Miot D-Bis: Ori i Fado
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Miot D-Bis: Ori i Fado
Dobrze...
Z pewnych względów miałam już nie otwierać w ogóle nowych wątków dotyczących mojej hodowli. Miałam nawet pozamykać stare. Nawet cały dział. Czasami ciężko się robi podwójnie, kiedy uderzy nas ze strony najmniej oczekiwanej.
Ale już mi przeszło. To jednak prawda, że optymizm zapisany jest w genach <mrgreen>
Ori urodziła przepisowo, książkowo, zgodnie z planem, czyli 12 stycznia 2014. 65. dnia, w sobotę, była bardzo nieszczęśliwa, a 66., bez zbędnych ceregieli i histerii, wypchnęła na tę stronę wszystkie swoje dzieci. Oczywiście w niedzielę <diabeł> Ja przy każdym kolejnym kociątku otwierałam oczy coraz bardziej, bo że Ori była gruba, to było widać gołym okiem, ale przy jej wielkości i jeden kociak wystarczyłby do wypchnięcia brzucha do takich rozmiarów. W brzusiu tymczasem kryło się 6 kociątek, w tym cztery z wagą powyżej 100 gramów . Niestety, jedno kociątko urodziło się bez oddechu, udało się go przywrócić, ale na krótko, i ostatecznie zostaliśmy w piątkę.
Jeśli się nie pomyliłam, mamy 3 chłopców i dwie dziewczyny. Dwie dziewczyny to pewniaki, bo to czarne szylkretki. Jedna z nich... Sama nie wiem, co mnie tak w niej zauroczyło, ale wpatruję się w nią bez przerwy, na główkę, na brzusio, bo często leży do góry nogami, po prostu miód
Miot będzie na literę D, bo któryś z chłopaków będzie miał na imię DJango. Tylko jeszcze nie wiem, który, na razie mamy DJango-1, DJango-2 i DJango-3, numery 1 i 2 są niebieskie, a numer 3 jest czarny. Ja kocham numer 1, ale na razie nic nie wiadomo, zobaczymy, jak sobie chłopaki będą rośli. Za dwa miesiące ściągniemy krew, pobadamy, pooglądamy <mrgreen>
Z pewnych względów miałam już nie otwierać w ogóle nowych wątków dotyczących mojej hodowli. Miałam nawet pozamykać stare. Nawet cały dział. Czasami ciężko się robi podwójnie, kiedy uderzy nas ze strony najmniej oczekiwanej.
Ale już mi przeszło. To jednak prawda, że optymizm zapisany jest w genach <mrgreen>
Ori urodziła przepisowo, książkowo, zgodnie z planem, czyli 12 stycznia 2014. 65. dnia, w sobotę, była bardzo nieszczęśliwa, a 66., bez zbędnych ceregieli i histerii, wypchnęła na tę stronę wszystkie swoje dzieci. Oczywiście w niedzielę <diabeł> Ja przy każdym kolejnym kociątku otwierałam oczy coraz bardziej, bo że Ori była gruba, to było widać gołym okiem, ale przy jej wielkości i jeden kociak wystarczyłby do wypchnięcia brzucha do takich rozmiarów. W brzusiu tymczasem kryło się 6 kociątek, w tym cztery z wagą powyżej 100 gramów . Niestety, jedno kociątko urodziło się bez oddechu, udało się go przywrócić, ale na krótko, i ostatecznie zostaliśmy w piątkę.
Jeśli się nie pomyliłam, mamy 3 chłopców i dwie dziewczyny. Dwie dziewczyny to pewniaki, bo to czarne szylkretki. Jedna z nich... Sama nie wiem, co mnie tak w niej zauroczyło, ale wpatruję się w nią bez przerwy, na główkę, na brzusio, bo często leży do góry nogami, po prostu miód
Miot będzie na literę D, bo któryś z chłopaków będzie miał na imię DJango. Tylko jeszcze nie wiem, który, na razie mamy DJango-1, DJango-2 i DJango-3, numery 1 i 2 są niebieskie, a numer 3 jest czarny. Ja kocham numer 1, ale na razie nic nie wiadomo, zobaczymy, jak sobie chłopaki będą rośli. Za dwa miesiące ściągniemy krew, pobadamy, pooglądamy <mrgreen>
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Miot D-Bis
Dorszko bardzo czekałam na ten wątek <mrgreen> . Jeszcze raz ogromnie gratuluję maluszków dzielnej, ślicznej Ori! Trzymam kciuki, aby numer 1 okazał się tym idealnym numerem 1 <ok> ! Maluszki są śliczne, a ostatni maluszek jak cudnie wtulony w ogonek <zakochana>
- Bartolka
Re: Miot D-Bis: Ori i Fado
Gratuluję I za Twój optymizm Dorszko <serce>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Jakie wspaniałości
Ori z kociątkami wygląda przecudnie <zakochana>
Kociątko które usadowiło się na ogonku mamuni jest tak słodkie ,ze ekran wycałowałabym <serce>
Rośnijcie zdrowo maleństwa i puchnijcie szybciutko <ok> <serce> <ok> <serce>
I za mamunie <ok> <serce>
Dorotko i oby wszystkie Twoje marzenia się spełniły <ok> <serce>
Ale bym ....... uwielbiam rodzinę <serce> mojego Kalutka
Ori z kociątkami wygląda przecudnie <zakochana>
Kociątko które usadowiło się na ogonku mamuni jest tak słodkie ,ze ekran wycałowałabym <serce>
Rośnijcie zdrowo maleństwa i puchnijcie szybciutko <ok> <serce> <ok> <serce>
I za mamunie <ok> <serce>
Dorotko i oby wszystkie Twoje marzenia się spełniły <ok> <serce>
Ale bym ....... uwielbiam rodzinę <serce> mojego Kalutka
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Miot D-Bis
To DJango-1 <zakochana>Miss_Monroe pisze:Maluszki są śliczne, a ostatni maluszek jak cudnie wtulony w ogonek <zakochana>
- Snusia
- Hodowca
- Hodowla: Miziaki*PL
- Kontakt:
<zakochana> słodkości
Serdeczne gratulacje
I jak już rozmawiałyśmy, nie ma co przejmować się nieszczęśliwymi ludźmi, którzy przy braku zainteresowań i nudnego życia, próbują wpłynąć na życie innych
<serce> ojj sama bym powzdychała to takiej jedyneczki
Serdeczne gratulacje
I jak już rozmawiałyśmy, nie ma co przejmować się nieszczęśliwymi ludźmi, którzy przy braku zainteresowań i nudnego życia, próbują wpłynąć na życie innych
<serce> ojj sama bym powzdychała to takiej jedyneczki
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
No! Nareszcie! :-)
Rośnijcie maluchy!
Rośnijcie maluchy!
- Miss_Monroe
- Moderator
Dorotko, DJango-1 jest cudny <zakochana> , od razu zwróciłam na niego uwagę.
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Tyle maluszków skrywał mały brzusio <shock>
Niech rosną zdrowo <ok>
Niech rosną zdrowo <ok>
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Gratuluję <ok> <ok> <ok>