec ze kiedys, na początku mojego zainteresowania brytyjczykami podobały mi sie koty o drobnej budowie. A teraz moje gusta poszły o 180 stopni w drugą stronę - lubię takie misiakiPrzepraszam za prywatę i oddaję głos właścicielom Olusia, których proszę też o jakies nowe fotki kocurka
-
edita
Bardzo się cieszę,że chłopaki się podobają- ja mam na ich punkcie niezłego "kota".
Zdjęć Olusia chwilowo nie mam- bardzo mi zmizerniał po chorobie (infekcja jelitowa i 9 dni antybiotyku),waży co prawda 7100 ale przed chorobą było już 7400, sierść wyszła mu w ogromnej ilości, szczególnie na ogonie, szkoda mi mojego misia, poczekam troszkę,aż brzuszek dojdzie do normy i dam mu coś na włosy. Mam wczorajsze zdjęcie Berecika- nie jest rewelacyjne ale jemu bardzo ciężko zrobić fotkę- jest w ciągłym biegu.
Berecik ma 6 miesięci i waży 4 kg, zmienia już sierść ta nowa jest dużo sztywniejsza i ciemniejsza.

Berecik ma 6 miesięci i waży 4 kg, zmienia już sierść ta nowa jest dużo sztywniejsza i ciemniejsza.

-
edita
-
edita
Post z dnia 10 sierpnia 2008:
Bardzo dawno nas nie było, moi chłopcy nieco wyrośli i zmężniali
Oliver w domu Olek ma już 1 rok i 4 miesiące, waży 8 kg, jest naprawdę dużym kocurem, bardzo spokojnym ze wspaniałym charakterem

A to nasza gwiazdeczka- Barret zwany w domu Berecik- cudowny, zwariowany i zupełnie wyluzowany potarganiec, za miesiąc skończy rok i waży 6 kg:

A to nasza gwiazdeczka- Barret zwany w domu Berecik- cudowny, zwariowany i zupełnie wyluzowany potarganiec, za miesiąc skończy rok i waży 6 kg: