Wielkość i waga brytyjczyków

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Slonick

Re: Wielkość i waga brytyjczyków

Post autor: Slonick »

U nas w niedziele bylo wazenie w wieku 9,5 miesiaca.
Inky 5kg
Indygo 4.5kg
Obaj w ciagu miesiace przytyli o jakies 0,5kg
lukasz88

Post autor: lukasz88 »

ladyhawke - rzeczywiście różnica spora :) czy ta przytulanka też nad ranem kiedy tylko zobaczy że się budzisz owija się wokół szyi?
Awatar użytkownika
cheshire

Post autor: cheshire »

Beate pisze:Xavier miał dokładnie 4miesiące jak odebrałam go z hodowli, ważył około 1,5 kg- 1,60kg.Pomimo tak niskiej(?) wagi nie wyglądał na chudzinę :-). Tygodniowo przybierał 10-20 gram .
Teraz ma 11,5 miesiąca i waży 5,10 kg i na chudego kocura nie wygląda :nie: Boję się nawet ,czy aby nie jest za
gruby<oops>
A nie 100-200gram?

Mój Newton teraz chyba 5 kg waży, ma niecałe 7 miesięcy. Sprawdzamy po żeberkach, czy nie grubasek, ale jest chyba ok ;-))
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

cheshire pisze:
Beate pisze:Xavier miał dokładnie 4miesiące jak odebrałam go z hodowli, ważył około 1,5 kg- 1,60kg.Pomimo tak niskiej(?) wagi nie wyglądał na chudzinę :-). Tygodniowo przybierał 10-20 gram .
Teraz ma 11,5 miesiąca i waży 5,10 kg i na chudego kocura nie wygląda :nie: Boję się nawet ,czy aby nie jest za
gruby<oops>
A nie 100-200gram?

Mój Newton teraz chyba 5 kg waży, ma niecałe 7 miesięcy. Sprawdzamy po żeberkach, czy nie grubasek, ale jest chyba ok ;-))
Tak masz rację <pokłon> zjadłam zera :-)
Awatar użytkownika
ladyhawke

Post autor: ladyhawke »

Lukasz88 - nie, wlazi mi na ramie i perfidnie miauczy do ucha <mrgreen>
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

U mnie koteczka Tamiyo 11 miesiecy i waga 4,8 kg. Jeden weterynarz mowi, ze moglo by byc troche mniej a inny, ktory ma obsesje na punkcie odchudzania - mowil ze kot w tym wieku powinien wazyc sporo ponizej 3kg <lol> Wybaczylam mu i potakiwalam glowa, bo w Irlandii nie ma wiele rasowych kotow.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Jennefer pisze:U mnie koteczka Tamiyo 11 miesiecy i waga 4,8 kg. Jeden weterynarz mowi, ze moglo by byc troche mniej a inny, ktory ma obsesje na punkcie odchudzania - mowil ze kot w tym wieku powinien wazyc sporo ponizej 3kg <lol> Wybaczylam mu i potakiwalam glowa, bo w Irlandii nie ma wiele rasowych kotow.
Boże a co to za weterynarz u mnie sfinks 6 miesięcy waży 3,5 kg <diabeł>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Jennefer pisze:U mnie koteczka Tamiyo 11 miesiecy i waga 4,8 kg. Jeden weterynarz mowi, ze moglo by byc troche mniej a inny, ktory ma obsesje na punkcie odchudzania - mowil ze kot w tym wieku powinien wazyc sporo ponizej 3kg <lol> Wybaczylam mu i potakiwalam glowa, bo w Irlandii nie ma wiele rasowych kotow.
Zapewniam Cię ,że w Polsce też są różni weterynarze <mrgreen> ja już tylu niedouków spotkałam ,że aż strach <strach>
Awatar użytkownika
sarunia28

Post autor: sarunia28 »

Moja Kita ma rowne 4msc wazy 2kg gdy ja dostalam miala 10 tyg waga 800gram
Awatar użytkownika
hrabina82

Post autor: hrabina82 »

Mój kocur jak przyjechał czyli 12 tygodni ważył 1410 g, teraz koniec 14 tygodnia 1570 g. Nie za mały ten przyrost? :((((

Dzisiaj jedziemy do weta bo cos sie przyplątało do Malucha, może stąd taki mały wzrost wagi (chociaż apetyt ma za dwóch).

Ps. Jak ważycie Wasze kociaki żeby tak się nie kręciły? Macie jakieś sposoby?
Zablokowany