Wielkość i waga brytyjczyków
-
Slonick
Re: Wielkość i waga brytyjczyków
U nas w niedziele bylo wazenie w wieku 9,5 miesiaca.
Inky 5kg
Indygo 4.5kg
Obaj w ciagu miesiace przytyli o jakies 0,5kg
Inky 5kg
Indygo 4.5kg
Obaj w ciagu miesiace przytyli o jakies 0,5kg
-
lukasz88
ladyhawke - rzeczywiście różnica spora
czy ta przytulanka też nad ranem kiedy tylko zobaczy że się budzisz owija się wokół szyi?
- cheshire
A nie 100-200gram?Beate pisze:Xavier miał dokładnie 4miesiące jak odebrałam go z hodowli, ważył około 1,5 kg- 1,60kg.Pomimo tak niskiej(?) wagi nie wyglądał na chudzinę :-). Tygodniowo przybierał 10-20 gram .
Teraz ma 11,5 miesiąca i waży 5,10 kg i na chudego kocura nie wyglądaBoję się nawet ,czy aby nie jest za
gruby<oops>
Mój Newton teraz chyba 5 kg waży, ma niecałe 7 miesięcy. Sprawdzamy po żeberkach, czy nie grubasek, ale jest chyba ok
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Tak masz rację <pokłon> zjadłam zera :-)cheshire pisze:A nie 100-200gram?Beate pisze:Xavier miał dokładnie 4miesiące jak odebrałam go z hodowli, ważył około 1,5 kg- 1,60kg.Pomimo tak niskiej(?) wagi nie wyglądał na chudzinę :-). Tygodniowo przybierał 10-20 gram .
Teraz ma 11,5 miesiąca i waży 5,10 kg i na chudego kocura nie wyglądaBoję się nawet ,czy aby nie jest za
gruby<oops>
Mój Newton teraz chyba 5 kg waży, ma niecałe 7 miesięcy. Sprawdzamy po żeberkach, czy nie grubasek, ale jest chyba ok
- ladyhawke
Lukasz88 - nie, wlazi mi na ramie i perfidnie miauczy do ucha <mrgreen>
- Jennefer
U mnie koteczka Tamiyo 11 miesiecy i waga 4,8 kg. Jeden weterynarz mowi, ze moglo by byc troche mniej a inny, ktory ma obsesje na punkcie odchudzania - mowil ze kot w tym wieku powinien wazyc sporo ponizej 3kg <lol> Wybaczylam mu i potakiwalam glowa, bo w Irlandii nie ma wiele rasowych kotow.
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Boże a co to za weterynarz u mnie sfinks 6 miesięcy waży 3,5 kg <diabeł>Jennefer pisze:U mnie koteczka Tamiyo 11 miesiecy i waga 4,8 kg. Jeden weterynarz mowi, ze moglo by byc troche mniej a inny, ktory ma obsesje na punkcie odchudzania - mowil ze kot w tym wieku powinien wazyc sporo ponizej 3kg <lol> Wybaczylam mu i potakiwalam glowa, bo w Irlandii nie ma wiele rasowych kotow.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Zapewniam Cię ,że w Polsce też są różni weterynarze <mrgreen> ja już tylu niedouków spotkałam ,że aż strach <strach>Jennefer pisze:U mnie koteczka Tamiyo 11 miesiecy i waga 4,8 kg. Jeden weterynarz mowi, ze moglo by byc troche mniej a inny, ktory ma obsesje na punkcie odchudzania - mowil ze kot w tym wieku powinien wazyc sporo ponizej 3kg <lol> Wybaczylam mu i potakiwalam glowa, bo w Irlandii nie ma wiele rasowych kotow.
- sarunia28
Moja Kita ma rowne 4msc wazy 2kg gdy ja dostalam miala 10 tyg waga 800gram
- hrabina82
Mój kocur jak przyjechał czyli 12 tygodni ważył 1410 g, teraz koniec 14 tygodnia 1570 g. Nie za mały ten przyrost?
Dzisiaj jedziemy do weta bo cos sie przyplątało do Malucha, może stąd taki mały wzrost wagi (chociaż apetyt ma za dwóch).
Ps. Jak ważycie Wasze kociaki żeby tak się nie kręciły? Macie jakieś sposoby?
Dzisiaj jedziemy do weta bo cos sie przyplątało do Malucha, może stąd taki mały wzrost wagi (chociaż apetyt ma za dwóch).
Ps. Jak ważycie Wasze kociaki żeby tak się nie kręciły? Macie jakieś sposoby?