Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja myślę, że możesz dać troszkę posikanego żwirku Afi, bo wtedy ten mały będzie czuł zapach innego kota i może będzie chciał wtedy zostawić też swój zapach w kuwecie. Możesz tak zrobić tym bardziej, że Afi znasz i wiesz, że jest zdrowa, więc małemu nie powinno to zaszkodzić. Poza tym, tak jak pisze HiddenTiger, dobrze jest wsadzać kociaka i grzebać palcem w żwirku przed nim, żeby widział, że ma tutaj kopać, a ostatecznie zrobić siku.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Dziewczyny już doradziły - ja jeszcze ograniczyłabym, w miarę możliwości, przestrzeń, dopóki się nie nauczy. Jak najmniejsze pomieszczenie.
O-l-g-a
Hodowca
Hodowla: Bri-Misie*PL
Kontakt:

Post autor: O-l-g-a »

możesz tez zaraz po spaniu wsadzić kotkę do kuwetki i mokrym wacikiem potrzeć dupkę - to sprowokuje go do załatwienia się.
Taki 8 tygodniowy kociak załatwia się już sam bez problemu ale stymulacja wacikiem nadal działa. Poza tym będzie uczył się od starszego kota.
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

hura !! udało się wczoraj wsadzałam ją kilka razy do kuwety i stosowałam wszystkie sztuczki i w końcu wieczorem weszła tam sama, uffff
Jestem miłe zaskoczona że tak szybko poszło :-)
Awatar użytkownika
GOSIA

Post autor: GOSIA »

Wklejam to co wczoraj kupiłam :-P i muszę przyznać, że 36 zł wydane, ale zadowolona jestem. http://www.google.com/images?q=imac%20r ... 03&bih=349
To cudo to łopatka z uchwytem i pojemnikiem firmy imac. Model romeo art 80796.
Łopatka trochę delikatna, ale ma duże dziurki, pałeczki żwirku CBE gold bez problemu przechodzą <roll>
Kupiłam to cudo w kakadu w Sadybie w Wwie, Czekałam na przyjaciółkę, a że się spóźniała, to poszłam pooglądać co w sklepach, ale nie z ciuszkami, a w zoologicznym! Muszę się leczyć :haha:
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Super rozwiązanie no i następne zakupy w animalii wzbogacone o kolejna pozycję <lol>
Awatar użytkownika
Paulina

Post autor: Paulina »

Mam taki problem: Perdo ma kuwetę Catit krytą, u góry jest filtr i kociak czasem strasznie go drapie aż cały wylatuje. Jak drapie to filtr prawie się rozsypuje. Potem jak kotek kładzie się gdziekolwiek to po odejściu tam gdzie leżał jest pełno małych czarnych pruszków. Nie wiem co zrobić. I czy aby napewno te pruszki które zostawia są od filtra... <hm>
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

Moze zlikwiduj na jakis czas ten filtr, skoro kociak go nie akceptuje? A moze sprobuj zamiescic ten filtr w innym miejscu. Da sie?
Nie bardzo chce sie wymadrzac, bo nie wiem o jakiej kuwecie piszesz, tym bardziej nie mam pojecia jak ten filtr wyglada.
Awatar użytkownika
Patrycja
Kontakt:

Post autor: Patrycja »

ale na wierzchu jest ten filtr? niczym nie przykryty?
u mnie jest przysloniety taka klapka plastikowa
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Nieważne, że jest kratka. to nawet atrakcyjniej, bo dziurki są :)

Kociaki uwielbiaj,a te "wydłubywanki", na razie proponuję wyciągmąć filtr, włożyć z powrotem za miesiąc. U mnie ta fascynacja się po jakimś czasie skończyła - Gatta namiętnie wyciągała filtr <mrgreen>
Zablokowany